sahranjivanje prošlosti

Све што се заврши тренутно је сахрањено, само обавезно клепи лопатом за сваки случај, да те утваре не прогањају. Мсм ја ништа не могу да заборавим, ја сам оно што би се рекло "злопамтило", али се сахрањује одмах.

da li ste skloni da prethodne veze zaboravljate, potiskujete i ponašate se kao da nikad nisu ni postojale
ili ih se sećate i razgovarate o njima
Svasta, kako nesto moze da se zaboravi?
Mada tacno je da ima i onih koje su bas malo vredne pomena.
Ne razgovaram o njima, ne opterecujem nikoga, ali ne bezim od toga da nekad nesto sa razlogom pomenem, a opet ima veze i pred kim cu nesto da pomenem....i tako...

da li ste skloni da prethodne veze zaboravljate, potiskujete i ponašate se kao da nikad nisu ni postojale

Ne, što bih? Sve je to deo mene, onoga što jesam, ono šta sam bila. Što sam najdivnije osećala, volela, i mislila. Nikada to neću niti povući niti negirati.

Ja imam onako zeznut malo karakter; pamtim sve. I dobro i loše. Neke stvari dobro sada držim u pameti, čisto da mi se ne ponove, neke me iznova nekad ražaloste, a na neke se nasmejem pa mi bude milo.

NIšta ja ne zaboravljam, ne potiksujem i ne guram pod tepih. Ne pravim se da se ne znam sa ljudima koje sam istinski ljubila i srcem volela. Šta su ruke grlile a um srećan bio.

Nisam Vam ja drugi.

Dugo meni treba nešto da saRanim; ali kada sahranim, onda je za mene "mrtvo".

:hvala:

ја сам срећно ожењен човек и отац, немам ни времена ни воље ни жеље да мислим на бивше сојке, негде сам остао дужан негде су ми остале дужне али све је то где и лањски снегови. та прошлост ипак није ни сахрањена пре ће бити кремирана...

secam se, normalno
ne potiskujem nista
neke bih rado zaboravio, jer me ostavise da tumaram
ali kao sto sam se ja utakao u njih, tako su se one ugradile u mene
i nema tu sta, pamtim sve

o razgovoru sam vec tvrd
ne volim da pricam ni o lepim ni o manje lepim iskustvima
nije problem, ali nisam bas u fazonu da delim intimu i osecanja na tacni

a da, imam i fotke :rumenko:

