Ružne navike

Možemo li promeniti ružne navike svog partnera?

U čemu ste uspeli/uspele? A šta bi ste voleli/volele da promenite?

Uhhh....ne volim da menjam nikom navike, mada znam sta bi mi smetalo:)...bila bi jako ljuta ako bi mu svakog jutra umesto sata, svirala neka melodija sa udaranjem u bubnjeve i to jako jaka, da moram i ja da ustanem.Ima toga jos, dopisacu:)

Uhhh....ne volim da menjam nikom navike, mada znam sta bi mi smetalo:)...bila bi jako ljuta ako bi mu svakog jutra umesto sata, svirala neka melodija sa udaranjem u bubnjeve i to jako jaka, da moram i ja da ustanem.Ima toga jos, dopisacu:)

odma dok se nisu drugi uključili da kažem: znam ja da svi imamo neke mane, zapravo kod ljudi i volimo mane i ako su nam one prihvatljive onda nam ta osoba odgovara.
e sad ovde treba da pišete šta od tih mana koje su vam podnošljiva želite da promenite kad bi imali tu moć.

naravno ima i onih koji nemaju partnera pa mogu mogu o prošlim ili budućim (ako su maštoviti) :lol:

- - - - - - - - - -

navike se mogu promeniti, naravno
samo sto si stariji one postaju karakter

a jel se može karakter promeniti?

Nisam bas najkompetentnija da dajem misljenje...

Jednom sam nekog motivisala na pozitivne promene,
ali to je doslo spontano - da mi osoba nije rekla,ne bi ni znala.

Nisam sigurna kako se to zavrsi kada zena popuje muskarcu da izmeni neke svoje navike :sad2:

Mozemo vjerovatno jer je to samo navika..uz trud i ulaganje moguce je, jer i samo to ponasanje koje zelimo promeniti je nastalo tim ustaljenim ponavljanjem,,,a vec narav,karakter sam skoro pa ubeđena u potpunosti da je nemoguce izmeniti :rtfm:

Jedno je menjanje, lupam, neko pusi i hoce da ostavi, a ti mu pomazes u tome, sakrijes kutiju cigara, sta vec, ali obicno ruzne navike se manjaju onim "menjaj se - ili idem", a cesto ljudi svoje ruzne navike ne zele da menjaju jer ih mozda ne video kao ruzne, tako da kada neko nasilno to zeli da menja, tu nastaje problem.

Mozemo vjerovatno jer je to samo navika..uz trud i ulaganje moguce je, jer i samo to ponasanje koje zelimo promeniti je nastalo tim ustaljenim ponavljanjem,,,a vec narav,karakter sam skoro pa ubeđena u potpunosti da je nemoguce izmeniti :rtfm:
moze moze:hvala:
CesarMilan_300x225.jpg

Koorelacije delimično menjaju ljude,ali delimično. Dakle, dešava se interakcija neka,pa oboje ljudi se u nekom svom ličnom rasponu menja u zavisnosti od odnosa, tako da ništa epohalno nisam uradila :) sitne korekcije su ok, a krupne su nemoguće :)
Ipak se čovek koriguje-koliko to sam zaista dopušta prvo sebi,pa drugima.

Više je to stvar prilagodbe; koliko smo sami svjesni nekih svojih ružnih navika i da one kao takve smetaju partneru i koliko smo spremni učiniti nešto da poradimo na sebi po tom pitanju.
Sve ono što ide pod "moraš" je obično kontraproduktivno.

:ceka:

- - - - - - - - - -

covek valjda menja sam sebe i prilagodjava se kad pocne sa nekim da zivi, ako si sam bio i bacao carape po coskovima a ne u kupatilu valjda kad dodje partner prilagidis se
ako i on baca dobro doslo bacate zajedno :lol:

Back