Rayela
Legenda
- Poruka
- 71.814
Pa ne mogu, eto, jednostavno ne mogu.]Ako možeš, nabavi[/B] i "Pisanje ili nostalgija". Posljednja Kovačeva knjiga je i značajno umjetničko ostvarenje, dok je ova koju sam naveo više nešto kao zabava.
Ima dosta o Kovačevim druženjima, posebno o Miodragu Bulatoviću, s kojim se Kovač dosta družio (ima i o drugim piscima- Kišu, Pekiću, Mihailoviću, Daviču, Marinkoviću, Mladenoviću (Tanasije), Žiki Pavloviću...)
Kovač ima četiri esejističke knjige- ovu, "Evropska trulež", "Elita gora od rulje" i "Cvjetanje mase". Iste po koricama, i u njima ima zanimljivih tračeva.
Ja sam zelela da imam Glembajeve ( ali ne skracene, nego originalne jer mi ni nemacki ni "talijanski" nisu strani) u originalu, u Srbiji Krleze vise nema, a kulturni
sam shok dozivela u Zagrebu ( pre dve godine)kada mi je vlasnica knjizare na Trgu Jelacic Ban rekla da Krlezu vise niko ne cita pa se i ne stampa jer su
danas samo knjige sa Severinom ili fuzbalerima pa i zenama fuzbalera imaju tiraz. Nasla mi je doduse dve, tri Krlezine knjige, neke sam kupila
u Nemackoj, a bas ovu koju sam zelela poklonila mi je jedna dobra hrvatska dusha