SAGOREVACI MASTI, potreban savet.

love2play

Početnik
Poruka
28
Nedavno sam odlucila da je vreme da dodjem ponovo u formu. Pocela sam da treniram kickbox, izbalansirala ishranu koliko god je to moguce i zadovoljna sam rezultatima. Medjutim, od prijatelja koji se bavi sportom sam cula za neke proizvode kao sto su SAGOREVACI MASTI (preporucio mi je proizvode koje prodaju u Pan Sportu).

On mi je objasnio da mnogo pomazu ti preparati i da se isplate, medjutim ja nemam iskustva s tim pa me zanima da li neko ima i da li bi mogao da mi kaze svoje iskustvo? :ceka: :ceka:

Pazi ovako....Jesu ucinkoviti koliko i sve ostalo...Isto bi bilo kao kada bi neko pitao - A ako kupim sumece tablete 12 minerala i vitamina, da li cu biti zdrav narednih 100 godina? Ili kad klinac pita da li ce od jedne kutije proteina postati Arnold Svarceneger....

Da sagorevaci deluju deluju! ALI DZABA TO AKO NEMA AKTIVNOSTI I STROGO IZBALANSIRANE ISHRANE....ONDA JE BACANJE PARA.....A kao sto kazes uospte nisu jeftini sagorevaci...

Ako je ishrana ok i aktivnosti su tu na duze staze (i ostace a ne posle mrsavljenja da se prekinu) onda sagorevaci imaju svrhu....Oni ubrzavaju metabolizam, oni od sala prave energiju koju koristis na sport...Znaci deluju da, ali nije to sad carobni napitak za preko noci.....Oni su samo pomagalo da se malo brze dodje do rezultata a i da kvalitet bude malo bolji nego sto bi bio bez njih....

E sad, za mene kao muskarca sagorevaci su bacanje para jer za te pare uvek mogu da kupi toliko neophodan whey protein koga nikada dosta pa mi je onda sagorevac bukvalno bacanje para....Posto je tebi cilj da skines salo (a pritom i misice sa njima) onda ti mozes kupiti....

Za mene su sagorevaci - kardio trening i izbalansirana ishrana na duze staze (godinama)....Nigde ne zurim da se "uradim" sto pre...Zabole me i za mora i za bazene......Vezbam zbog sebe a ne zbog drugog i poziranja....Tako bi svako i trebao da razmislja.....I da , bas me briga da li sam beo ili crn, takav sam kakava mi je genetika, zasto se truditi da izgledas kao Rom ili Meksikanac...

Da se vratim na temu - Ne volik sagorevace jos iz jednog razloga - neki od njih sadrze puno kofeina i efedrina i jos nekih supstanci ciji je cilj da ubrzavaju srcani rad i time teraju telo da se vise znoji pa se kao mrsavi....Ako je jos neko ljubitelj guarane koka kole i kafe , ako uzme jos takav sagorevac moze veoma lako da dodbije infarkt srca ili pritisak itd.....Od svih suplemenata koji su 100% bezbedni ti sagorevaci su ipak pomalo rizicni jer se mora debelo citati njihov sastav pre kupovine bas iz ovog razloga koji sam opisao i to ne bi trebalo da kupuje neko ko nije amaterski bodibilder u usponu, fitnes takmicar ili pak rekreativac koji dobro poznaje nutricionizam i medicinu kao npr ja...

Znaci moj odgovor je - da deluje ali ne onoliko koliko ljudi ocekuju - "nema leba bez motike", nije stetno u smislu da ces umreti od njih ali moj predlog jed aizbegavas one koji sadrze efedrin, kofein i jos neke supstance koje sam zaboravio kako se zovu a uloga ima je ubrzavanje srcanog ritma i povecavanje znojenja...

Pazi ovako....Jesu ucinkoviti koliko i sve ostalo...Isto bi bilo kao kada bi neko pitao - A ako kupim sumece tablete 12 minerala i vitamina, da li cu biti zdrav narednih 100 godina? Ili kad klinac pita da li ce od jedne kutije proteina postati Arnold Svarceneger....

