Šahovnica u Srbiji?

Govorni jezici Austro-Ugarske 1910. godine

Njemački 12.006.521 / 23,36%
Mađarski 10.056.315 / 19,57%
Češki 6.442.133/ 12,54%
Poljski 4.976.804/ 9,68%
Hrvatski i srpski 4.380.891/ 8,52%
Rutenski (ukrajinski) 3.997.831/ 7,7%
Rumunjski 3.224.147/ 6,27%
Slovački 1.967.970 /3,83%
Slovenski 1.255.620 /2,44%
Talijanski 768.422 / 1,50%
Ostali 2.313.569 /4,51%

Ukupno 51.390.223 /100,00%

)

Od kuda si ovo izvukao?
Treba mi za drugu temu o 'Bošnjacima' i njihovim vekovnim pravima na državu!?:D:D

Ono: ******* državu koja Bosne nema!:D

Stvar koja me najvise nervira je :
u Suborici prekoputa prodajnog salona zastave je sediste neke hrvatske stranke i tu ima veliki plakat na kome pise : ZELIMO ISTA PRAVA KAO SRBI U HRVATSKOJ nije li to licemerno od Vojvodjanskih Hrvata kojima nije falila dlaka sa glave

Ma na šta misle?
Da im Srbi sruše kuće, pa da im Srbija onda izgradi nove i lepše!?:D:D

To je u redu, rodoljubi su išli braniti ugroženi srpski narod kada je ona 'silna, naduvana, nesposobna i kretenska tiletova' vojska zakazala!:D
Није војска заказала, већ је слушала наређења. А стално је наређивано: крени - стани - врати се на почетне положаје (да тога није било, сад би 'рвати играли моравац на сред трга бана Јелачића). Таква су била наређења, јер су се Милошевић и Туђман лепо договорили у Карађорђеву, да Хрватска протера Србе, а да их Слоба онда насели на Косово. Договорили су се и то да Хрватска и Србија поделе Босну. Хрвати треба достојно да се одуже Слоби ... да му подигну споменик у центру Загреба.
Sa koje si ti galaksije skliznuo na zemlju????

Mi smo imali rat a vi međunarodne sankcije???

Neka ti netko stariji objasni što to znači!!!!
Довољно сам ја стар да памтим како је некада било у СФРЈ, а и у скоријој прошлости. Не треба нико да ми објашњава.
Очигледно сам за тебе - марсовац ... јер не можеш да ме разумеш о чему пишем ... или нећеш.
И у СФРЈ се увек за Словенију говорило - ''ма они су друга држава''. Увек су били најлукавији и највећу корист извлачили за себе. Тако је било и почетком 90-их.
Рат и санкције су она ''погача'' о којој сам писао.
Ајде сад лепо, прочитај поново мој пост ... пажљиво !

Ma to Hrvati podvaljuju, kako bi dokazali da su temelji ove Hrvatske udareni još Ustavom SFRJ!?:D:D

ma nisu oni udareni ustavom SFRJ vec srpskom gluposcu jos 1918.a vidis da o tome nece da diskutuju,iskoristili su blesave srbe da srpskom krvlju dodju do drzave,pa im posle opet malo pustali krv kolko da se zahvale.Da ne bi glupih srba ko zna sta bi sad bili,?????

zlocina nakon i (manje)i u toku Oluje je bilo. i veci dio njih su bili motivirani osvetnickim karakterom..ne opravdam ta dogadanja, ali bili su ocekivani (nazalost)...
)

Hvala na priznanju:
Osvete je pre toga bilo i od strane Srba, znači, po tom pitanju smo ravnopravni, manje više!?
Bez obzira na to ko je kako počeo, Hrvati nemaju prava ništa više zamerati Srbima nego obrnuto?

Kao što su Hrvati hteli Istru i Dalmaciju, tj. krajeve gde su Hrvati bili većina, u sklopu svoje države ( Svi Hrvati u JEDNU državu), to su hteli i mnogi Srbi za sebe...gde je razlika?:D

ma nema razlike !!!!podela karata pred kraj 20 veka je bila takva,i ostale su ponovno nerasciscene stvari na balkanu,svi su se odlicno uklopili u interese velikih sila osim srbije.
nazalost kad najveci ponovo izmesaju karte ponovo ce balkan u krv do kolena,i bicemo opet topovsko meso svi mi balkanci za potrebe velikih,ali ce valjda tad na kraju srbija imati bolji talon na stolu,posle toga ce neko drugi biti nezadovoljan i tako u krug.....BALKANIJADA SE NASTAVLJA !!!!!!!!!!!!!!

najveci "varvari" u toku rata na podrucju ex SFRJ bili su Srbi...
dokazano...
i sto sam duze na ovom forumu to vise razumijem zasto....

Objasni sta to sad razumes ??? Zna se ko su bili najveci zlocinci u istoriji, Hrvati naravno ili ako hoces preciznije ustase,posto ipak Srbi ne smatraju da su svi Hrvati ustase sto se za vas ne moze reci jer za vas je svaki Srbin cetnik. I sta je to dokazano? Koliko Srba je proterano iz Hrvatske u akciji etnickog ciscenja zvanoj "oluja"? Jesi ti cuo za JASENOVAC i koliko je Srba zverski ubijeno u tom logoru ? I na kraju,sta su Srbi trebali da rade u Hrvatskoj,da cekaju da im se ponovi istorija i da cekaju da ih ustase ubijaju u nekim novim logorima ili da se brane od Tudjmanovog ustaskog rezima ??????

