Sad je kasno za sve...?

Poruka
22.458
Koje su to godine kada je kasno promeniti život, zanimanje, vezu, pokušati ispočetka...?
35, 40, 45, 50...?
Vidim da je ta granica kod nas jako nisko, dok je na Zapadu npr. normalnije promeniti zanimanje u 48-oj, specijalizirati nešto i početi novi posao sa 50?
Da li su realno i jedno i drugo krajnosti?
Šta je po vama normalno i za koju sferu života? Koje su to godine nakon kojih ne vredi menjati postojeće stanje?

druze, nikada ni za sta nije kasno, ako zelis promenu, imas osecaj i vuce te srce za neso dr, lepo , dobro korisno..zato d ane,,covek i treba d as eoproba u toku zivota i u dr, sverama poslovanja npr,,,da nauci nesto novo,,, ja iskreno ne bi ni mogla ceo zivot zamisliti da radim samo jedno te isto i tu doguram do penzije( koje nece biti) u ovim nasim uslovima kakvi su :) :D
ja sam do sada mnogo poslova promenila tj, zanimanja,,, svasta nesto gde nema veze jedno za dr,,, :) i ponosna sam na sebe najiskrenije,,, jer sam tako i zelela,,htela svasta nesto probati raditi i uspela u tome. A tako i za dr, svere u zivotu, samo aku su na bolje i na napredak,,zasto da ne,, zivot je kratak da bi smo se samo "ucaurili" u necemu. :_)

druze, nikada ni za sta nije kasno, ako zelis promenu, imas osecaj i vuce te srce za neso dr, lepo , dobro korisno..zato d ane,,covek i treba d as eoproba u toku zivota i u dr, sverama poslovanja npr,,,da nauci nesto novo,,, ja iskreno ne bi ni mogla ceo zivot zamisliti da radim samo jedno te isto i tu doguram do penzije( koje nece biti) u ovim nasim uslovima kakvi su :) :D
ja sam do sada mnogo poslova promenila tj, zanimanja,,, svasta nesto gde nema veze jedno za dr,,, :) i ponosna sam na sebe najiskrenije,,, jer sam tako i zelela,,htela svasta nesto probati raditi i uspela u tome. A tako i za dr, svere u zivotu, samo aku su na bolje i na napredak,,zasto da ne,, zivot je kratak da bi smo se samo "ucaurili" u necemu. :_)

:ok:.

- - - - - - - - - -

obrisaće ti i ovu temu, ko sme da prizna da je gubitnik? na forumu? ta ajte moliću lepo i fino :rotf:

Nedo, de ti neko svoje iskustvo i misljenje daj, pusti dobitnike i gubitnike :)

ma zezam se bre, obično ode tema kad napišem nešto te se nahvatah straha :lol:
iz ove perspektive sada je da treba menjati poslove što više, učiti i menjati sve što se može dok si mlad,
u mojim godinama je to apsolutno nemoguće, ne zato što se zaglupi već se teže uči i prilagođava promenama,
a i definitivna je istina da nikome ne trebaju stariji radnici u ovoj zemlji, kad si na 40 gotovo je,
šta si uradio dok si mlad to ti je...da me niko ne shvati pogrešno, ovo napisano nije pravilo, uvek ima izuzetaka
kojima ja skidam kapu i divim im se ...

moj muz je sa pedeset godina promenio 12 firmi.tu racunam i kazina dok se nije smirio i poceo u struci.a u struci mu je ovo treca firma.i dalje odlazi na konkurse za bolje firme.na poslednjem konkursu mu je zamereno sto je promenio toliko firmi.
on smatra da nikad nije kasno
za razliku od njega ja sam digla ruke davno sto se tice posla.zavrsila sam ono sto nisam volela i nikada nisam nista uradila da okrenem zivot i posvetim se onome cemu sam sklona
sto se tice emocija,verujem da se zaljubljujemo i kao babe :lol:

moj muz je sa pedeset godina promenio 12 firmi.tu racunam i kazina dok se nije smirio i poceo u struci.a u struci mu je ovo treca firma.i dalje odlazi na konkurse za bolje firme.na poslednjem konkursu mu je zamereno sto je promenio toliko firmi.
on smatra da nikad nije kasno
za razliku od njega ja sam digla ruke davno sto se tice posla.zavrsila sam ono sto nisam volela i nikada nisam nista uradila da okrenem zivot i posvetim se onome cemu sam sklona
sto se tice emocija,verujem da se zaljubljujemo i kao babe :lol:

