Sajentologija

Eh sad.. ti će mi kažeš da mu je to baš zadnji život..z:D

Pa onda da ćutimo i reinkarniramo se još jedno par iljada godina, dok on ne smisli još bolju religiju.
A da nije u međuvremenu bio i Isus i osnovao hrišćanstvo?
Mislim.. vido čovek da mu osnivanje religija ide od ruke, pa niš drugo ne radi...z:D

A ''kučica'' u kojoj je živeo sva onako skromna i na elitnom mestu.

180px-L._Ron_Hubbard_House_-_Dupont_Circle.JPG

A ''kučica'' u kojoj je živeo sva onako skromna i na elitnom mestu.

180px-L._Ron_Hubbard_House_-_Dupont_Circle.JPG
Eee.. pa kome je još budizam savršen, kada uživa u ovakvim luksuzima...z:lol:

pa još ako zna da će se sigurno naći neki koji će poverovati da je Budina reinkarnacija...
Na sladunjave pričice o ''povecanju ljudskih sposobnosti, povecanju srece i spoznaje''.
I da će nakupiti parica za još malo luksuza...z:D

Osnovao je Budizam, ali to nije bila dovoljna religija, posle se inkarnirao i pripremao
je nesto bolje, i dizajnirao Sajentologiju u zadnjem zivotu.

.

Buda se sigurno nije vise inkarnirao.Menadzent "odozgo" je od Budinog slucaja uveo obavezan psiho test pre inkarniranja, i depresivce vise ne pustaju "dole' .Dokaz ti je da vise nije osnovana ni jedna depresivna religija , nego uglavnom opsesivno-kompuzivne sa blagim primesama paranoje

kencija:
nije problem da ostali cute vec porodilja koja trpi bolove na skali broj dva posle raka
pankreasa koji drzi vodecu poziciju godinama...

Nisam razumeo, sta si ovim hteo reci. Izvini. :)

Vidi ovako. Moze da prica svako sta zeli oko zene koja se poradja. Ali svaka rec izgovorena
oko nje ce biti zapisana u reaktivnom umu i kod deteta i kod majke.

Ali, posle, kada dete odraste, sasvim je moguce, kroz DIjaneticki proces, tj tehniku,
isprazniti sav bol, i konfuziju reci upakovanu sa tim bolom koja je nakupljena u tom trenutku.

Sve traume mogu biti tako ispraznjene od negativne emocije i boli.

Cutanje oko porodilje je samo prevencija da trauma bude sto slabija i sto manje uticajna.

Bulletdodger:
A o dobrim namerama Hubbarda iz njegovih usta:
Citat:
You don't get rich writing science fiction. If you want to get rich, you start a religion.

Nema to neku vezu sa vezom. Ako je on to rekao, to njega ne cini ni losim ni dobrim.
To je jednostavna izjava, koja je zapravo tacna. Ali ta izjava ne dokazuje da je on svoju
religiju osnovao da bi zaradjivao novac.

@Jerohinac, slobodno iznosi linkove koje mislis da su korisne za pogledati.

Bio sam dosta citao bas razna misljenja o Sajentologiji, raznih ljudi, razne verzije i razne price.
Sto vise prica cujem, to stvaram bolju sliku o celoj prici.

Ali jedna stvar je sigurna u ovome, a to je da Hubbardova otkrica su fenomenalna, i njegove
tehnike funkcionisu dobro. Bio on narkoman, lovokradica, bila Sajentologija najveca sekta ili kult,
ostaje cinjenica uvek i zauvek da su Hubbardova otkrica delotvorna.

Osnovne i najvaznije njegove ideje, su sadrzane u ovim knjigama.

1. Dijanetika: Moderna nauka o mentalnom zdravlju.
2. Dijanetika 55!
3. Sajentologija: Osnove misli.

Ove tri knjige su osnova. One nemaju veze sa sektom, nemaju veze sa crkvom.
Moze ih procitati svaka budala, i izvuci neku korist iz njih za sebe,
bez ikakvog stupanja u kontakt sa Sajentologijom, Crkvom, sektama itd.