Da sagorevaci deluju deluju! ALI DZABA TO AKO NEMA AKTIVNOSTI I STROGO IZBALANSIRANE ISHRANE....ONDA JE BACANJE PARA.....A kao sto kazes uospte nisu jeftini sagorevaci...

Ako je ishrana ok i aktivnosti su tu na duze staze (i ostace a ne posle mrsavljenja da se prekinu) onda sagorevaci imaju svrhu....Oni ubrzavaju metabolizam, oni od sala prave energiju koju koristis na sport...Znaci deluju da, ali nije to sad carobni napitak za preko noci.....Oni su samo pomagalo da se malo brze dodje do rezultata a i da kvalitet bude malo bolji nego sto bi bio bez njih....

E sad, za mene kao muskarca sagorevaci su bacanje para jer za te pare uvek mogu da kupi toliko neophodan whey protein koga nikada dosta pa mi je onda sagorevac bukvalno bacanje para....Posto je tebi cilj da skines salo (a pritom i misice sa njima) onda ti mozes kupiti....

Za mene su sagorevaci - kardio trening i izbalansirana ishrana na duze staze (godinama)....Nigde ne zurim da se "uradim" sto pre...Zabole me i za mora i za bazene......Vezbam zbog sebe a ne zbog drugog i poziranja....Tako bi svako i trebao da razmislja.....I da , bas me briga da li sam beo ili crn, takav sam kakava mi je genetika, zasto se truditi da izgledas kao Rom ili Meksikanac...

Da se vratim na temu - Ne volik sagorevace jos iz jednog razloga - neki od njih sadrze puno kofeina i efedrina i jos nekih supstanci ciji je cilj da ubrzavaju srcani rad i time teraju telo da se vise znoji pa se kao mrsavi....Ako je jos neko ljubitelj guarane koka kole i kafe , ako uzme jos takav sagorevac moze veoma lako da dodbije infarkt srca ili pritisak itd.....Od svih suplemenata koji su 100% bezbedni ti sagorevaci su ipak pomalo rizicni jer se mora debelo citati njihov sastav pre kupovine bas iz ovog razloga koji sam opisao i to ne bi trebalo da kupuje neko ko nije amaterski bodibilder u usponu, fitnes takmicar ili pak rekreativac koji dobro poznaje nutricionizam i medicinu kao npr ja...

Znaci moj odgovor je - da deluje ali ne onoliko koliko ljudi ocekuju - "nema leba bez motike", nije stetno u smislu da ces umreti od njih ali moj predlog jed aizbegavas one koji sadrze efedrin, kofein i jos neke supstance koje sam zaboravio kako se zovu a uloga ima je ubrzavanje srcanog ritma i povecavanje znojenja...

Ok. Shvatila sam. A posto kazes da se razumes, mozes li mi preporuciti neki sagorevac masti? Treniram kickbox 2 puta nedeljno (sat vremena traje trening, nekad i sat i po), pored toga radim vezbe ostalim danima (sat vremena otprilike traju). Na ishranu takodje pazim. Na sajtu Pan Sporta ima dosta preparata ali koliko vidim vecina sadrzi guaranu, kofein itd... Kazu da je Unidyne dobar preparat, cak mi ga je neko i preporucio. Pa ako moze tvoje misljenje ili savet vezan za njega ili neki drugi preparat koji bi bio dobar za koriscenje?

najbolji sagorevac masnih naslaga je ..manja kasika phe

Nije tacno....Ovo gori misice a ne salo....LJUDI GLADOVANJE NIJE RESENJE......

Nema tu manje kasika i slicno....Nije bitan KVANTITET NEGO KVALITET NUTRICIJA KAD CETE TO DA RAZUMETE...

JA JEDEM MILIJARDU PUTA DNEVNO I GUBIM NA SALU A DODAJEM MISICE....

Ako nista pametno ne znate da napisete nemojte nista pisati jer ne odgovarate devojci.....

Nije tacno....Ovo gori misice a ne salo....LJUDI GLADOVANJE NIJE RESENJE......

