Sadizam

Кхм, моје искуство са (женским) вагама је да много блефирају. Прете оним што немају, па кад наиђу на неког ко је заиста незгодан, тајац, тутањ, шта већ. :D

Али баш зато што их на тај начин знам, буду ми симпатичне. :p

I meni su simpaticne...iskreno ne mislim da su vage sadisti vec vise (sad' ce Zlozi da me udavi:lol:) uvredjene devojcice kojima je drugi oteo krpice (u smislu Pope a ne garderobe) na koje one polazu neko pravo u svojoj glavi i zato taj mora da pati! :lol:

Inace, sadistu koga poznajem mislim da krasi znak Skorpije...covek je zbilja sadista, lesi zenu tako da se ne vidi vec pola veka...kad razmislim bolje, muske Skorpije inace imaju tu il' voljem il' koljem zicu koja moze da postane sadisticka uz pravu (podloznu) osobu.

Рекох то девојци/жени:
То се просто зове страствена осветољубивост. Пази да ти се не деси да живиш за то да нађеш плен кога ћеш да малтретираш и мрзиш. :p

Што се "потражње" тиче, само гледај:
dupli muski skorpion mazohiji mojoj komplement je <3

Ја не говорим тим језиком, па само посматрам. :eek: :p

Sadizam o kojem pricas dolazi od jakog skorpiona i planeta u njemu, kvadrira ih Saturn. Od suncevog znaka Vage nemas nista jer Venera je neaspektovana, polozena u prirodno skorpiona na prvom stepenu.

Hoces da kazes da je sunce u vagi veoma slabo izrazeno u mojoj karti?
Koja bi onda planeta bila dominantna? Saturn u prvoj koji kvadrira taj stelijum u skorpiji ili pak Pluton, vladar tog stelijuma? Inace Pluton je u konjunkciji sa vrhom 10e kuce, a po astrothemu se nalazi u 10oj kuci, dakle sve mi se svodi na te dve planete(asc u jarcu), mozda taj sadizam i potice iz tog kvadrata.
Previse mi je bila romantizovana ona prva teorija. :D
Mozes da mi kazes nesto o tom kvadratu ali nesto sto ne mogu da pronadjem na googleu jer cu sada pronaci sve... :D

Hoces da kazes da je sunce u vagi veoma slabo izrazeno u mojoj karti?
Koja bi onda planeta bila dominantna?
Није да ми је софтвер завршен, али ако те баш занимају доминантна и доминирајућа планета (ТА), астрофокс их одређује:

http://af.cpptea.com/

Продужиш на Ephemeris Browser и унесеш своје податке. Не треба ти регистрација.

Prema astrofoxu meni je asc na 12om jarca, sto menja poziciju nekih planeta po kucama.
Saturn je presao u drugu, Uran i Neptun u prvu, a stelijum u skorpiji(koji je inace u 9oj) je presao u 10u...
I da, Mars mi je izasao kao dominantna planeta...
Jesi li siguran u tacnost ovog softvera?
Mozda sam ja zajebao oko geografske duzine i sirine...
Beograd je 44n50 i 20e30, a u poslednju kolonu sam uneo samo nule, tj 44n50 00... Taj fazon...

Ako je tako to nije sigurno. Astro dienst gresi do 10 stepeni. Polozaji kuca nisu tacni a i neki aspekti, orbis za neka tela takodje. Pisao sam o tome i skrenuo paznju da se tumacenje ne uzima ozbiljno i ne traze sitnice. Uopsteno program je ok, besplatan, moze se uciti.

Prema astrofoxu meni je asc na 12om jarca, sto menja poziciju nekih planeta po kucama.
Астрофокс униформно искључује летње време на задњу недељу у октобру. Из неког разлога у Србији је `93 летње време искључено 26. септембра, па и твој рођендан спада међу непокривене. То јест, треба да додаш један сат за праву карту.

То ће бити `факи` када га направим да ради, а људима остану карте са по сатом више. :p Можда ћу да извршим аутоматску конверзију свих таквих уз прозорче опомене. :)

Хех, дакле за доминантну планету се прво гледа да ли имаш стелијуме по кућама. По коху имаш огроман стелијум у IX, а то даје венеру као доминирајућу. По пласидусу имаш два стелијума, у IX и X, па се гледа који је "јачи". Типујем на марса. Сааад, како да изабереш систем кућа... ;)

Доминирајућа планета је она најближа MC, а то је код тебе опет марс. Добро дошао у друштво марсоваца.

Poslednja izmena:
Хех дакле за доминантну планету се прво гледа да ли имаш стелијуме по кућама. По коху имаш огроман стелијум у IX, а то даје венеру као доминирајућу. По пласидусу имаш два стелијума, у IX и X, па се гледа који је "јачи". Типујем на марса. Сааад, како да изабереш систем кућа... ;)

Доминирајућа планета је она најближа MC, а то је код тебе опет марс. Добро дошао у друштво марсоваца.

