Sakri babi licnu kartu

Bez poziva za glasanje može da se glasa bitna je lk ili neki dokument sa slikom i mat. brojem.
Meni je totalno glupo što su se javne ličnosti deklarisale za koju su stranku jer gube publiku. A i takodje što diaspora glasa, otišli iz Srbije i šta je onda njih briga ko će nama da bude predsednik kada se ovde verovatno ni neće vratiti.

Za glasanje u dijaspori se slažem, ipak ti ljudi ne mogu da osete na pravi način atmosferu koja ovde vlada, ma koliko ja njih da znam što svakodnevno čitaju novine... neke stvari ne mogu da se prenesu...

Glasanje bez lične karte je moguće, ja sam jednom glasala sa pasošem, jerbo mi l.k. bila u biblioteci (tog dana me i policija zaustavila i tražila l.k. :) i pitali šta će l.k. u biblioteci :) - stvarno, pametno razmišljaju, šta će... glupa pravila...)

Dobih ja sad poruku sledeće sadržine: ''Ja kasnim. Stigao je zejtin, pa sam stao u red. Posle idem kod Rumuna da uzmem dve litre benzina ako ima. Stavi hleb od juče u zamrzivač, ako ima struje i zameni celu penziju od aprila prošle godine za pet maraka da sutra idem kod Jovine majke, juče su ga poslali na ratište. Ja sam o.k. Tvoj Toma svim srcem.''

Ne znam šta da kažem... Mnogo sam pisala na temu izbora na nekim drugim forumima... Na ovu poruku sam se nasmejala, ali me je i rastužila... Jeste malo iskarikirano, ne bi bio baš potop da dođe Toma... Ali bio bi potres, meni (verujem, mnogima) je dosta velikih promena, šaltovanja sa jedne strane na drugu... Sećam se 2000. godine (kao i svi mi ovde), velika je bura kad se menja sistem i režim u suprotnom smeru... A nekako, to se zbilo pre sedam godina, čini mi se kao pre sedam dana da je bilo, vreme je proletelo, prečesto bismo u neke revolucionarne poduhvate, teško se to psihički podnosi...

I sve to i nekako... Žao mi je što se narod toliko oštro razdelio, što postoji samo ta ultra levica i ultra desnica... Postoje suprotstavljene struje i u drugim zemljama, ali nije to tako obojeno emocijama mržnje kao kod nas...
Jer, primećujem, kod nas se ne ide da se glasa ZA, već PROTIV nekog... kontraški smo neki narod... I one za koje znam da će da glasaju za Tadića, više mrze Tomu, nego što ovoga vole... I obrnuto...

Tuga...

Jedva čekam da prođe nedelja... Gade mi se ovi izbori, od prvog njihovog pomena...

Ma da.
Ja sam svoju energiju na ove teme istrosio od 1990-2000.
I vise me stvarno ne zanima.
Cinjenica je da bi pobedom Nikolica stvari bile komplikovane, ali sad neka katastrofa, povratak u devedesete....od toga nema nista. To su marketinski trikovi, bulaznjenje obicno.
Ko god dodje na vlast, nema vise tu zemlju ni te poluge vlasti kakve je imao Sloba.
A radikali nisu bas glupi, jer su videli kako je on prosao svojom politikom qrcenja.
To me podseca na onu cuvenu mantru u doba pokojnog Slobe koja je isa nekako ovako: ako Sloba ode sa vlasti, nastupice haos, mrak, destrukcija i propast.
Evo ode on, pa smo i dalje zivi.

Moja svekrva nikad dosad nije dobila poziv za glasanje iako smo na istoj adresi, ona naravno duplo duže od mene snajke, :lol:(što bi rek'o Toma u duelu). Glasa sa ličnom kartom. Važan je matični broj građana, te Mirka nem'o da si se šalom šalila da ne izađeš!!!