Nema tu manje kasika i slicno....Nije bitan KVANTITET NEGO KVALITET NUTRICIJA KAD CETE TO DA RAZUMETE...

JA JEDEM MILIJARDU PUTA DNEVNO I GUBIM NA SALU A DODAJEM MISICE....

Ako nista pametno ne znate da napisete nemojte nista pisati jer ne odgovarate devojci.....

a upotrebom tih "sredstava" ljudi naprosto pucaju od zdravlja..kvasac ostaje kvasac..

@bru zli
Kazes da imas dosta znanja iz medicine, ajd molim te, posalji mi na ppt neku ozbiljnu studiju vezanu za sagorevace masti, trazih i nista ne nadjoh, dakle ozb studiju, ne neku glupost, a nazalost danasnji naucni casopisi su puni toga, mozes i da postujes ovde, mada sumnjam da je to ostalima interesantno da citaju.

Najmanje 10 kg viska.

Po meni ti je onda još rano za sagorevače. Većina njih daje onaj "kick" na treningu, ali nisam siguran da tebi to još treba. Ja bih ti predložio čist L-Carnitin pola sata pre treninga na prazan stomak. On će ti dati malo više energije i to baš iz masti, naravno "zatvori" se sa BCAA pre treninga ili sa leucinom. Sagorevače ima smisla uzimati kada si negde oko 20-25% BF. Sve preko toga nema smisla tj bacanje para jer i sređena ishrana daje odlične rezultate.

da bi ti mogao da siris samoreklamu ? ajd ..znamo te

Kakvu reklamu?

JA nemam nista od ovoga, ne zaradjujem od sporta nego od nauke i od muzike....tako da nista ne reklamiram niti sam ikada reklamirao...Ako kazem da je nesto dobro to je zato sto to jeste a ne zato sto to reklamiram....

Nema ja sta da reklamiram....Niti sam trener, niti diler, niti drzim teretane niti prodajem sportske rekvizite.....

Samo sirim znanje, sprecavam stereotipe i predrasude vezane za svet vezbanja...

@bru zli
Kazes da imas dosta znanja iz medicine, ajd molim te, posalji mi na ppt neku ozbiljnu studiju vezanu za sagorevace masti, trazih i nista ne nadjoh, dakle ozb studiju, ne neku glupost, a nazalost danasnji naucni casopisi su puni toga, mozes i da postujes ovde, mada sumnjam da je to ostalima interesantno da citaju.

Pa i nemam bas velika duboka znanja...Znam puno toga ali opste prirode i povrsinski jer sam zavrsio srednju medicinsku skolu.....
E sad ne znam bas za duboke ozbiljne studije.

MAda znas kako, ja nikada nisam za to da neki covek na sebi dokazuje ili opovrgava nesto o cemu se naucnici jos uvek "svadjaju" .....
Ja sam uvek onda na strani pesimiste....Jer ne bih da budem zamorce i da VERUJEM onim optimistima, prvo pustim da se drugi opeku pa onda ucim na njihovim greskama.....

Evo sad opet pricaju kao npr nesto sto je bilo stetno od skora KAO zakljucili da ipak nije itd....I ja sad treba da kazem - u ekstra sad cu to da jedem/radim..... A za npr dve godine ipak kazu kako su pogresili u proracunavanju tamo nesto i nisu uzeli u obzir to i to.....Prema tome uvek sam veeeeoma kritican i pesimisticki nastrojen prema svakoj revolucionarnoj teoriji koja nije sebi izgradila jos uvek dobar rejting....Pogotovo za svet medicine, vezbanja, sporta i sl, gde smo mi bukvalno eksperimentalni kunici i to treba da potvrdimo na svojoj kozi...

Neka hvala.....

Novac je na prvom mestu za razne organizacije, vladine i nevladine, udruzenja, firme, kompanije itd a ne ZNANJE I ISTINA.....Prema tome ko zna kome odgovara kakva istina o necemu.....

Prema tome u ovom pokvarenom i izopacenom svetu u kome se juri samo interes treba sve prihvatati sa rezervom, pa ko kako izvrsi selekciju informacija....
Ja pokusavam to da uradim najbolje sto mogu, plus sto mi moja struka pomaze da dooobro izvrsim opservaciju, klasifikaciju i selekciju.

