- Poruka
- 21.131
СВЕ се учи из књига а само се вежба у пракси!
QUOTE]
Извини за спам, али - вођење љубави се "учи" из књига?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
QUOTE]
Извини за спам, али - вођење љубави се "учи" из књига?
..draga moja..
..oni koji su sa decom u "gore opisanom" odnosu ne chitaju knjige..
..tako da njihova deca nisu u mogucnosti da taj roditelj primeni neprimerene
recepte na njih..nazalost..
..i nije tachno da treba chitati sve..
..samo se treba uvek pitati shta radimo i zashto to radimo..
..i ako nam nije jasno i ako sumnjamo da smo na dobrom putu
proveriti svoje stavove sa nekim kome verujemo..
..i sa nekim koga ne poznajemo..i ko nas ne poznaje..
..i sa nekim kome je to struka..sve dok nam ne bude sasvim jasno..
..treba ukljuchiti mozak dok volish svoje dete..
..da te bezgranichna ljubav ne odvede ka medvedjim uslugama tom istom voljenom bicu..
..sve ostalo je patologija..i ovde joj nije mesto..
Па и из књига!А ''Кама сутра''?
Секс је инстинктивна радња, као храњење... Не учимо из књига како треба да жваћемо и гутамо храну...
Али из књига учимо да кувамо, да лечимо људе, да гајимо биљке, да узгајамо животиње, да производимо разне ствари, да градимо зграде...за све то завршавамо неке школе и учимо из књига...само мислимо да смо Богом дани као васпитачи своје деце и да ту нема шта да се учи, да ''природа ту све одради сама''.![]()
Не слажем се!
Испада као да се рађамо као добри или лоши родитељи, да се рађамо са сазнањима о томе шта можемо очекивати од детета у одређеној фази развоја, са сазнањима како деца реагују у одређеним ситуацијама, са знањем како ми треба да реагујемо у одређеним ситуацијама...![]()
Treba čitati sve što ti se čita - na to sam mislila , a ne na usko knjige o vaspitavanju dece... a odnos "mrš u p. m." je figurativan .... dakle , kad imaš nekakav odnos s detetom ,a konkretan savet iz neke knjige je da primeniš neko "ponašanje" koje nije u skladu s tim kako se inače ponašaš prema detetu i dakle u skladu s onim ko si ti ...( ne , nisam mislila na batine ,kako je neko gore rekao) ...mada , ko što rekoh , ideja čitanja tih knjiga i jeste da pomogne čoveku da promeni nešto malo u odnosu prema deci generalno , tj nešto kod sebe ...
Ja ,dakle, mislim da čovek - roditelj u priči, treba da se bavi sobom ( ne bukvalno intenzivno bavi ,ako za to nema potrebe ),a deca će već sama pojmiti te kvalitete koje roditelj ima...
Mada , kao što sebi nekad namećeš neke misli - u smislu trudiš se da naučiš nešto , tako sigurno to radiš i sa decom...dakle ,pitanje je - kad treba "utuvljivati" nešto ,a kad biti spontaniji od toga ,bilo sa sobom bilo sa decom..
..mislim da je greshka smatrati da uchenje roditeljstvu pochinje kada
dobijemo decu, pa krenemo da ih vaspitavamo
..tada pochinje samo nashe samoprocenjivanje kao roditelja..
..istina je, mnogo toga se moze osvestiti, nauchiti, douchiti, pa chak i popraviti
na osnovu onoga shto pronadjemo u knjiigama o vaspitavanju..
..ali mnogo pre toga, chak i kada smo mi deca, postavljamo neke kamene temeljce (kamene )
ili bolje neke medjashe nasheg buduceg stava prema nashoj buducoj deci..
..tako da ne uchimo od nule..barem ne SVE..
odlicna tema. knjige i sajtovi su mi puno pomogli.Дакле, које књиге су вам помогле у послу одгајања и васпитавања деце? На које корисне сајтове сте наишли?![]()
Тренутно читам ''Ма, кулирај!''' (Како преживети пубертет - Водич за родитеље).
Аутор је неки Ентони Е. Вулф, издавач Свет играчака.
На први поглед (корице, аутор, наслов, издавач) књига делује некако неозбиљно, попут многих популарно-психолошких приручника, али уопште није!
Стварно је добра! Иако сам од сада ишчитала гомилу различитих књига о васпитању - ова је посебна јер је врло конкретна, лако писана а није шарлатанска, и, могу вам рећи, мало ми је пао камен са срца када сам прочитала неке ствари...
То је књига коју треба имати и повремени ишчитавати. Ја сам је узела из библиотеке, али гледаћу да је купим. Топло препоручујем свим родитељима тинејџера!
Slazem se da se iz knjiga moze mnogo toga nauciti jer njih su i pisali ljudi sa iskustvom za nas "jadnike" i neznalice.
Ali opet kad razmislim moram da dodam,pa zar tu nema nekog prenosenja s kolena na koleno pomocu govora i iskustava ljudi koji nisu napisali knjige?Pa i oni su prosli mnogo toga u zivotu...kao npr. ovde na forumu,neznam da li je iko od nas napisao i jednu knjigu,a imamo iskustva i savete jedni za druge.
U redu je citati neku literaturu ali bas raditi kako tamo pise...nisam za toKao sto su nasi rodjaci iz BG-a hranili bebu tacno po knjizi ili je vaspitali bas kako tamo pise...to mi je malo bzv zar ne?