Bolje vas nasao... :D
Ali pre svega da sredimo par stvari.
Dakle, astrofox koliko ja vidim racuna da ako je planeta u konjunkciji sa vrhom neke kuce ona automatski pripada toj kuci. (Sunce na 24om Vage, vrh devete na 29om, a Sunce ipak u devetoj)?
Drugo, kada pomerim sve za sat vremena unapred vrhovi kuca se poklapaju ali onda mi Veneru izbacuje kao dominantnu planetu. Veneru, koja je neaspektovana i koja je vladar Sunca koje je slabo u mojoj karti(na osnovu Kamaelove tvrdnje).
Trece, planeta najbliza MC-u nije Mars.
Mars - 14 sco
Merkur - 18 sco
Mesec - 22 sco
Pluton - 24 sco
MC - 25 sco
Na osnovu te tvrdnje Pluton je najdominantniji jer je najblizi.
Pluton je vladar stelijuma takodje iako se nalazi u Venerinoj kuci, jer se Venera nalazi u Plutonovoj osmoj. Ukljucujuci i Sunce i Jupiter, ako iskljucimo pretpostavku da se nalaze u 9oj jer se fizicki nalaze u osmoj.
I Saturna nigde nema u celoj prici iako je vladar asc i nalazi se u prvoj kuci i aspektuje ceo stelijum u sco i aspektuje Sunce i Jupiter u vagi gde je u egzaltaciji.
Mislim da te dve planete vrse mnogo veci uticaj u mojoj karti nego dve gore navedene.
Iako bih ja voleo da Mars u Skorpiji bude dominantan to je samo zelja.

Bez ikakve zelje da vredjam tvoj rad mislim da kompjuterski softver ne moze bas tako lako da odredi ovako nesto jer je ovde ipak razmisljanje najvaznije. Mozda ako ulozis 20 soma € i bogzna koliko vremena tako sto ukljucujes bezbroj drugih faktora.
Mlad sam al' nisam glup stagod ostali na ovom forumu pretpostavljali. :D

Dakle, astrofox koliko ja vidim racuna da ako je planeta u konjunkciji sa vrhom neke kuce ona automatski pripada toj kuci.
У кругу од 5°. За мене то није ништа ново. Рекао бих и да модерна астрологија то подржава.

ali onda mi Veneru izbacuje kao dominantnu planetu.
По коху, IX поље има огроман стелијум. А IX-им влада венера. То је већ традиционална астрологија, и то је оно што се у њој назива доминантном планетом. Доминантна планета може да буде и лошестојећа планета, што има своју интерпретацију.

Na osnovu te tvrdnje Pluton je najdominantniji jer je najblizi.
Пошто се доминирајућом планетом бави традиционална, плутон се и не разматра.

Иначе, он и по научној класификацији није планета, већ бинарна патуљаста планета. :p Мањи је од месеца и вишеструко је даљи од Сатурна, а његов месец Хидра га бацака около. Та, какав утицај желиш од њега. :p :p :p

Дооодуше, сада видим да сам гледао погрешну карту. АФ ме је исправио. Месец ти је доминирајућа, пошто је он најближи MC. Тја, ниси марсовац. :p

http://af.cpptea.com/astrofox.php?dat=1993101714250020202800144490012131&loc=Београд&final=yes

Bez ikakve zelje da vredjam tvoj rad mislim da kompjuterski softver ne moze bas tako lako da odredi ovako nesto jer je ovde ipak razmisljanje najvaznije. Mozda ako ulozis 20 soma € i bogzna koliko vremena tako sto ukljucujes bezbroj drugih faktora.
Mlad sam al' nisam glup stagod ostali na ovom forumu pretpostavljali. :D
Јок. Две радне недеље ми треба да доведем софтвер у ред, а немам их већ јако дуго. Веруј ми, не желиш да се расправљаш са мном по том питању (you don't wanna go there!). :p

Није да ми је софтвер завршен, али ако те баш занимају доминантна и доминирајућа планета (ТА), астрофокс их одређује:

http://af.cpptea.com/

Продужиш на Ephemeris Browser и унесеш своје податке. Не треба ти регистрација.

nisam znala da mi je alkohoden mars. ako se dobro secam on je onaj koji oduzima zivot. :sad2:

Астрологија није наука. Неки астрологију сматрају уметношћу, а неки псеудонауком.
Неко може да тежи да је доведе у научне овкире али има ту још подоста посла.

Poslednja izmena:
Miso nije ti ovo bas kako valja, meni je po svim sajtovima i proracunima dominantna planeta Jupiter, najsnazniji aspekt konjukcija Jupiter Uran i, gledano u procentima, najvise imam od Strelca u karti.

