S' kim više volite da radite?

S' kim više volite da radite?

• žene

• muškarci

• mešovito (žene/muškarci)

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Kada radimo naravno ne možemo da biramo sa kim ćemo raditi- da li će to biti žene ili muškarci...pa bih vas sada pitala sa kim više volite da radite i sarađujete, sa muškarcima, ženama ili mešovito?:)

Дискриминација по половима је одавно укинута. Сарадници се цене по способности и поузданости!

Glasala sam za muškarce, kada sam radila sa njima, uglavnom su iskustva bila pozitivna.Muške kolege vas neće pitati gluposti, gde ste kupili npr. suknju, čarape i sl., koliko ste ih platili, neće komentarisati vašu liniju, frizuru, neće direktno pitati da li ste u vezi, da li ste udati, itd. da ne nabrajam.

Imala sam i jako dobrih odnosa sa koleginicama, ali veoma retko.Obično su to bile koleginice koje po godinama mogu da mi budu majka, pa je i odnos bio sa međusobnim poštovanjem.

Iskustva su različita, nisu svi ljudi isti, a i sve zavisi na kakvom mestu radite, koliko su ti ljudi školovani, civilizovani, bolje rečeno normalni!

Sa muškarcima upravo zato jer su žene ne inventivne vrlo šablonski koncipirane i ne maštovite .Zapravo kroz istoriju nauke i umetnosti sem Marije Kiri i nekih pokušaja da neko bude slikar ili pevač ,žene i nisu postigle mnogo ,jednostavno žene nisu sposobne za većinu poslova gde smo ih mi muškarci danas ugurali .
Sa druge strane izuzetne su sa lingvom upoznao sam ženu koja govori devet stranih jezika ,umeju da u uslužnim delatnostima budu zaista vrhunske .
Nisu sposobne kao menadzeri jer uglavnom vrlo teško nameću autoritet ,nisu sposobne za pozicije u višem i visokom obrazovanju ,loše su u medicinskim naukama dobre su u nezi .
Matematika ,Programiranje,svi poslovi logike nisu za žene i ako one to pokušavaju da rade .
Dobre su tamo gde je neophodno biti brz i uraditi stvari bez previše razmišljanja i da spletkare i ogovarju više od muškaraca

Sa muškarcima upravo zato jer su žene ne inventivne vrlo šablonski koncipirane i ne maštovite .Zapravo kroz istoriju nauke i umetnosti sem Marije Kiri i nekih pokušaja da neko bude slikar ili pevač ,žene i nisu postigle mnogo ,jednostavno žene nisu sposobne za većinu poslova gde smo ih mi muškarci danas ugurali .
Sa druge strane izuzetne su sa lingvom upoznao sam ženu koja govori devet stranih jezika ,umeju da u uslužnim delatnostima budu zaista vrhunske .
Nisu sposobne kao menadzeri jer uglavnom vrlo teško nameću autoritet ,nisu sposobne za pozicije u višem i visokom obrazovanju ,loše su u medicinskim naukama dobre su u nezi .
Matematika ,Programiranje,svi poslovi logike nisu za žene i ako one to pokušavaju da rade .
Dobre su tamo gde je neophodno biti brz i uraditi stvari bez previše razmišljanja i da spletkare i ogovarju više od muškaraca
Ђта рећи а (не искидати се од смеха) заплакати. Штета што Крста нема одељак Бисери.

Molim da me demantujete i da navedete deset žena top menadzera,top kuvara ,top naučnika ,top lekara,izaberite bilo šta i videćete da je to nemoguće .
Žene su daleko ispred proste logike koji koriste muškarci zato su u stanju da upravljauju muškarcima .Vrlo često su medicinske sestre supruge lekara i vrlo često ih vozaju kako hoće

Ja nikad nisam radio u drzavnoj firmi u uvek sam bio privatnik(nesto sam malo i radio kod privatnika).......I uvek sam mnogo bolje saradjivao sa zenama(ovde pricam o poslovnoj saradnji, ne o drugim stvarima).
Uvek su bile mnogo otvorenije za posao,lakse smo se dogovarali, i UVEK bi ispostovale ono sto kazu.....

Slazem se to za zene al je opet dosadno bez njih..zavisi od posla..bilo bi ok gde mogu realno napredovati a ne atributima potiskivati ostale

upravo tako! Dosadno je bez njih, ali uvek se okolo stvara neka čudna atmosfera i napetost u slučaju da je prisutna neka ekstra dobra koleginica, a još ako ima funkciju za koju ostali misle da ne aslužuje i da se za nju izborila atributima, onda tek kreću priče i netrpeljivost...

inače, glasao sam za mešovito, jer je dosadno raditi u istovetnom okruženju

Molim da me demantujete i da navedete deset žena top menadzera,top kuvara ,top naučnika ,top lekara,izaberite bilo šta i videćete da je to nemoguće .
Žene su daleko ispred proste logike koji koriste muškarci zato su u stanju da upravljauju muškarcima .Vrlo često su medicinske sestre supruge lekara i vrlo često ih vozaju kako hoće

Muškarci su bolji kuvari jer kad kuvaju kuvaju zbog toga što vole, a žene uglavnom zato što moraju :D

ja sam imao prilike da sretnem priličan broj žena koje su uspešni direktori, menadžeri i doktori.... sad, pitanje je da li smo mi zaista sposobniji od žena, ili je u pitanju društvena ograničenost i nejednaki uslovi napredovanja, ali to nije tema ove diskusije :)

Ha ha, skidam kapu...

Sa zenama.
One, za razliku od muskaraca, nesto i rade. Efikasnije su i vrednije. Muskarac kad se zaposli negde, najmanje razmislja o poslu koji obavlja, vec odmah gleda da se uvali na neku jacu poziciju i dobije vecu platu, ako je sve to moguce sa minimalnim trudom i u sto kracem roku. :)
Plus sto je zavist kod muskih kolega neopisivo veca kad napredujes i imas vecu platu. Sve ti prastaju, osim uspeha.

Poslednja izmena:
Mislim da mi ipak malo više odgovaraju žene. Zašto? Pa nekako sam kod njih uvek imao dosta dobar ugled, jer sam odrastao među ženskom decom pa ih razumem, i nikad ih ne posmatram u stilu ''pa možda bi mogli biti nešto više od kolega''. Umem da odvojim posao i ''zadovoljstvo''. Ali kada je u pitanju druženje, mnogo više volim muško društvo: više zajedničkih tema za razgovor. Međutim imam i drugarice sa kojima sam super, i samo drug, ništa više od toga. Dok većina momaka koje znam su u fazonu: ''Šta, nisi ništa pokušao kod nje?...Jao koji si ti *****!''. Jesam staromodan, ali ne verujem u priče da postoje poslovi koje žena ne može bolje da radi od muškarca, jer je u tom poslu potrebno npr. više logičkog razmišljanja. Svašta!

Kada radimo naravno ne možemo da biramo sa kim ćemo raditi- da li će to biti žene ili muškarci...pa bih vas sada pitala sa kim više volite da radite i sarađujete, sa muškarcima, ženama ili mešovito?:)

Tim porodičnog ljekara čine jedan ljekar i dva tehničara/tehničarke. Meni više odgovara kada je jedno med. tehničar, a drugo med. sestra, međutim znam par izvrsnih med. sestara tako da bi mi bilo svejedno ko bi kraj njih radio ...

Back