Ok. Shvatila sam. A posto kazes da se razumes, mozes li mi preporuciti neki sagorevac masti? Treniram kickbox 2 puta nedeljno (sat vremena traje trening, nekad i sat i po), pored toga radim vezbe ostalim danima (sat vremena otprilike traju). Na ishranu takodje pazim. Na sajtu Pan Sporta ima dosta preparata ali koliko vidim vecina sadrzi guaranu, kofein itd... Kazu da je Unidyne dobar preparat, cak mi ga je neko i preporucio. Pa ako moze tvoje misljenje ili savet vezan za njega ili neki drugi preparat koji bi bio dobar za koriscenje?

Evo animal cuts je npr dobar, tj bije ga dobar glas....E sad proveri kofein, efedrin i sta jos ima u njemu.....
Ako nesto i kupis, nemoj da pijes kafe koka kole itd.....

Samo guglaj dobro, i nacices informacije....

Lepo sto se informises a sto nisi uzela nesto na ruku bez razmisljanja, takodje sa druge strane otvorena si za nova znanja, iskustva, sredstva i sli, a ne robujes nekim predrasudama, stereotipima i a priori da pricas - ma de ta "hemija" ne valja, to je stetno itd, nego si prvo dosla da se informises pre donosenja nekog suda, sto je za svaku pohvalu i tako svako i treba da radi a ne da nesto a priori zakljucuje a pogotovo ako o tome nema nikakvo formirano znanje, iskustva, utiske, nego je celokupno misljenje formirano na halo efektu i prvoj impresiji.

Evo animal cuts je npr dobar, tj bije ga dobar glas....E sad proveri kofein, efedrin i sta jos ima u njemu.....
Ako nesto i kupis, nemoj da pijes kafe koka kole itd.....

Samo guglaj dobro, i nacices informacije....

Lepo sto se informises a sto nisi uzela nesto na ruku bez razmisljanja, takodje sa druge strane otvorena si za nova znanja, iskustva, sredstva i sli, a ne robujes nekim predrasudama, stereotipima i a priori da pricas - ma de ta "hemija" ne valja, to je stetno itd, nego si prvo dosla da se informises pre donosenja nekog suda, sto je za svaku pohvalu i tako svako i treba da radi a ne da nesto a priori zakljucuje a pogotovo ako o tome nema nikakvo formirano znanje, iskustva, utiske, nego je celokupno misljenje formirano na halo efektu i prvoj impresiji.

Pa racunam da je uvek bolje prvo pitati ako se neko bolje razume od mene, nego da sama probavam pa da jos nesto poremetim u organizmu. Znam ljude kojima se to desavalo, pa ne bih volela da se i meni to desi. :)

@bru zli
Pitam te to, jer se igrom slucaja "druzim" sa devojkom, koja je verovatno jedan od najvecih autoriteta za polje preparata, u nasoj zemlji... a ako nije to onda ce sigurno to posatati za nekih 5 godina.... dakle osoba koja je zavrsila medicinu, i koja radi doktorat (koliko sam ja upucen, trenutno jedina kod nas koja ce imati dr iz podrucja suplementacije sportista).... koja lepo kaze "sagorevaci 'rade', samo nijedna ozbiljna studija to nije dokazala"... ako ona gresi gresim i ja... meni ishrana i suplementacija nije primarna oblast....

Sve sto je van hrane i nije zdravo... Znaci samo proteini (bilo gaineri ili whey) koji su mnogo hrane u malom, mozda nesto tipa dekstroze, ostalo po meni sve nije prorodno. Da ne kazem sve i izgeneralizujem stvar, ne poznajem ja sumplementaciju, ali veliki deo ostalog ubacujes mnogostruko vise nego sto bi organisam proizveo ili trebao normalno da uzme, tako da sa ovom pamecu nikada nikome sem gore navedenog ne bih preporucio da uzme... Bar ja ne bih uzimao, a sebi zelim najbolje...

