mario80
Buduća legenda
- Poruka
- 46.604
Pošto poslednjih godina gradsko zelenilo samo seče i ništa novo ne sadi odlučili smo da malo pošumimo kako neki neimar nebi prisvojio parcelu i krenuo neku nakazu da gradi. Već smo jednom bili u sporu kada je parking servis sve hteo da ukrade. I pobedili smo krimose.
Naručio sam više sadnica breze, bora, jele, smreke, hrasta i posadio.
Sadnice hrasta su 1,5 metara visine ali mi koren ne uliva baš mnogo poverenja.
U planu je i nabavka jedno 5 čempresa koji rastu 30-50 metara. Tu je i naravno pregovor da jkp zelenilo to sve ne počupa i zalivanje sadnica.
Dalje zamislio sam i da bušim dvorište/parking kako bih posadio drveće i smanjio u budućnosti jezivo usijavanje betona i asvalta. To će biti malo ozbiljniji projekat kako pregovarati i sa komšijskim upravnicima i naravno ispratiti sve instalacije tj infrastrukturu kanalizaciju toplovod, struju, tel.
I na kraju vratio ptičice
Naručio sam više sadnica breze, bora, jele, smreke, hrasta i posadio.
Sadnice hrasta su 1,5 metara visine ali mi koren ne uliva baš mnogo poverenja.
U planu je i nabavka jedno 5 čempresa koji rastu 30-50 metara. Tu je i naravno pregovor da jkp zelenilo to sve ne počupa i zalivanje sadnica.
Dalje zamislio sam i da bušim dvorište/parking kako bih posadio drveće i smanjio u budućnosti jezivo usijavanje betona i asvalta. To će biti malo ozbiljniji projekat kako pregovarati i sa komšijskim upravnicima i naravno ispratiti sve instalacije tj infrastrukturu kanalizaciju toplovod, struju, tel.
I na kraju vratio ptičice