S kim si, takav si

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Sta mislite, koliko i da li nas oblikuje drustvo u kojem se nalazimo, ili jednostavno smo konformisti i idemo linijom manjeg otpora?
Da li je recenica iz naslova tacna, ili postoje varijacije, ili se jednostavno grupisemo sa ljudima sa kojima imamo neke slicnosti?
Sigurno vam se desilo da se nadjete u drustvu sa kojim mozete da pricate o nekim intelektualnim temama, tipa psihologija, dok u drugom krugu drustva tema razgovora su odnosi likova na "Farmi".

I ko smo onda, psiholozi ili ljubitelji "Farma" drame, ili neke mesavina, i jesmo li zaista onakvi kakvo je i nase okruzenje?

Sta mislite, koliko i da li nas oblikuje drustvo u kojem se nalazimo, ili jednostavno smo konformisti i idemo linijom manjeg otpora?
Da li je recenica iz naslova tacna, ili postoje varijacije, ili se jednostavno grupisemo sa ljudima sa kojima imamo neke slicnosti?
Sigurno vam se desilo da se nadjete u drustvu sa kojim mozete da pricate o nekim intelektualnim temama, tipa psihologija, dok u drugom krugu drustva tema razgovora su odnosi likova na "Farmi".

I ko smo onda, psiholozi ili ljubitelji "Farma" drame, ili neke mesavina, i jesmo li zaista onakvi kakvo je i nase okruzenje?

Primitivni narodi narocito pate od tendencije PRIPADNOSTI GRUPI....

Bilo da je to grupisanje RECIMO na sportskoj ili nacionalnoj osnovi....

Pripadnost grupi oznacava NEDOSTATAK HRABROSTI za hvatanje u kostac sa zivotom od strane pojedinca.

Samo u grupi se pojedinac oseca siguran, a cim ga izdvojite iz grupe - pocinje da zamuckuje....

не постоји "ми" друже ни у "уређенијим" земљама

ми, као "народ" најћешће се подводи по "топовско месо" или "стока" то су изгледа једини термини који обухватају све без обзира на дипломе "пекар, лекар, апотекар.."

менталитет руља, маса која тежи да припада корптованој идеологији али фосилу од религије самод а нечему припада, нови албум цеце или нова сезона воајер ријалитија су само неки од индикатора суноврата цивилизације а има их још доста, парламентарци не трепну да узму по две плате на по три функције а имамо гладну децу, бескућнике

друштво такво какво јесте нуди релативно здравом егземплару истог само жељу да се издвоји из тог брлога а не да томе припада

Ja kontriram, ali na fin način. :) :) Usvajam ono šta mi prija, šta mojoj duši godi. Šta me sekira, jede, nervira ili živcira, odbacujem. Znači, ne dozvoljavam više, da mi išta truje um, dušu, i srce. Da li je to sada linija manjeg otpora ili jačeg (ja klasifikujem kao jačinu), lepo ne gledam, ne volim, ne obraćam pažnju i sklanjam se. Bilo to ljudi, serije, situacije, druženja...Šta god. Jednostavno, jedan promil više, ne gubim vreme, na to. U startu znam šta mogu, šta ne, pa što da mučim sebe i opterećujem bez veze. To radim tako, da ne narušim ništa i nikoga, jednostavno, kao neki slepac što tumara, živim po svome, sklanjam se i neprimetna sam.

Družim se i bitišem ljudima, koji su mi melem na duši, koje ja razumem ili mi se takvim čine, čija mi energija prija. Gde nema tenzije, zadnjih misli i negde u njima osećam, da mi neće ili da nisu neko ko bi mogao da nanese zlo. Nekako to prepoznajem sada odmah. Gde vidim, da bi moglo da dolazi, ili da dođe, do konflikata, begam, jednostavno. Ne raspravljam, ne tupim svoje, ne teram mak na konac, puuuuuuuuuuštam.

Kada se nađem u takvim odnosima i situacija, veštom diplomatijom , se fino i naroCki izgubim. Ne mogu ja to.

Kada ne mogu da menjam okruženje, a i ne treba(m) , jer svi su takvi kakvi su...ja sam odlučila da menjam sebe.

I tako je najbolje. Po mene.

:hvala:

Tacno je to, ali naravno da nije doslovno...to znaci da te opisuje izbor prijatelja, ali pre svega ne samog tebe, vec tvoja interesovanja, npr. stepen tolerancije, kosmopolitizam, komunikativnost, zatvorenost, kreativnost i sl.

Grupisu se ljudi koji su iz mase, individualci ne. Kod ovih drugih moze postojati periodicno udruzivanje oko odredjenog sadrzaja sa razlikom sto nema vezivanja kako za sadrzaje tako i ljude koji dele zajednicki prostor (pdf). Kod prvih primetna je priroda klanova.

Oblikuje nas onoliko koliko dozvolimo...
Ko ima svoju licnost karakter ne dozvoljava da na njega utice okolina

to s kim si takav si j ererlativno tacno

jer nekad u nedostatku prijatelja ljudi budu sa kim mogu

nekad me za neke ljude veze nesto ne znaci da smo isti
da imamo ista merila vrednosti...

covek je ono sto zeli da bude, kako je sam sebe oblikovao, al to je svestan covek...
ali to je najvisi duhovan nivo, svesnost, ljubav

nesvestan je onakakv kakva je njegov okolina

- - - - - - - - - -

Ja sam skoro potpuna suprotnost od mog okruzenja. I ako iz takvog okruzenja, na koje ne gledam kao na nesto apriori lose, imam nekoliko odlicnih prijatelja.

tako je :)

Mislish samo n'a forum ili se ovo odnosi i n'a realu?