Sve sto je van hrane i nije zdravo... Znaci samo proteini (bilo gaineri ili whey) koji su mnogo hrane u malom, mozda nesto tipa dekstroze, ostalo po meni sve nije prorodno. Da ne kazem sve i izgeneralizujem stvar, ne poznajem ja sumplementaciju, ali veliki deo ostalog ubacujes mnogostruko vise nego sto bi organisam proizveo ili trebao normalno da uzme, tako da sa ovom pamecu nikada nikome sem gore navedenog ne bih preporucio da uzme... Bar ja ne bih uzimao, a sebi zelim najbolje...

Lepo je sto si ovo naglasio.....Ovo je kljucno za ono sto cu reci:

AJDE SAD PALI SA TEME!

Koji bezovrazluk - izjavljujes da ne poznajes suplementaciju a odmah zatim izlupetas kao otvoren prozor na promaji i ostanes ziv.....
,
Ljudsko telo ne proizvodi ni proteine ni secere ni masti ni kreatin ni vecinu aminokiselina, bolje reci LJUDSKO TELO NE PROIZVODI NISTA JER BI TO BIO PERPETUM MOBILE.....

Za vas "prirodnjake" jos da dodam da NE MOZE SE SVE UNETI PREKO HRANE, NEMA TEORIJE, COVEK BI MORAO DA JEDE 18 PUTA DNEVNO!
A DA NE PRICAMO O TOME DA JE DANAS SVE ZATROVANO, NAPRSKANO, UVEZENO I TRETIRANO GENETSKOM MODIFIKACIJOM ITD....

SUPLEMENTI SU DANAS NAJZDRAVIJI OD SVAKOG TVOG "PRIRODNOG" KRASTAVCA, PARADAJZA, BANANA, PILECEG MESA, GENETSKIH JAJA, KOKOSAKA BEZ LEVOG BATAKA, RIBIZLA VELICINE PARADAJZA, KOCKASTIH LUBENICA, JABUKA BEZ IJEDNOG CRVA......

KAO DA JEDES PLASTIKU....U TOME NEMA NI MALO VITAMINA, SAMO KANCERA I OTROVA KOJI NAM MODIFIKUJU DNK LANAC!

OTUDA U DANASNJE VREME I TOLIKO BOLESTI.....NASI STARI SU NEKADA JELI SVE ZIVO, PUSILI PRIRODNI DUVAN, PILI ONU NAJGORU RADZU, ALI ZDRAV VAZDUH, ZDRAVA HRANA I NISU ZNALI STA ZNACI LEKAR.....
A MI SMO DANAS KAO PEKMEZ, SVE NAM FALI I SVE JE VISE IMPOTENTNIH MUSKARACA I ZENA, SVE JE VISE ONIH SA RAKOM I RAZNIM MALFORMACIJAMA DNK LANCA...

E VIDIS TO JE SVE OD TVOJE "PRIRODNE" HRANE A NE OD SUPLEMENATA JER NJIH NE UZIMA SKORO NIKO OD PROSECNIH LJUDI BAS ZBOG TOGA STO SU NEOBRAZOVANI I NEMAJU POJMA U ZIVOTU.....

Kako organizam "normalno" da uzme omega kiseline iz ajkule npr, ili druge sastojke koje sadrzi samo npr ajkula ili neko bilje u azerbejdzanu ili da jede biljku tribulus koja je u Bugarskoj ?

Gde da se nadje to a? Da ode da pliva po okeanu i da lovi ajkule jeli?

Prosot je nemoguce to o cemu ti pricas.....Ovako ode u PANSPORT ILI SLICNU LEGALNO OTVORENU PRODAVNICU ZA PRODAJU LEGALNIH DODATAKA ISHRANI KOJI NE STETE ZDRAVLJU I KOJI SU PREGLEDANI NA VMA PRI ULASKU U NASU ZEMLJU!

I dokle cete vise da budete glupi tako, zasto neko drogu ne prodaje javno u prodavnicama? Zato sto je stetna.
Suplementi se prodaju javno i jos ni jedan doktor niti vlada nije zatvorila Pansport kod nas jer je izazvao neke negativne efekte....

