SAD pozivaju na pauzu oko Johnson & Johnson vakcine posle slučajeva zgrušavanja krvi

Sensei

Master
Moderator
Poruka
93.477
Federalne zdravstvene agencije pozvale su u utorak na hitnu pauzu u korišćenju vakcine protiv koronavirusa "Džonson & Džonson" sa jednom dozom, nakon što je šest primalaca u Sjedinjenim Državama razvilo redak poremećaj koji uključuje krvne ugruške u roku od oko dve nedelje od vakcinacije.

Svih šest primalaca bile su žene starosti između 18 i 48 godina. Jedna žena je preminula, a druga žena u Nebraski hospitalizovana je u kritičnom stanju.

Prvi znak zabrinutosti zbog vakcine "Johnson & Johnson" dogodio se 9. aprila, kada je Evropska agencija za lekove objavila da istražuje izveštaje o četiri slučaja krvnih ugrušaka kod ljudi koji su primili vakcinu Džonson & Džonson u SAD. Jedan slučaj dogodio se na kliničkom ispitivanju koje se odigralo pre nego što je vakcina odobrena. Tri su se dogodila nakojn je vakcina odobrena. Jedan od njih bio je fatalan, navodi agencija.

https://www.msn.com/en-us/health/me...r-blood-clotting-cases/ar-BB1fB8wg?li=BBnb7Kz
.........................................
očigledno da je sve novo, a za neke i ishitreno. Sa druge strane u SAD je vakcinisano preko 66 miliona ljudi (oko 20% populacije)...

Poslednja izmena:
Radi se o pandemiji, a to do sad nismo dozivljavali.... Jedno je ispitana vakcina po dosadasnjim pravilima, a drugo "ispitivanje" vakcine prilikom vakcinacije miliona, kakvo se nigde ne moze napraviti...Svakakve ce pojave i nuspojave postojati, naravno u veoma malim brojevima....
Potseticu samo da je ta vakcina pravljena po starom receptu po kom je pravljena i astra zeneka, a ne po uzoru na fajzer...

Nisam primila nijednu vakcinu još uvek, a nisam ni testirana na koronu, ali prema svemu sam je bolovala sa minornim simptomima-gubitak ukusa i mirisa bez temperature i sl..
Naime, dugo posle pojavili su mi se ozbiljni podlivi krvi na jednoj nozi (potkolenici i butini) koji su prvo bili kao neka alergijska reakcija samo bez svraba-lokalno, a prateća stvar su bili ''promrzli'' prsti u više navrata. Onda su potamneli kao masnica i sad lagano prolaze, plave se, prelaze u zeleno dok valjda ne nestanu, nožni prsti su sasvim ok.
Blood clotting je nešto što su stručni ljudi primetili pre nego što je vakcinisanje krenulo i ima određenu vezu sa virusom, mada se i dalje radi na tome da se otkrije kako i zašto-to će reći da ovaj virus može da dovede do ovih promena sam za sebe-bez vakcine.

Nisam primila nijednu vakcinu još uvek, a nisam ni testirana na koronu, ali prema svemu sam je bolovala sa minornim simptomima-gubitak ukusa i mirisa bez temperature i sl..
Naime, dugo posle pojavili su mi se ozbiljni podlivi krvi na jednoj nozi (potkolenici i butini) koji su prvo bili kao neka alergijska reakcija samo bez svraba-lokalno, a prateća stvar su bili ''promrzli'' prsti u više navrata. Onda su potamneli kao masnica i sad lagano prolaze, plave se, prelaze u zeleno dok valjda ne nestanu, nožni prsti su sasvim ok.
Blood clotting je nešto što su stručni ljudi primetili pre nego što je vakcinisanje krenulo i ima određenu vezu sa virusom, mada se i dalje radi natome da se otkrije kako i zašto-to će reći da ovaj virus može da dovede do ovih promena sam za sebe-bez vakcine.
I ja sam čuo/čitao da su veliki broj preminulih, ako ne i svi, imali problem zgrušavanja krvi.

I ja sam čuo/čitao da su veliki broj preminulih, ako ne i svi, imali problem zgrušavanja krvi.
Nažalost, tako je... ali je bitno istaći da se to dešavalo i pre vakcinacije, tako da ne bi trebalo vakcine, čiji svakako nisam fan, kriviti za razne oblike tromboze. Nisam vakcinisana, pa imam takve promene na telu.
Prvo sam mislila da je nešto od položaja sedenja, ležanja-pa imam taj vidljiv tip promene na tom jednom mestu.
Pratila sam danima i zaključila da je kao hematom na velikoj regiji-od zadnjeg dela kolena pa duž butine (samo jedne, što prilično pobija stvar da je to neka alergija).

Nažalost, tako je... ali je bitno istaći da se to dešavalo i pre vakcinacije, tako da ne bi trebalo vakcine, čiji svakako nisam fan, kriviti za razne oblike tromboze. Nisam vakcinisana, pa imam takve promene na telu.
Prvo sam mislila da je nešto od položaja sedenja, ležanja-pa imam taj vidljiv tip promene na tom jednom mestu.
Pratila sam danima i zaključila da je kao hematom na velikoj regiji-od zadnjeg dela kolena pa duž butine (samo jedne, što prilično pobija stvar da je to neka alergija).
Mene to navodi na zaključak da ove problematične vakcine imaju prejaku dozu virusa. Obe su jednodozne vakcine.