Samo da znaš, još znatno prije nego što si se pojavio na ovom forumu, vrlo konstruktivni forumaš Orion ST (http://forum.krstarica.com/member.php?u=147980) se povukao krajem prošle godine zato što je neki moderator izmijenio njegov nalog i uklonio mu avatar i sliku (hrvatska stilizovana šahovnica, preuzeta iz ilirskih grbovnika kao grb Hrvatske).

Čudno, koliko sam shvatio iz postova, Hrvati imaju dosta slobode pri raspravama, nadam se da su sada moderatori tolerantniji, inače, moja galama gubi smisao!?

Није војска заказала, већ је слушала наређења. А стално је наређивано: крени - стани - врати се на почетне положаје (да тога није било, сад би 'рвати играли моравац на сред трга бана Јелачића). Таква су била наређења, јер су се Милошевић и Туђман лепо договорили у Карађорђеву, да Хрватска протера Србе, а да их Слоба онда насели на Косово. Договорили су се и то да Хрватска и Србија поделе Босну. Хрвати треба достојно да се одуже Слоби ... да му подигну споменик у центру Загреба.

Довољно сам ја стар да памтим како је некада било у СФРЈ, а и у скоријој прошлости. Не треба нико да ми објашњава.
Очигледно сам за тебе - марсовац ... јер не можеш да ме разумеш о чему пишем ... или нећеш.
И у СФРЈ се увек за Словенију говорило - ''ма они су друга држава''. Увек су били најлукавији и највећу корист извлачили за себе. Тако је било и почетком 90-их.
Рат и санкције су она ''погача'' о којој сам писао.
Ајде сад лепо, прочитај поново мој пост ... пажљиво !

Možda ga i uokvirim!!:hahaha::hahaha:

Možda sam paranoičan:
Onaj ko danas miče avatar, taj će sutra, OPET gaziti i paliti neke zastave, samo ako dobije utisak da za to neće biti kažnjen, ili ako misli da je to herojsko delo!?:D

Ti što im čak i bezvezarije poput nečijeg avatara smetaju su (po mom mišljenju) opterećeni i isfrustrirani likovi. I da, u pravu si ti likovi će biti među prvima koji će paliti zastave ili praviti neka nova sranja.

Samo da napomenem da su i na ovom forumu pojedinci tražili od posjetilaca iz Hrvatske da mjenjaju svoje avatare.

Tako da u osnovi nema razlike, oni imaju svoje paćenike, mi imamo svoje paćenike.

Problem nastaje kad se paćenici sa obje strane sastanu, onda svi ostali pate.

Pročitaj ponovo prvi post:
S TIM GORE: Ta zvanična država, nastala na međunarodnim ugovorima uz sumnjivo tumačenje Ustava SFRJ:D se poslužila ZLOČINOM kako bi ostvarila svoje ciljeve, tj. izašla na svoje granice, smanjila broj Srba ispod 5 procenata itd.....

Hrvati kukaju jer je JNA išla tenkovima sačuvati trulu državu, a kada su oni tenkovima išli uspostaviti/čuvati svoje granice, onda je to herojski Domovinski Rat!?:D:D:D

Ajmo malo obrnuti ploču.

Kad osporavaš pravo Hrvatima na uspostavljanje kontrole nad čitavom teritorijom njihove države tad osporavaš i pravo Srbije da u nekij budućoj situaciji povrati kontrolu nad čitavom svojom teritorijom.

Ajmo malo obrnuti ploču.

Kad osporavaš pravo Hrvatima na uspostavljanje kontrole nad čitavom teritorijom njihove države tad osporavaš i pravo Srbije da u nekij budućoj situaciji povrati kontrolu nad čitavom svojom teritorijom.

Nisam osporavao( u tom tekstu!), samo sam povlačio paralelu između sličnih događaja, a različitih tumačenja!

U nekoj budućoj situaciji, već će se naći RUPETINE u postupku nastanka i priznanja ove današnje RH, pa neće biti paralele!:D

I ne treba da budemo jedni bez drugih.
Sudbina je htjela da budemo susjedi dok je svijeta i vijeka.
Uvijek ćemo imati neke razmirice, ali i suživot i suradnju.
Svak se posvađa. I čovjek se sa vlastitom ženom posvađa, pa čak i potuče, ali to ne znači da ne žele više živjeti zajedno.
To kad se potuku je način zadnjih seljačina, ali šta se može kad smo i kao narodi baš takvi. Seljačine koje se svađaju i tuku, umjesto da se dogovaraju.

To je posebna tema: Ako su se Čehi i Slovaci mogli razići u miru, zašto nismo i mi?
Možda zato što je kod njih zajedništvo i režimska represija bila strana (sovjetska čizma!), a mi smo se međusobno držali u ZAJEDNIČKOJ tamnici i zamjerali se međusobno! Uvek su se policajci iz drugih republika slali da prave reda u x-republici, itd.....Zavadi pa Vladaj:D
Naravno, to je moralo završiti u krvi!

Zamislimo situaciju u Americi da se Južnjaci opet sete odvajati/izboriti za samostalnost od Severnjaka?
Ili recimo, da 'čokoladni' traže svoju državu, na temu prava naroda na samoopredeljenje!?:D:D

Stvarno sam fosil, glavno sam zaboravio:
A šta da Indijanci kažu belčugama: Ovo je naša OTADŽBINA, gubite se odkuda ste došli.....i ima samo da ponesete ono malo blata što vam se ulovi na cipelama!!??:D:D:D

Back