A od tvog modifikovanog spanskog krastavca, pticjeg gripa iz mesa, otrovnog paradajza iz turske, otrovhin sardina iz Hrvatske HILJADE LJUDI SU IMALE PROBLEMA!

Znaci jos jednom - LEPO SI REKAO - NEMAS POJMA , ZATO PRESTANI DA LUPAS KADA VEC NISTA NE ZNAS!

@bru zli
Pitam te to, jer se igrom slucaja "druzim" sa devojkom, koja je verovatno jedan od najvecih autoriteta za polje preparata, u nasoj zemlji... a ako nije to onda ce sigurno to posatati za nekih 5 godina.... dakle osoba koja je zavrsila medicinu, i koja radi doktorat (koliko sam ja upucen, trenutno jedina kod nas koja ce imati dr iz podrucja suplementacije sportista).... koja lepo kaze "sagorevaci 'rade', samo nijedna ozbiljna studija to nije dokazala"... ako ona gresi gresim i ja... meni ishrana i suplementacija nije primarna oblast....

e SAD MI JE SVE JASNO - ZNACI NIJE HAHAAHAHAH

pazi pusti te price - ej moja baba ima jednu drugaricu koja ima unuka a ona ima sestru od tetke koja je ovo ono rekla pa sad ja ako se dobro secam ona je rekla .....

Daj informacije iz prve ruke......Posalji tu "DrMr" da se registruje na forum pa da vidimo koliki je doktor kada udje sa bru zlijem u diskusiju koji iz medicinskih nauka ima samo srednju skolu zavrsenu + puno godina amaterskog obrazovanja....

To je jos uvek klinka mlada koja je zavrsila fax i sad tek radi doktorat, tek ona ima to da istrazuje i da dokazuje, kakav tvoj crni autoritet, PRVO SE SKOCI PA SE KAZE HOP.....Za 5 godina ona isto moze i da postane lekar koji preprodaje i diluje drogu, da udje u farmaceutsku mafiju ili ko zna sta jos.....Ne pricaj unapred...Niko ne zna sta ce se desiti.....

I ja mogu da odem sad i da upisem doktorat iz moje oblasti...To ne znaci da sam automatski postao najveci autoritet i da sve sto ja kazem je 100% istina i a priori sam u pravu....

Sagorevaci imaju efekta, jednostavno to su neke osnove fiziologije ljuskog sistema, i ne moguce je da ne deluje....Samo ne moze to da deluje tako kao da si uzeo carobni napitak.....

Dzabe BRE TE VASE STUDIJE I FAKULTETI - LJUDI KOJI PIJU SAGOREVACI SU DEFINISANIJI NEGO STO SU BILI PRE UZIMANJA, LJUDI KOJI PIJU WHEY SU MISICAVIJI NEGO STO SU BILI PRE, LJUDI KOJI PIJU KREATIN SU JACI NEGO STO SU BILI PRE, AKO UZMEMO U OBZIR DA SE ISTO HRANE I ISTO ZIVE KAO PRE, SAMO SAD KORISTE JOS I SUPLEMENT....

TAKO DA NIKAKAVA STUDIJA NEKE KLINKE MENE NE MOZE UBEDITI DA NPR WHEY + KREATIN NE DELUJE NA MENE KAD SAM POCEO DA DIZEM SVAKU VEZBU 20KG VISE NEGO STO SAM MOGAO PROSLOG MESECA.....

Pa nisam popio Asterixom carobni napitak zaboga....

U teretani imam drugara ciji je cilj da se maksimalno "isece"....I on je koristio sve zive sagorevace i kaze da ga je radilo! Ja to i ne primecujem toliko jer ga gledam svaki dan, ali decko znai prati svoje telo, meri se, zna po garderobi po zategnutosti tela itd.....

Tako da sagorevaci rade....eto kazi sad svojojdrugarici da odmah to napise kao zakljucak i da preda doktorat do kraja avgusta....
PA da 1.septembra pravi slavlje jer je doktorirala i svima nam kupi po jedan whey...

Back