Kventine za ovo prvo...apsolutno to hocu da kazem. To je kao u onom vicu kad ciga vidi guzvu na ulici pa dotrci da se ukljuci po svaku cenu a ni ne zna sta se desava, al ko te pita, muvaj se tu.
Kad vidis da ti ljudi izlaze sa knjigama u rukama gde dominiraju remek dela jelene bacic alimpic, marije serifovic, suzane mancic...sve ti je jasno. Napisao si odlican post na temi sta citate. Veoma kartko i jasno objasnjena sustina. Neko ko je bio glumac, pevac ili maneken, voditeljka...nema blage veze sa knjizevnoscu a ljudi to kupuju jer padaju na marketing a kad odu na sajam ipak ima i klasika i dela ozbiljnih autora za koje nikad nisu culi...pa idu linijom manjom otpora: daj kad sam vec tu da kupim nesto, evo gledaj Lazar Ristovski...jaoo super je bio u buretu baruta kupicu knjigu

To je kao neki novi trend na drustvenim mrezama...svi se ukljucuju, nebitno sta je razlog i sustina postojanja..teraj, smao da si tamo gde i svi, gde je nesto popularno.
Sto se tice drugog dela posta... Nisi me razumeo. Iz aspekta sa kog si ti posmatrao se skroz slazemo ali ja sam vise mislio skupo u smilu cene na sajmu VS cene u slobodnoj prodaji. Da zanemarimo da li je i koliko isplativo izdavacima da se time bave i da li su knjige najjeftinije kod u celom regionu... posmatraj samo brojke, tj.racunicu... kniga A koja te sa clanskim popustom i dodatnim kolicinskim kosta 30% manje, te na sajmu kosta pod parolom veliki popust, eksluzivno, kosta 20% manje. A poed toga da lakse progutas ponude ti knjigu B za jos vecih 25%...a istina je da tu sto ti daju za kao velikih 25 ce staviti za mesec dana u prodaju da bude u akciji 3 knjige za 500!
A to je upravo povezao sa onim mojim prvim postom o histeriji...vecina ljudi pod marketinskim naletom nece da izracuna i shvati nego stihijski po inerciji kupuje.