10 načina da svog bivšeg izbrišete iz svog života
brakeup.jpg
Počnite sa fotkama

Iako živimo u digitalnom dobu, verujemo da imate nekoliko fotografija koje ste izradili ili slikali sa Polaroid aparatom ili nečim sličnim. Te fotografije su upravo ono što treba dasklonite iz svog vidokruga. Da li ćete ih spaliti u nekom ritualu koji predstavlja paljenje mostova iza sebe ili ćete ih potrpati u kutiju i dati prijatelju koji će ih sakriti ispod svog kreveta, nije bitno; ali to mora biti urađeno. Zato, počnite od njih!
Pokloni
Ovo bi trebalo da Vam bude vrlo očigledno, ali u zavisnosti od poklona, zavisi i težina zadatka. Ako je u pitanju nešto sa čime se koristite svaki dan, to može predstavljati veći korak nego pokušaj da se otarasite nekog glupog plišanog mede, koji Vam se ionako nije sviđao. No, nije bitno; samo neka nestanu.
Kupio Vam je ograničeno izdanje ploče Vaše omiljene grupe!? Sjajno! To je tako slatko! Sada je spremite u neki zapećak i kupite sebi isti primerak – primerak koji nema nikakvih emotivnih veza. Međutim, imajte na umu da Vam slušanje tih istih pesama može biti sasvim drugi problem.
Kupite sebi novu posteljinu
Uhm… Posteljina, zar ne predstavlja najgori deo svega? Sve te uspomene kako zajedno spavate i provodite nedelju bezbrižno mazeći se, bez pritiska da izađete van kuće. Otarasite ih se. Najozbiljnije. Bacite ih, poklonite ih Crvenom krstu, jednostavno neka nestanu iz Vašeg života. Lako ćete doći do novih i lepših.
Promenite lokaciju
Da, ovo može biti veoma skupo i ne, ne sugerišemo Vam da se selite, već da uzmete pauzu i odete negde iz svakodnevnog okruženja. Ukoliko Vam budžet ne dozvoljava da priredite sebi devojački vikend, onda provedite nekoliko noći kod svoje prijateljice; dobro, staro „Mogu li da prespavam kod tebe?“ će uvek naići na razumevanje.
Otarasite se njegove odeće koja je ostala kod Vas
Pitajte bilo koju žensku osobu koja je spavala u majci svog momka i pošto su raskinuli, reći će Vam da ništa nije gotovo dok ta majica ne ode iz kuće. Uvek postoji neki predmet koji je zaostao za njim, da li sa namerom da Vas progoni ili tek tako, ali jedno je sigurno – mora nestati. I ovo ide u kutiju koju ćete proslediti prijateljici, zajedno sa fotografijama i sa poklonima – ukoliko to nešto ne poželite da uništite pre toga.
Očistite svoj dom
Možda Vam se ovo čini čudnim, ali ljudi ostavljaju svojevrsnu vrstu energije za sobom i kada odu. Ako Vam se ovo čini kao neki čudni hipi koncert (meni se čini, ali ipak ispratite ovaj savet), zaista je dobar osećaj (bar tako kažu) oribati dom i ukloniti sve ostatke veze između dvoje ljudi.
Ukoliko ste pak toliko otvorenog uma da i vi posmatrate tu energiju kao negativnu, onu koja Vas 'pritiska', možete upotrebiti i malo žalfije koja (opet po nekom hipi verovanju) „čisti“ prostor pošto je zapalite. Definitivno sjajno miriše, a ima i isceljujuće moći kako kažu, naravno, hipici.
Fizičke promene
Nekada je prste provlačio kroz Vašu dugu kosu? Skratite je. (Makar malo!) Voleo je kako mirišete? Promenite gel za tuširanje ili kreme koje koristite. Ne, ne stvarate sebe iznova; samo vršite omanja „podešavanja“ na delovima sebe koje je on povezivao sa Vama.
Preuredite dom
Ukoliko ne možete da prestanete da zurite u zid ispred kog se nalazi kauč gde ste zajedno sedeli, okrečite ga u neku drugu boju. Ako Vas nazubljena ivica stola za kafu od one noći kada se on sapleo i održava budnom tokom noći, izravnajte je šmirglom. Morate obrisati konstantne podsetnike na njega iz svog životnog prostora. Začudiće Vas šta malo farbe i šmirgle mogu uraditi za Vaš oporavak.
Držite se dalje od zajedničkih prijatelja
Kao i kod svakog raskida, primetićete da su zajednički prijatelji zauzeli određene strane. Skoro pa kao da su predmeti koji su Vam dodeljeni od strane suda po završetku razvoda. Da, prijatelji mogu biti vrlobitan činilac sreće svakog čoveka, naročito tokom teških trenutaka kao što je period posle raskida...
Ali - imali ste prijatelje i pre nego što ste ga upoznali, pa stoga možete i malo pauzirati u druženju sa zajedničkim drugarima, dok se stvari malo ne slegnu. Ukoliko su Vam pravi prijatelji, razumeće Vas.
Učinite nešto što on od Vas nikada ne bi očekivao
Vreme je da počnete ispočetka. Vreme je da probate nešto novo i uzbudljivo, možda i nešto što on ne bi od Vas očekivao.
Da li Vam je neko pomenuo skakanje padobranom? Zašto da ne? Ponekad je potrebno da se dobro preplašite kako biste se ponovo osećali živom i kako biste otresli teret prošlosti sa svojih pleća. Povrh toga, uvek je sjajan osećaj kada uvidite da i dalje možete sebe da iznenadite, naročito kada to radite sami!

auahaha

Back