Niko nema pravo i monpol nad ovim saznanjima.

Doduse "hvala bogu" sto postoji internet i sto se ove knjige moze besplatno skinuti sa
interneta, barem na engleskom jeziku, pa sam ih mogao sam prouciti bolje.
Iako sam prvu knjigu iscitao na nasem jeziku.

Hubbard nije nikog terao da veruje u te knjige. Nego ako se nekome svidjaju, nek ih proucava
i nek izvuce neku prakticnu duhovnu korist od njih.

Nije mi cilj da promovisem Sajentologiju, ili ove knjige ovde.

Draze bi mi bilo da ovde ima nekih koji jesu ovde vec procitali ove knjige, pa da eto malo
prodiskutujem s vremena na vreme sa njima, jer, dobro je pricati sa drugima u onome u cemu
se posteno slazem(o) sa drugima.

Kojica:
Eh sad.. ti će mi kažeš da mu je to baš zadnji život..

Pa onda da ćutimo i reinkarniramo se još jedno par iljada godina, dok on ne smisli još bolju religiju.
A da nije u međuvremenu bio i Isus i osnovao hrišćanstvo?
Mislim.. vido čovek da mu osnivanje religija ide od ruke, pa niš drugo ne radi..

:)
Ne nije, mislim da sam u nekom dokumentu procitao jasno, da je Hubbard rekao da ce
doci opet, (na neki nacin) i da ce podrzati Sajentologiju da oslobadja ljude od programa
koji su nam nametnuti.

Nije bio Isus. Isus je bio druga licnost. Isusova religija je takodje u pocetku verovatno bila
kvalitetna, ali su je posle programeri iskrivili. To se vidi izdaleka.

Vlada80-Nis:
Ja kada citam tipittaku vidim da tamo Buda kaze da je spoznao sve tj. da je prosvetljen i da za
njega vise nema preporadjanja....to znaci da se Gotama posle svog zivota Bude vise nigde i nikada
nije ponovo rodio, sto opet znaci da Budina reinkarnacija ne postoji.

Pa interesantno. Ni ja taj deo ne kapiram. Ako je bi prosvetljen, zasto se inkarnirao opet.

Moguce je da nije bio prosvetljen skroz, ali su ga u svetim spisima mnogo idealizirali,
i hvalili da je bio oslobodjen od krugova radjanja i umiranja.

Ili je imao jaku nameru, da ljudima donese nesto kvalitetnije od Budizma.
Pa ga je namera povukla nazad.

Jedna prednost Sajentologije je to sto je vrlo jasna, precizna i razumljiva. Tj bar one tri
osnovne knjige su takve. Nema dogmi, i dvosmislenih prica o raju paklu i slicno.
Stvari su vrlo jasne. Izneo je mnogo truda da narodu prenese tacno to sto je mislio
i zeleo reci.

A u Budizmu ima mnogo neshvatljivih i mistificiranih prica. Kao i u Hinduizmu, i Hriscanstvu.

Hubbard Sajentologiju nikad ne bi osnovao, kada ne bi pre toga proucio Istocnacke mudrosti.
Istocnjacke mudsrosti su medjutim nepotpune, i trebalo je da jos evoluiraju da bi dosegli
do necceg kao sto je Sajentologija.

sve sto se desava od otprilike 4-5 meseca do smrti je zapisano u nama... cutanje ili dranje nema blage veze sa tim.. praznjenje ces imati kao svesna ili manje svesna jedinka shodno svom karakteru celog zivota.. praviti od toga filozofiju da bi imali potku za neku novu sektashku razliku od drugih jer je nesto kao plod sto je in nuce osetljiv na spoljni nadrazaj ne samo majke vec ako hoces i muzike i milion drugih stvari je po meni da izvines debilno kad ta ista majka ide na amniocentezu de joj zabijaju onu igletinu vadeci plodovu vodu a to rade 90 posto amerikanki odakle su ti tvoji vajni sajentolozi, onda ti je "religijsko" poimanje dranja milozvuk u odnosu na ono sta plod moze da oseti pri tom chinu....

