Sajam knjiga

mali_cile

Primećen član
Poruka
625
Ne znam da li je rano da se razmislja o sajmu knjiga ali ja sam sinoc pocela da pravim spisak knjiga koje zelim da kupim na predstojecem sajmu (s obzirom na to koji je datum danas, osecam da ce spisak biti poduzi:prstic:). Tako da slobodno izvolite preporucite neke knjige koje su vredne toga da se nadju u kucnoj biblioteci.
Pozdrav svima!!:D

Да и ја сам баш почео да размишљам о томе да правим списак књига за сајам :)
Ево шта ми је досад пало на памет :):
Први други долазак Алексеја Слаповског
Џевдет бег и његови синови од Памука
Нешто од А. Макина
Ако нађем Тврђаву од Селимовића
...
биће тога још :)
И да, ако коначно скупим толике паре (14000 :sad2:) сабрана дела Ф.М. Достојевког

Sve sto zelim da procitam, ja jednostavno nadjem ili dobijem.:)

Tako da meni sajam knjiga nije potreban.:)

P.S. Ne "patim" od toga da u kucnoj biblioteci imam sve knjige koje vredi imati, jer je to relativno.

A za dobru knjigu mi nije zao da dam i pun iznos, bez snizenja, naravno povremeno.

Да и ја сам баш почео да размишљам о томе да правим списак књига за сајам :)
Ево шта ми је досад пало на памет :):
Први други долазак Алексеја Слаповског
Џевдет бег и његови синови од Памука
Нешто од А. Макина
Ако нађем Тврђаву од Селимовића
...
биће тога још :)
И да, ако коначно скупим толике паре (14000 :sad2:) сабрана дела Ф.М. Достојевког

To je puno para. Imaš i za 5500 najvažnija dela Dostojevskog u 10 knjiga. Viđala sam po sajmovima.

@Oktar, Mesu Selimovica "tvrdjava" imas na netu za 300 dinara, a Dostojevskog od 4-6 hiljada, zavisno od stanja i od toga da li je u 10 ili u 15 knjiga.

Ja se sajmu uvek radujem par meseci pre :), mada poslednjih godina je sajam pre svega mesto na kome su knjige na jednom mestu, a ne mesto na kome ima jeftinih knjiga. Cak i antikvarne knjige su poprilicno skupe tamo.

Dobro je ko Sajam knjiga doceka sa dosta novca,jer je izbor dobar a apetiti veliki ako zaista volite knjigu.Mada ko je pravi citalac on se snadje i bez para,jer ima biblioteka,ima jeftinih knjiga po neuglednim mestima kao sto su ulice,pijace,buvljaci.
Ako neko zeli ustedeti,onda ne treba da kupuje komplete,tako je puno skuplje,bolje se isplati knjigu po knjigu kupiti.Ja sam cak sastavljao i dela koja su iz tri toma;nadjem jedan,pa na drugom mestu druga dva itd.
Problem je kad se cita mnogo,onda se sire i vidici,saznaje se da postoje mnoga mnoga znacajna dela,pa se to pozeli,i tada nastaje problemcic.

Sve sto zelim da procitam, ja jednostavno nadjem ili dobijem.:)

Tako da meni sajam knjiga nije potreban.:)

P.S. Ne "patim" od toga da u kucnoj biblioteci imam sve knjige koje vredi imati, jer je to relativno.

A za dobru knjigu mi nije zao da dam i pun iznos, bez snizenja, naravno povremeno.

To je lepo,ali kad vec ima popust sto da se ne iskoristi...

Knjige uzimam iz biblioteke,kupujem u antikvarnicama,na ulici,na sajmu...

Bas sam se danas pitala kada pocinje sajam.Ne pravim spisak jer tacno znam nekoliko knjiga koje zelim i to je to.

Bas sam se danas pitala kada pocinje sajam.Ne pravim spisak jer tacno znam nekoliko knjiga koje zelim i to je to.

Zato sto mi sajam sve vise lici na vasar, kratko i jasno, nije po mom ukusu.

Onaj ko zaista zeli da cita, naci ce i u toku godine snizenja za nesto sto ga interesuje.

A ne da se muva po guzvama, kao da se deli nesto besplatno.

