Za glasanje u dijaspori se slažem, ipak ti ljudi ne mogu da osete na pravi način atmosferu koja ovde vlada, ma koliko ja njih da znam što svakodnevno čitaju novine... neke stvari ne mogu da se prenesu...
Glasanje bez lične karte je moguće, ja sam jednom glasala sa pasošem, jerbo mi l.k. bila u biblioteci (tog dana me i policija zaustavila i tražila l.k.

i pitali šta će l.k. u biblioteci

- stvarno, pametno razmišljaju, šta će... glupa pravila...)
Dobih ja sad poruku sledeće sadržine: ''Ja kasnim. Stigao je zejtin, pa sam stao u red. Posle idem kod Rumuna da uzmem dve litre benzina ako ima. Stavi hleb od juče u zamrzivač, ako ima struje i zameni celu penziju od aprila prošle godine za pet maraka da sutra idem kod Jovine majke, juče su ga poslali na ratište. Ja sam o.k. Tvoj Toma svim srcem.''
Ne znam šta da kažem... Mnogo sam pisala na temu izbora na nekim drugim forumima... Na ovu poruku sam se nasmejala, ali me je i rastužila... Jeste malo iskarikirano, ne bi bio baš potop da dođe Toma... Ali bio bi potres, meni (verujem, mnogima) je dosta velikih promena, šaltovanja sa jedne strane na drugu... Sećam se 2000. godine (kao i svi mi ovde), velika je bura kad se menja sistem i režim u suprotnom smeru... A nekako, to se zbilo pre sedam godina, čini mi se kao pre sedam dana da je bilo, vreme je proletelo, prečesto bismo u neke revolucionarne poduhvate, teško se to psihički podnosi...
I sve to i nekako... Žao mi je što se narod toliko oštro razdelio, što postoji samo ta ultra levica i ultra desnica... Postoje suprotstavljene struje i u drugim zemljama, ali nije to tako obojeno emocijama mržnje kao kod nas...
Jer, primećujem, kod nas se ne ide da se glasa ZA, već PROTIV nekog... kontraški smo neki narod... I one za koje znam da će da glasaju za Tadića, više mrze Tomu, nego što ovoga vole... I obrnuto...
Tuga...
Jedva čekam da prođe nedelja... Gade mi se ovi izbori, od prvog njihovog pomena...