I na RL. Covek mase ce naci uvek negde da se utopi. To moze biti forum ukoliko mu odgovara i ukoliko naidje na ljude njemu slicne jer razlika izmedju njega i coveka individualca je da ne moze funkcionisati sam i bez podrske drugih. Ako to ne nadje ovde trazice na drugom mestu i u vecitoj je potrazi za necim sto nije za ovu temu ali jeste za psihologiju. Na forumu omiljena stvar coveka iz mase je primljena reputacija.

I na RL. Covek mase ce naci uvek negde da se utopi. To moze biti forum ukoliko mu odgovara i ukoliko naidje na ljude njemu slicne jer razlika izmedju njega i coveka individualca je da ne moze funkcionisati sam i bez podrske drugih. Ako to ne nadje ovde trazice na drugom mestu i u vecitoj je potrazi za necim sto nije za ovu temu ali jeste za psihologiju. Na forumu omiljena stvar coveka iz mase je primljena reputacija.

Tachno, s tim da se komentar "s Kim si takav si" moze odnositi n'a bilo koga, shto bih sudeci po tvom prethodnom postu rekla da i ti mislsh odnosno da postoji odredjeno vreme kada je to moguce... nadam se samo da individualac n'a forumu ne dozivljava reputaciju kao uvredu...:mrgreen:

Tachno, s tim da se komentar "s Kim si takav si" moze odnositi n'a bilo koga, shto bih sudeci po tvom prethodnom postu rekla da i ti mislsh odnosno da postoji odredjeno vreme kada je to moguce... nadam se samo da individualac n'a forumu ne dozivljava reputaciju kao uvredu...:mrgreen:

Ne moze covek biti kao neki drugi covek. Moguce su zajednicke ideje koje dele, pogledi, stavovi, ponasanje itd. ali isti ne mogu biti. Zasto bi bilo ko dozivljao reputaciju kao uvredu? Reputacija je ok ali ako neko istu ne dobije dozvoljavajuci da mu to utice na raspolozenje onda to nije ok. Odmah se moze reci za takvog da je povodljiv.

Ima tema o tim reputacijama bas ovde na psihologiji, jedna je od boljih.

Ne moze covek biti kao neki drugi covek. Moguce su zajednicke ideje koje dele, pogledi, stavovi, ponasanje itd. ali isti ne mogu biti. Zasto bi bilo ko dozivljao reputaciju kao uvredu? Reputacija je ok ali ako neko istu ne dobije dozvoljavajuci da mu to utice na raspolozenje onda to nije ok. Odmah se moze reci za takvog da je povodljiv.

Ima tema o tim reputacijama bas ovde na psihologiji, jedna je od boljih.

Ne razumemo se po ovom pitanju, ja govorim o onima koji choveka gledaju po Tom sa Kim je... O onima koji misle da n'as izbor partnera ili drushtva dovoljno odredjuje, dovoljno govori o tome ko smo i shta smo... Nebitno...:)

Ne razumemo se po ovom pitanju, ja govorim o onima koji choveka gledaju po Tom sa Kim je... O onima koji misle da n'as izbor partnera ili drushtva dovoljno odredjuje, dovoljno govori o tome ko smo i shta smo... Nebitno...:)

Ma kapiramo se samo kroz dijalog pricamo o razlicim stvarima. Kad pominjes o gledanju i prosudjivanju coveka na osnovu toga skim je i kakvi ljudi ga okruzuju a da je vezano za forum primeti se da neko ima vise sopstveno merilo vrednosti a tako i za druge ako osim reputacija ima gomilu prijatelja na profilu. Neki ovde imaju preko 200 nickova za prijatelje a za mnoge od tih nickova ne znaju ni da li su musko ili zensko ni kako izgledaju. Pa i to da prodje, ajde da kazemo osoba je komunikativna i voli da se druzi, ali zahteve salju i klonovi koji nemaju ni jednu napisanu poruku a drugi zahtev prihvataju. I takva osoba je onda ista ko oni, nevidljiva i neizdiferencirana, ona ranije spomenuta osoba iz mase.

Ma kapiramo se samo kroz dijalog pricamo o razlicim stvarima. Kad pominjes o gledanju i prosudjivanju coveka na osnovu toga skim je i kakvi ljudi ga okruzuju a da je vezano za forum primeti se da neko ima vise sopstveno merilo vrednosti a tako i za druge ako osim reputacija ima gomilu prijatelja na profilu. Neki ovde imaju preko 200 nickova za prijatelje a za mnoge od tih nickova ne znaju ni da li su musko ili zensko ni kako izgledaju. Pa i to da prodje, ajde da kazemo osoba je komunikativna i voli da se druzi, ali zahteve salju i klonovi koji nemaju ni jednu napisanu poruku a drugi zahtev prihvataju. I takva osoba je onda ista ko oni, nevidljiva i neizdiferencirana, ona ranije spomenuta osoba iz mase.

Kod cifre od dvesta prijatelja se ne radi o Zelji za druzenjem i komunikacijom, vec o ravnodushnosti ili zezanju... Ovde postoji i pp opcija tako da klon i uopshte nov chlan moze ostvariti kontakt sa forumashem a da nikad ne poseti nijednu temu... Ja za polovinu likova sa moje liste dan danas ne znam sigurno da li su mushko ili zensko ili kako izgledaju... Hocu da kazem, nisam ih nikada srela u réali ili prichala sa njima fonom... Da li to znachi da sam nevidljiva?:)

Back