Ништа не брини ја сам ти к'о ове бабе - не пропуштам изборе.:-D:-D
Срећом, не гласам к'о оне;)

Cinjenica je da bi pobedom Nikolica stvari bile komplikovane, ali sad neka katastrofa, povratak u devedesete....od toga nema nista. To su marketinski trikovi, bulaznjenje obicno. To me podseca na onu cuvenu mantru u doba pokojnog Slobe koja je isa nekako ovako: ako Sloba ode sa vlasti, nastupice haos, mrak, destrukcija i propast.

Ово је одлично речено. И добро си се сетио паралеле са СПС-ом, то је била њихова прича пред сваке изборе - да ће наступити гром, пакао и смак света ако они не добију. Само што у оно време преко ТВ-а није могла да се чује никаква другачија прича.

Jutros na B92 u jutarnjem programu su pricali kako je na proslom glasanju u Poljskoj, posto je izlaznost mladih bila nedovoljna, putem SMSa isla poruka sadrzine "Sakri babi licnu kartu".
Da li bi to i kod nas upalilo ? Sta mislite ?
Kazu da je na proslom krugu glasanja izaslo 10 posto mladih , a 93 posto penzionera . Ni ja nisam izasla i prosto se stidim jer sam sada shvatila ko odlucuje o nama.

Ovo je neverovatna glupost.

Nije sustina u tome za koga cete glasati, ma glasajte i za Paju Patka ako zelite. Tuzno je u stvari to sto nam o sudbini odlucuju oni koji vise nisu sposobni da stvaraju i da ratuju, a upravo odlucuju o tome da li cemo i kako mi to raditi.
Po meni bi trebalo da glasaju ljudi od 18-60 godina.

Nije sustina u tome za koga cete glasati, ma glasajte i za Paju Patka ako zelite. Tuzno je u stvari to sto nam o sudbini odlucuju oni koji vise nisu sposobni da stvaraju i da ratuju, a upravo odlucuju o tome da li cemo i kako mi to raditi.

Ne vidim zasto?Pa nismo dotle valjda dogurali da pocnemo da ostavljamo svoje stare u planini da umru da nam ne bi disali O2.
I sta sa onim ljudima koji imaju preko 60,a demokratski su orjentisani?
O sudbini ovog naroda i treba da odluce stariji kada takvi kao ti ne izlaze da glasaju pa posle mrtvi ladni propagiraju diskriminaciju starijih.

Inace sakri babi licnu kartu se pretvorila u akciju animiraj mlade, lenje i neodgovorne da konacno shvate svoju duznost i IZADJU DA GLASAJU.

Немој погрешно да ме схватиш, али од оваквих дискриминаторских размишљања не постоје опаснија за демократију и демократски поредак.

Опет долазимо на то да се Србија није сама изборила за ту демократију, коју већ 100 година успешно или безуспешно покушава да увезе из западних земаља где је она настала. Истина, нисмо баш толико примитивни попут афричких земаља, али оваква размишљања показују да баш не контамо суштину целе приче, и да нам је до демократије стало само зато да бисмо личили на "свет", а не зато што искрено верујемо у та начела и тековине за које су други народи буквално давали животе.

Ма имаш ти право.
Ја бих свима који хоће да освајају Европу посакривала личне карте. :)

Када би се млади и демократски оријентисани мало више ангажовали мислим да би и мећу старијима имали доста "својих". То говорим јер имам пример у својој кући.
Моја мама је некад давно била Слобин гласач, али сам онда ја узела ствар у своје руке;-):-D Затим на неколико избора није изашла, а пре неки дан се готово увредила када сам је питала за кога ће да гласа. Одговор је био у стилу - па због чега смо ми онолико шетале?:razz::razz::razz:

