Pazi u vreme durona, web strana je bila bar 100 puta laksa i tad sam bio na dial up kao i vecina. Ucitavanje
3000 strana od po mega i vise na dial up bi uzelo znatno vremena
Ja sam imao istu brzinu neta kao i sada, jos mozda i brze, ali mi je i trebalo brze, a i koliko god sam imao sam mogao da upotrebim...
Ustvari , ja mislim da sam koristio i adsl tada, ne samo koax mrezu...mtsov...
Jeste, zadnje tri godine je web strana i povecana x2 x2 x2 i cpu zahtevna x2 x2 x2....ne znam da li je bas i memorijski , ali svejedno i da je memorijski , nema sanse da je tih 3000 prozora otvorenih FF addon drzao u memoriji nego je swapovao nekako ali ga je FF podrzavao odlicno i nije bilo problema...
Sad imamo apsurd da svi predlazu FF za koriscenje a FF ima manje od 3% korisnika i to je u padu i bice u padu i dalje...pasce i ispod 2%...
Jeste i to da je sve otislo u jscr i jv dok je tada bilo mesano meso , html5 pocetak a mozda puno puta i nije , webgl je zamenio ostale vidove graphcs i zahtevnost same strane je kao da je svima savetnik microsoft..
Zasto pisem van teme....pa zato sto je tema da li pokloniti poverenje drzanju podataka na online cloud sistemu....a to obuhvata ne samo pouzdanost sistema nego i tvoju da stignes do tih podataka...
Evo sad nesto testiram chrome u kriticnim situacijama po njega, kod postenih sajtova nista, dobro se drzi, a kod muljackih , a njih ima dosta, odmah pucavela...