Ja se bre secam kao dete kad sam bio na moru i moji iiz radoznalosti , a ateisti resili da udju u crkvu Grcku , i kao dete dobijem punu kesu zatvorenih , zavezanih bombona, cudne neke grcke bombone...i citaci knjiga vole i one podsetnike, obicno kartonce sa kalendarom i nekom lepom slikicom, ne treba im puno
Ja sam dobijao i podsetnik gde sam stao sa citanjem u obliku velike plasticne spajalice, kao pola mog dlana, lepo, nije toliko bas prakticno ali zanimljivo...
Sta sam jos dobijao a da je prakticno , a vaucer za kafic ali u tacno odredjenom terminu , sto je bolje nego ljudi ne znaju nista na Balkanu , nego da je bez uslova da je u odredjeno vreme...jer onda vlasnik kafica spremi i on nesto u smislu citalacke publike, nije bas za dz dolaze mu ciljani gosti , gleda da ih rasprica, da ih zabavi..
Dobijao sam i promo materijal ne secam se sta je tacno bilo , ali ne vozi dok pijes ili ne pij dok vozis, jedno od ta dva....
Samo bio sam i ja mustra, do 20 godine 10 000 knjiga...ali samo zato sto je biblioteka bila ispod moje zgrade, pa su sva deca kad je podne i vruce dolazila u biblioteku , i tamo bilo mnogo knjiga , 109 knjiga ogromni format o tarzanu , sve procitao ,milion knjiga bajke sveta, nije milion , ali isto preko 100, Uganda, Cad, Mali , Tanzanija, nisu to slicne bajke Grimovim...vise su basne, ali bar ne kreiraju princeze na zrnu graska i princeve koji imaju dva starija brata koje mora da nadvise ili neki slican nakaradni fazon...
Secam se jednom da su me svi pitali odakle mi , neki podsetnik braon slikica, ali namirisan...ala su mi prilazile devojke i devojcice da pomirisu, nije bilo nijedne ili retko koje da nije prisla...Doneo mi direktor Diskosa iz Aleksandrovca zupskog...covek koji zna da proceni lepe detalje...