Eee.. pa kome je još budizam savršen, kada uživa u ovakvim luksuzima...z:lol:

pa još ako zna da će se sigurno naći neki koji će poverovati da je Budina reinkarnacija...
Na sladunjave pričice o ''povecanju ljudskih sposobnosti, povecanju srece i spoznaje''.
I da će nakupiti parica za još malo luksuza...z:D

Ovo je knjiga od dotičnog...

200px-Dianetics.JPG

i to je nešta kao kanonizovano učenje saentologa . Ta dijanetika je nešto kao moderno učenje o mentalnom zdravlju. Fazon je u neka tri uma, analitiočkom, nesvesno reaktivnom i somatskom. Poenta je u brisanju onog reaktivnog. A tu ima inešta malo kao ''narodni leakr'' kako se sprečavaju mnoge somatske bolesti.

E sada. To oslobadjanje od reaktivnog uma naziva revizija a revizori su oni koji kod sledbenika rukovode revizijom. Au u šta se upletoh.

A 1978 je objavljena nova, dopunjena i osavremenija Dijanetika sa ciljem da za kraće vreme ima veći učinak. A koliko je meni poznato saentologija skoro da nema ništa od bitnog u smislu zajedničkog sa budizmom.
146651495544acf71386e89.gif

Pa interesantno. Ni ja taj deo ne kapiram. Ako je bi prosvetljen, zasto se inkarnirao opet.

Moguce je da nije bio prosvetljen skroz, ali su ga u svetim spisima mnogo idealizirali,

Jedna prednost Sajentologije je to sto je vrlo jasna, precizna i razumljiva. Tj bar one tri
osnovne knjige su takve. Nema dogmi, i dvosmislenih prica o raju paklu i slicno.
Stvari su vrlo jasne. Izneo je mnogo truda da narodu prenese tacno to sto je mislio
i zeleo reci.

A u Budizmu ima mnogo neshvatljivih i mistificiranih prica. Kao i u Hinduizmu, i Hriscanstvu.

Hubbard Sajentologiju nikad ne bi osnovao, kada ne bi pre toga proucio Istocnacke mudrosti.
Istocnjacke mudsrosti su medjutim nepotpune, i trebalo je da jos evoluiraju da bi dosegli

Reci mi neku mistificiranu pricu iz budizma....ja ne znam ni jednu ali bih voleo da cujem?
Mislim da nisi dobro procitao sta pisem...ponovicu....malo detaljnije ovaj put. Budisticki spisi su pisani na nacin da tacno prenose Budine reci. Ne znam da li si ih citao ali nacin na koji su napisani, pokazuje da postoji velika verovatnoca da su to originalni Budini govori a ne reci koje prepricavaju Budine govore. Postoji razlika. Naravno, ne mogu da tvrdim, ali i ne moram, jer nije bitno. Ipak, Buda sam jasno kaze da je shvatio i dosegao najdublje istine ovog sveta....i da vise nema novih zivota...da je izasao iz kruga samsare i da se vise nece pojavljivati.
Neman nista protiv da verujes u to da se je Buda preporadjao ponovo....meni to ne smeta jer to nista ne menja....nego ti govorim cisto radi tvoje informacije.

I....sta rece, koje su to mistificirane price Budizma????

i zeleo reci.

Njegova prica da je Buda je samo reklamni trik, da da rejting sebi i svom ucenju, nista vise.

Ne nije, mislim da sam u nekom dokumentu procitao jasno, da je Hubbard rekao da ce
doci opet, (na neki nacin) i da ce podrzati Sajentologiju da oslobadja ljude od programa
koji su nam nametnuti.