Е, само имам проблем да брата "преобратим",али то ће бити тешко....:(:(:(

Sta vam je ljudi pa nije smak sveta pa ako i promenimo predsednika, ono je samo mark. trik kao vracamo se u devedesete. Kada se nesto pokrene a pokrenulo se 5-og oktobra 2000-te godine, nema vise vracanja na staro, a i predsednik vise ima protokolarnu funkciju
da bi mogao nesto drasticno da menja, a i treba malo da se menjaju da vide kako im vlast nije bogom dana. Iza svakog ce ostati nesto dobro, i vlast je ukapirala da su pod lupom javnosti i da mogu vrlo lako da izgube izbore. Sta fali Italijanima pa njima svaki cas pada vlada, pa sta? koliko vidim nista im ne fali. Samo da navedem da ne pripadam ni jednoj partiji, vec sam samo jedan obican gradjanin.;)

Evo ja sada dobih poruku ove sadržine

Ti se pitaš! Hoćeš mir, posao, putovanje, Evropu, ceo svet? Nemoj da ti drugi kroje sudbinu! 3.februar, pravi dan za pravu odluku! Zaokruži 2! Pobedjujemo zajedno!

Sender
DoPobede

Zar nije izborna tišina?I ko to ima pravo da mi šalje bilo kakve poruke, tj. odakle nekom moj br. telefona! :evil:

Ma, они то шаљу редом. И ја сам је добила. Само троше новац безвезе!
А, ови Томини су вечерас убацивали неке летке у сандучиће.

Ха- ха, једни шаљу поруке, а други писма - можда буквално схватају шта је предизборна тишина.... оно као ништа нисмо рекли - само написали:wink:

Da, da, a i ovi sa broja jedan salju jednako glupe poruke i navalentne poruke (samo se u njima spominju strani placenici, casni krst, Bog, otadzbina, Kosovo, tudjini koje treba srusiti u blato), i krse izbornu tisinu.

Dakle IZBORNA SUTNJA I DALJE JE NA SNAZI CINI STO I DO SAD BORI SE! 8-)8-)8-)

има смисла,, али мене је јутрос телефоном звао Борис Тадић 8-)

Uf sto mene nije pozvao:lol:;)

Ne kazem ni ja da bi bila ne znam kakva tragedija da dodje Toma,ali imam sina i strah me,kad se sjetim svega...ja nisam zaboravila te '90-te,i nikad necu,upravo zbog djece...mm je isao na 3 ratista..dosta vise bilo...dokle?...pa cekanje u red za mlijeko i litar ulja,prazni rafovi,uuuuzasssssss...ne dao bog nikom...

Ma da.
Ja sam svoju energiju na ove teme istrosio od 1990-2000.
I vise me stvarno ne zanima.
Cinjenica je da bi pobedom Nikolica stvari bile komplikovane, ali sad neka katastrofa, povratak u devedesete....od toga nema nista.

To me podseca na onu cuvenu mantru u doba pokojnog Slobe koja je isa nekako ovako: ako Sloba ode sa vlasti, nastupice haos, mrak, destrukcija i propast.

ako si ti istrosio energiju, verujem da nisi istrosio zivot. tvoje dete jos manje.
kako moze da te ne zanima - tu zivis!!!
slusaj, ne da necu da se vratim u devedesete, nego necu ni korak nazad. dosta su mi godina zivota pojeli. previse.
NE DAM VISE NIJEDNU GODINU SVOG JEDINOG ZIVOTA. NIKOME.
ZA EKSPERIMENTE SU BELI MISEVI.

ode on a mi smo i dalje zivi?
sta bih ja bila danas i gde bih bila, da nisam zivela u krajnjoj bedi 7 godina?
(ja shvati kao dobar deo moje generacije)
da mi deo familije nije raseljen, poneko ubijen, a mnogi bolesni i ostareli pre vremena??
mislim... samo zivi - nije fcking dovoljno dobro!!!

bila na radikalskom forumu. ono sto tamo pise, ono mantranje, to je cista psihijatrija... ako treba, mogu da iscitiram ovde par redova... mislim, ne mogu da verujem da si napisao ovo sto jesi.

Back