:heart:

- - - - - - - - - -

Kasno je već kad se rodiš, tad je trka već krenula, a početne pozicije su najvažnije.

Hm, premalo samopuzdanja i apostaziranje spoljnih faktora?

Ma da, ali nisu priroda, mogućnosti i pojedinac postavljeni u tako fiksnoj relaciji;)

Sažem se ali nekad se se desi da to bude još nakaradnije, pogotovo kod dinastičkih porodica, kralj može da bude i malouman, samo da ispunjava kriterijume, a jedini kriterijum je da je baraba, što na hebrejskom znači sin svog oca. Pa mu tako dodje i da sam ja baraba, jer i ja sam sin svog oca. Bar Aba, sin oca.

Koje su to godine kada je kasno promeniti život, zanimanje, vezu, pokušati ispočetka...?
35, 40, 45, 50...?
Vidim da je ta granica kod nas jako nisko, dok je na Zapadu npr. normalnije promeniti zanimanje u 48-oj, specijalizirati nešto i početi novi posao sa 50?
Šta je po vama normalno i za koju sferu života? Koje su to godine nakon kojih ne vredi menjati postojeće stanje?

Sve zavisi od sposobnosti. Dok se zivi sve moze ako su uslovi u drugim sferama takvi. Melahnolija je svojstvena ljudima i u teen periodu, a nekmoli starijim.
Medjutim proglesno je traziti promenu radi promene, vec menjati stvari radi licnih ambicija, interesovanja, radoznalosti i zadovoljstava.
To ja zovem zivot po svojim pravilima, a ne po tudjim

ovde kad se rodis kasno je sve,vaspitaju te nesigurni roditelji kako ti je bitno sta misli rodbina,komsija,kasirka u maxiju,koja kola vozis,imas diplomu,biznis,treba ti svako malo dokaz da vredis,sve je blam razvesti se,ostati bez posla,postenje je -

Da, ako zivis po tudjim pravilima.

35, 40, 45, 50...?

Nekada se osecam bas matoro i mislm da sam sve sto se moglo zabrljala i za sve sto se moglo zakasnila. Pocevsi od rodjenja... Tip sam osobe koji nije bas za ovo vreme, cini mi se da bi se moja dusa osecala komotnije u generaciji mojih roditelja...
A nekada razvucem kez i osetim topli omotac nade oko celog tela. Onaj divan osecaj kada mislis da imas vremena za sve i da te ono lepo tek ceka.
Tako da... Sve je to stanje duha ;) A zivot je cudo :D I nekada je i dobro sto smo na nesto zakasnili, sto smo neke prilike propustili. Kao sto i neke odluke donesene na "Juris!" u pocetku deluju brzopleto a onda se ispostavi da su bile sjajan izbor.

Sve zavisi od sposobnosti. Dok se zivi sve moze ako su uslovi u drugim sferama takvi. Melahnolija je svojstvena ljudima i u teen periodu, a nekmoli starijim.
Medjutim proglesno je traziti promenu radi promene, vec menjati stvari radi licnih ambicija, interesovanja, radoznalosti i zadovoljstava.
To ja zovem zivot po svojim pravilima, a ne po tudjim

Da, ako zivis po tudjim pravilima.
u brao ako neko moze po svojim ziveti samo kad tad dodje naplata,i ja bi ovako mozda pricao kad sam imao 1500e mesecno

Back