Karamazov
Ističe se
- Poruka
- 2.450
Ne slazem se da Fischer nije imao sanse protiv Talja...Tacno je da je na pocetku izgubio 4 od Talja,al to je bio Taljev najjaci period...A kasnije? Secas se partije u kojoj Fischer daje kraljicu i sa 2 topa ga dobija...? Posle tog meca Talj je rekao: Tesko je igrati protiv Ajnstajnove teorije...Ni danas se ne zna na sta je mislio...Pobede Fischera protiv Larsena,Tajmanova,a narocito protiv Petrosijana koji za godinu dana nije gubio vise od 2 meca,od Fischera je izgubio 4 za redom,za 3 nedelje...dakle,to dovoljno govori o njegovoj snazi...
Sto se ti ce Kasparova...Znam da je jednom Karpov na tv-u,koji je isto igrac najjace klase i najbolji turnirski igrac svih vremena,rekao da je jednom sa Kasparovim analizirao damske zavrsnice...Fora je bila u sledecem: Kad sam video kako on racuna zavrsnice sa damom uplasio sam se i zakleo ad to vise nikad necu uciniti...Znaci strasno,Kasparov je jednostavno talenat...
Sto se ti ce Kasparova...Znam da je jednom Karpov na tv-u,koji je isto igrac najjace klase i najbolji turnirski igrac svih vremena,rekao da je jednom sa Kasparovim analizirao damske zavrsnice...Fora je bila u sledecem: Kad sam video kako on racuna zavrsnice sa damom uplasio sam se i zakleo ad to vise nikad necu uciniti...Znaci strasno,Kasparov je jednostavno talenat...
jeste momak zakon,mada ni Karpov nije za baciti,korcnoj nije los,ni smislov,mada kad pominjete te rane majstore,od pre rata,i ranije,meni je licno njihov stil igre stran,ja sam vise pobornik zatvorenih i poluzatvorenih partija,zato njihov stil igre nisam nikad proucavao nesto posebno...koji stil igre i otvaranja vi volite?koja faza partije vam je najdraza,otvaranje,sredisnjica,konacnica?

)