Nije bio Isus. Isus je bio druga licnost. Isusova religija je takodje u pocetku verovatno bila
kvalitetna, ali su je posle programeri iskrivili. To se vidi izdaleka.
Ma ja sam sasvim sigurna da će taj Hubbard opet doći. Nema mu druge. z:lol:

I što Vlada reko.. imaš ti pravo da veruješ u šta oćeš..
Možeš da veruješ i da si ti Budina inkarnacija. Ko sam ja da ti kažem da nisi?

Ако поново дође вјероватно ће своје учење дати у облику видео игре.

А прије тога ће изјавити ако неко хоће да се обогати треба да прави компјутерске игре.

Сајетологија или Сајентолошка црква, основана 1950. године у Лос Анђелесу, са преко 10 милиона верника у више од 120 држава света, позната по криминалним аферама крађе поверљивих докумената у политичким врховима многих држава. Званично, у Југославији не делује, али је регистровала своје робно-службене жигове у „Гласнику интелектуалне својине” Савезног завода за интелектуалну својину СРЈ, од којих два крста припадају Српској православној цркви, а једна ознакаје слична ознаци чина генерал-мајора у ВЈ.

Лафајета Роналда Хабарда (1911-1986). оснивача сајентологије (Сајентолошке пркве), једне од медијски најзаступљенијих секти, која је за свега педесетак година постојања успела да стекне 10.000.000 верника у око 120 држава света:„ Ако човек заиста жели да заради милион долара, најбољи начин за то је да оснује своју религију.” Роналд Хабард је иначе био писац научнофантастичне прозе, склон трансценденталном. У младости је са оцем, поморским официром америчке војске, често путовао на Далеки исток и у Индију, где се додатно упознао са хиндуизмом, будизмом и окултизмом. Преживео је клиничку смрт од 8 минута. Сајентолошку цркву је основао 1950. године, а после његове смрти 1986. године остало је 556 писаних дела, око 3.000 сати снимљених предавања и више од 100 филмова. Сајентолози у свету имају око 3.200 својих објеката, цена основног почетног курса код њих је 2.000 долара, а комплетног курса 350.000 долара. Поједине холивудске звезде не крију своје чланство у овој секти, као Том Круз и Џон Траволта, а велике финансијске и политичке криминалне афере у Америци се брзо заташкавају и сајентолози уживају подршку Беле куће, посебно од када је на њеном челу био Бил Клинтон коме су финансијски и медијски изузетно помогли у предизборној кампањи.

У Немачкој и Француској готово воде ратови против сајентологије и других секти које су проглашене за опасне, код нас оне делују без икаквих ограничења. Док се истиче припадност познатих Холивудских звезда секти сајентолога, прећуткује се чињеница да је оснивач сајентологије, писац романа научне фантастике Лафајет Рон Хабард (1911-1982.) био инициран и у сатански ред О.Т.О.

Bio sam dosta citao bas razna misljenja o Sajentologiji, raznih ljudi, razne verzije i razne price.
Sto vise prica cujem, to stvaram bolju sliku o celoj prici.
Pazi stvarno! Kako mislis da bi neko uspeo da pridobije sledbenike kada bi sastavio neku nebuloznu pricu koju dok citas sve vise i vise odbojnosti razvijas prema istoj.

Droga je opasna upravo zbog toga sto u tebi stavra sve lepse i lepse osecanje, sve vecu i vecu zavistnost. Kada bi droga prilikom prvog uzimanja izazivala povracanje, grceve u stomaku, obilna krvarenja niko ziv je ne bi uzimao, osim naravno ako bi zeleo da sebi prekrati zivot!

Кад има оваца за шишање што Хубард не би имао маказе.

Њему свака част...сјетио се тип како да заради на нечему чега увијек има..људској наивности.

Poslednja izmena:

Back