Prema postavljenom sajtu ispada dominantan Saturn koji nije ni u prve tri, cetiri koliko vidim prema drugim tumacenjima sto je i logicno jer skoro pa da nije naglasen dok mi recimo Uran, Neptun i Jupiter u Strelcu prave neku vrstu stelijuma i masu aspekata...

Miso nije ti ovo bas kako valja, meni je po svim sajtovima i proracunima dominantna planeta Jupiter, najsnazniji aspekt konjukcija Jupiter Uran i, gledano u procentima, najvise imam od Strelca u karti.
Молим карту бар на пп. Овако не могу да одговорим да ли нам се разликују дефиниције доминантне планете или АФ заиста не ради.

АФ имплементира налажење доминантне планете према ТА изворима. Такође приметите да АФ даје образложење поступка, па може и да се да коментар зашто нешто у поступку не ваља. `Фала унапред.

Poslednja izmena:
Interesantna karta... a povreda drugi i uzivanje druga ako gledas skorpiona, sama osveta, mada nije to uzivanje vec samo pomisao recimo da su drugi dobili sto su zasluzili. I da nisu mozda zasluzili tvoje povjerenje na prvom mjestu, pa im zelis dokazat da imas moc da dobiju isto ono sto su tebi napravili. Vise psicki gledano. Dok sam skorpion ima duboko intenzitet. Ipak ulogu igra i tvoje sunce koje zeli to sve izvest na harmonicki nacin, estetika. Dok tvoj mars tjera emocija, ambicija i nacin gdje je potrebno osvetit.

nisam znala da mi je alkohoden mars. ako se dobro secam on je onaj koji oduzima zivot. :sad2:

da se dopunim...ko mi je anareta? mars mi je alkohoden (mada mi ono 66 zvuci prekratko, rece mi jedan preko 80...prvo me pitao dal zelim da znam, i ja naravno rekla da :lol:), ali ko je onaj ko ce mi oduzeti zivot?

ok, logicno mi je da mi je almuten jupi.

jel si siguran da je pluton spaljen od sunca, jer je u pitanju separacioni aspekt?

Evo i mene nakon duze pauze. Cao svima. :D
Da predjem na stvar.
Primetio sam kod sebe jedan problem, i iako je to psiholoski problem vezan za komplekse interesuje me astroloski point of view.
Elem, ustanovio sam da uzivam u bolu koji zadam drugima. Ne volim da ga zadajem, i nikada ga ne zadajem namerno, ali kada saznam da sam nekoga povredio osetim zadovoljstvo. I pocinjem da shvatam da ne mogu da se predam emotivno nekoj osobi dok god je ne povredim.
Naravno to se odmah povezuje sa znakom skorpije, a meni su mesec, mars, merkur, pluton i mc u skorpiji, a sunce, venera i jupiter(koji su btw u vagi) su u osmoj kuci. Ne bih ni postavljao ovo pitanje da nije jedne dileme. Duboka iskompleksiranost mi nekako vise ide uz znak vage nego skorpije, nekako je vaga znak koji je lakse povrediti u tom smislu, pa sam to poceo to da povezujem sa znakom vage. Kao da to funkcionise po principu 'iskompleksirana vaga koristi skorpiju kao sredstvo'. A ako dodam da su mi planete koje su po svojim prirodama suprotne u ova dva na neki nacin suprotna znaka(sunce-vaga, mesec-skorpija i mars-skorpija, venera-vaga)postajem sve vise uveren u tu teoriju.
Brutalna iskrenost pozeljna, kao i svaki komentar.
Hvala... B-)

Zašto lepo ne posetiš psihijatra?
Kod nas se smata da ih posećuju samo ludaci.
Ja, npr. sam imao par teških operacija, gde za svaku
mora mišljenje psihijatra.
I, veruj mi, stvarno su mi mnogo pomogli u
pripremi za operaciju, a posebno za posle operacije.
Možeš misliti:
Posle operacije si na aparatima za disanje,
i ako pokušaš normalno da dišeš aparat ospori i
počne da te davi.
Ja poslušao: Prestao da dišem,
i ono odjednom sve OK, aparat radi svoje.

Saturn je presao u drugu, Uran i Neptun u prvu, a stelijum u skorpiji(koji je inace u 9oj) je presao u 10u...
I da, Mars mi je izasao kao dominantna planeta...
Jesi li siguran u tacnost ovog softvera?
Mozda sam ja zajebao oko geografske duzine i sirine...
Beograd je 44n50 i 20e30, a u poslednju kolonu sam uneo samo nule, tj 44n50 00... Taj fazon...

Asc ti je polozen na 29° Jarca. Dobra je karta sa prve strane.

Одговор је већ био ту:
Астрофокс униформно искључује летње време на задњу недељу у октобру. Из неког разлога у Србији је `93 летње време искључено 26. септембра, па и твој рођендан спада међу непокривене. То јест, треба да додаш један сат за праву карту.
Такође, астрофокс на спорним датумима упозорава на ово у врху стране.

astrofox.warning.png

Back