Mene to navodi na zaključak da ove problematične vakcine imaju prejaku dozu virusa. Obe su jednodozne vakcine.
Pa, ne znam kojom logikom ako su te pojave i pre vakcinacije bile tu, ali moguće je u svakom slučaju.
Mene sve nešto golica ideja da ako mi je imun sistem bio dovoljno jak da prođem sa nekim minornim znacima-ovaj virus je pronašao mesto gde je taj imuni sistem bio najslabiji, i tu je odradio nešto.
Čitala sam mnogo u poslednjih par meseci/nedelja... više dana o tome i pokazalo se da se do sad nije dešavalo da to ima toliko zakasneli efekat-dešava se neposredno nakon ili čak za vreme vladavine infekcije.
Ja sam koronu preležala.... ima jedno 4 meseca... ili sam izgubila kompas, a tek sad imam te podlive. Ima tema koja mi služi kao orjentir, videću da je nađem.
Druga stvar koju sam zapazila i podelila sa bliskim ljudima-svaki put kada kinem, a imam blagu reakciju na polen u proleće, imam utisak da ću umreti.
To mi se nije dešavalo pre. Kijala sam, ali mi nije bilo ovako.

Pa, ne znam kojom logikom ako su te pojave i pre vakcinacije bile tu, ali moguće je u svakom slučaju.
Mene sve nešto golica ideja da ako mi je imun sistem bio dovoljno jak da prođem sa nekim minornim znacima-ovaj virus je pronašao mesto gde je taj imuni sistem bio najslabiji, i tu je odradio nešto.
Čitala sam mnogo u poslednjih par meseci/nedelja... više dana o tome i pokazalo se da se do sad nije dešavalo da to ima toliko zakasneli efekat-dešava se neposredno nakon ili čak za vreme vladavine infekcije.
Ja sam koronu preležala.... ima jedno 4 meseca... ili sam izgubila kompas, a tek sad imam te podlive. Ima tema koja mi služi kao orjentir, videću da je nađem.
Druga stvar koju sam zapazila i podelila sa bliskim ljudima-svaki put kada kinem, a imam blagu reakciju na polen u proleće, imam utisak da ću umreti.
To mi se nije dešavalo pre. Kijala sam, ali mi nije bilo ovako.
povremeno čujem da ljudi imaju (nekad velikih) problema nakon preležane korone

povremeno čujem da ljudi imaju (nekad velikih) problema nakon preležane korone
U mom slučaju će to sve proći... ili neće, snosim odgovornost za sve što mi se dešava.
Ali suštinski, ljudi ne treba da zanemaruju poruke koje im telo šalje.
Problem je da smo danas malo svi skrajnuti, usporeni i utišani jer nam naš zdravstveni sistem ne deluje kao mesto na koje treba da se obratimo kad nas nešto muči. Oni su zatrpani, prezauzeti, spašavaju živote... Boga pitaj koliko je ljudi koji imaju neke nuspojave nakon ovog virusa, ali neka-neka oni spašavaju živote, mi nismo hitni.

Obe su vektorske, kao i Sputnik.
Astra Zeneca se dobija u dve doze.
Ove vesti iz USA cista su histerija jer je na 7 miliona vakcina
6 osoba dobilo tu trombozu, 1 je osoba umrla.
U Evropi ce sigurno biti dozvoljena ( i jeste zvanicno).

Obe su vektorske, kao i Sputnik.
Astra Zeneca se dobija u dve doze.
Ove vesti iz USA cista su histerija jer je na 7 miliona vakcina
6 osoba dobilo tu trombozu, 1 je osoba umrla.
U Evropi ce sigurno biti dozvoljena ( i jeste zvanicno).
histerija ili ne ali
"Australija neće kupiti Džonson & Džonsonovu vakcinu Covid-19, navodeći kao razlog zabrinutost da je istog tipa kao i vakcina AstraZeneca koja se više ne preporučuje osobama ispod 50 godina."
https://www.theguardian.com/society...covid-vaccine-due-to-astrazeneca-similarities

histerija ili ne ali
"Australija neće kupiti Džonson & Džonsonovu vakcinu Covid-19, navodeći kao razlog zabrinutost da je istog tipa kao i vakcina AstraZeneca koja se više ne preporučuje osobama ispod 50 godina."
https://www.theguardian.com/society...covid-vaccine-due-to-astrazeneca-similarities
Istog je tipa i Sputnik. Astra Zeneca koja ima mnogo vise slucajeva tromboze ( doduse i vise je ljudi vakcinisano) isporucuje se na veliko
po Evropi i ljudi se vakcinisu. Kako i kojom vakciom da se spreci sirenje
korone? Pfizer/Biontech i Moderna mogu da proizvodu nekoliko stotina
miliona vakcina, a svet ima 7 milijardi stanovnika.

Back