Ne znam da li je rano da se razmislja o sajmu knjiga ali ja sam sinoc pocela da pravim spisak knjiga koje zelim da kupim na predstojecem sajmu (s obzirom na to koji je datum danas, osecam da ce spisak biti poduzi:prstic:). Tako da slobodno izvolite preporucite neke knjige koje su vredne toga da se nadju u kucnoj biblioteci.
Pozdrav svima!!:D

Preporucio bi ,,Rani Jadi,, Danila Kisa, ,,Kad su procvale tikve,, Dragoslava Mihajlovica.Mozda su lektire,ali jako zanimljive.
Sad,interesuje me da li ce se moci tamo naci ,,Vremenska triologija,, Artur Klarka :think:

Издавачи на месец дана пред сајам подигну цене за 10-20% па на сајам изађу са истим толиким попустом који рекламирају као да књиге деле, малтене, бесплатно. Ја сам их одавно прочитао (мислим на издаваче).
Али, знам добар ''штек'' где могу да се купе књиге за ситниш (да простиш):D. Јесу половне, али очуване и јефтине. За историју књижевности - ''убило се''.

Moze biti.:D

Trenutno tri knjige koje zelim ce na sajmu biti po 500 din jeftinije,bar tako pise na sajtu izdavaca,a tu staru cenu drze dugo vec-pratila sam pa znam :zper:

I na sajmu najvise vremena utrosim na spratu,gde su antikvarnice.:)

Na sajmu se kupuje tako što najpre uđete u sam centar glavne hale, bacite pogled tu i tamo, nađete šta vam treba, a onda se lepo uputite na sprat i pokušate da nađete sve to po nižoj ceni.

Ма какав сајам, какве трице!
Знам где за 100 евра може да се пазари омањи библиотечки фонд пробране литературе (''Итаку и коментаре'' од Црњанског сам пазарио за, пазите сад - евро и по!)
Једини услов је да за ''толике'' паре мораш да обезбедиш ''тамић'' да би толике књиге довезао до жељеног места; уз то још и нова витрина, па место за витрину...или витрине... Мораш да избациш плоче, стрипове, све што си скупљао од детињства, чиме си се хвалио друштву како имаш што ретко ко има и тако то. Да не причам о томе да из подрума мораш да избациш стари бицикл, креветац кад си био мали, па и кацу за купус мораш да изместиш само да би имао где да ставиш књиге.
Уместо да претачеш купус, преслажеш књиге да их не поједу књишки мољци.

Е, знам такво место! ;)

ljudi,malo se gubite sa teme....:lol:
drzimo se preporuke knjiga,ok?:)

Jako opsirno. Moras reci koji zanr, koja tema otprilike. Ako ti kazem da je najbolja knjiga koju sam procitao u zivotu knjiga Zenona Kosidovskog "kad je sunce bilo bog", i ti je kupis jer sam ja rekao, a posle treba da me lincujes ako ti se ne svidi, sta cemo onda? :)

Jako opsirno. Moras reci koji zanr, koja tema otprilike. Ako ti kazem da je najbolja knjiga koju sam procitao u zivotu knjiga Zenona Kosidovskog "kad je sunce bilo bog", i ti je kupis jer sam ja rekao, a posle treba da me lincujes ako ti se ne svidi, sta cemo onda? :)

A Biblijske legende? :)

Što se tiče pitanja, volela bih da nabavim knjigu Priča Jevrejina lutalice. Neko je pohvalno govorio o njoj nedavno, ali je nema u Nišu.

Ма какав сајам, какве трице!
Знам где за 100 евра може да се пазари омањи библиотечки фонд пробране литературе (''Итаку и коментаре'' од Црњанског сам пазарио за, пазите сад - евро и по!)
Једини услов је да за ''толике'' паре мораш да обезбедиш ''тамић'' да би толике књиге довезао до жељеног места; уз то још и нова витрина, па место за витрину...или витрине... Мораш да избациш плоче, стрипове, све што си скупљао од детињства, чиме си се хвалио друштву како имаш што ретко ко има и тако то. Да не причам о томе да из подрума мораш да избациш стари бицикл, креветац кад си био мали, па и кацу за купус мораш да изместиш само да би имао где да ставиш књиге.
Уместо да претачеш купус, преслажеш књиге да их не поједу књишки мољци.

Е, знам такво место! ;)

E, ako ga stvarno znas, podeli ga s nama :)

he he he :)
najvise volim klasike,sve pisano pre dvadesetog veka!!!!! pogotovo knjige pisane iz zenske perspektive, avanture, price iz zivota, korisne knjige - sve od kuvara koji su vredni paznje do knjiga o zivotinjama, enciklopedija.....
interesuju me i strucne knjige vezane za masinstvo (moja struka), knjige o veri,obicajima, drevnoj Srbiji :)
knjige o magiji, skolska lektira, komedija, istorija, druge kulture......
ma sve zivo me interesuje!!:D volim da citam i imam siroko i jako razlicito polje interesovanja.

mozda je najbolje da uz svaku knjigu koju preporucite date i mali opis knjige...:think:

Back