Rusko-srpska strategija za Kosovo?

Imamo, ali ne znamo da ih artikulišemo, a još manje ostvarimo.
Slaba politička elita i intelektualni kapaciteti iste, a neki nemaju ni dobre namere ni za ovu zemlju ni za narod već su tu samo zbog svoje lične koristi.
Ne kažem da je lako, ali moglo je mnogo bolje svih ovih godina.
Videćemo šta će dalje biti. Ja nisam ni vlast niti u vlasti, moja odgovornost je odgovornost jednog od 8 miliona građana.
Niti nudim niti znam rešenje, mogu samo da biram na izborima.

Posle dolaska visoke Ruske delegacije u Srbiju i sastanka sa najvisim drzavnim funkcionerima objavljeno je da ce Rusija i Srbija nastaviti zajednicke napore za vracanje Kosova u ustavne okvire Republike Srbije,primenjujuci zajednicku strategiju koja je pripremljena

Super. :) Kao da sam znala da je strategija pripremljena, tako sam postovala na temu Da li je bilo nesto dobro? pre 2 minuta. Stvarno, sve mi se poklopi, sve mi ide super, sve mi uklapa.

izjavom "SRBIJA NECE RATOVATI NI PO KOJU CENU", pa nam juce Austrijski Kancelar izjavljuje kako je zapad morao priznati nezavisnost Kosmeta jer bi u protivnom doslo do rata (siptari im zapretili)

Tugo i bedo od zemlje, na sta si spala...:evil:

Već primećeno: EU-gangsteri svakom novom izjavom nadmašuju prethodni biser!

Priznali su ih da Srbiju spase od šiptara!?:D:D:D

Kakva šablonska izjava, baš poput onih govorancija na mitinzima i sednicama...
k022.gif

Ti si bivši UDBAŠ?
Navikao si na stenograme pregovora, ostalo ne priznaješ?:D

Ne bih se bas slozio da je srpski seljak to slobodoljubivo bice puno vrlina kakvim ga predstavljas.

Pa zato što ga i ne predstavljam.
To nema nikakve veze sa nekakvim moralnim ilil hrišćanskim vrlinama.
Kad kažem manje-više slobodan-mislim slobodan od vlasti, države, feudalca, više oslonjen sam na sebe
Sposobnost i snalažljivost (da se prilagodiš slomu države i sistema kako ekonomskog tako i političkog) ne prate samo pozitivne osobine (sa moralnog aspekta) već i ogroman broj negativnih. (ali od moralisanja nema neke vajde)
Manje sklon alkoholizmu i devijacijama ne kaže se da nije sklon istim i takođe se odnosi i na manju dramatičnost koju po njega donosi slom prošlog sistema kako političko-ekonomskog tako i vrednosnog.
I ovde seljak upotrebljavam u širem značenju te reči, već u kom talasu urbanizacije se to dešava.

Današnja tranzicija isto ima ogromne posledice po sve ovo o čemu pričam-i dovela je takođe do jednog velikog prinudnog talasa urbanizacije, i najverovatnije će dosta uništiti mali seljački posed karakterističan za Srbiju.
Videćemo kako će to ova država i narod podneti.

Rusija je uvek bila daleko ekstremnija zemlja i po klasnim razlikama (XIX vek), kao što komunizam u Srbiji nije isti onom u Rusiji i manje je trajao (fala Bogu).
Ne mogu se porediti ni po razvijenosti ni po političkom uređenju, ni po istoriji-Srbija je ipak samo mala siromašna zemlja na Balkanu i nikad nije i neće biti ni nešto nalik Francuskoj (i ako uđe u EU) ni Rusiji, i nema tu mnogo mesta za poređenje.

To ti je strategija............"hebo lud zbunjenoga"!

Kakvi crni Rusi i njihova strategija zajedno sa Srbima. Mi smo za njih eksperimentalni , ne pacovi, nego misevi. Oni najsitniji.........

Realno jedini pravi saveznik Rusije na Balkanu ( a i sire) je Srbija....ako zele da se vrate na svetsku pozornicu moraju imati saveznike u svakom delu sveta. To mi moramo iskoristiti i postati dominantni na Balkanu. Problem Srba je u tome sto ne gledaju dalje od svog nosa. Ceo zapad je sve vise zavisan od istoka (da ne kazem Rusije) i sve vise ce zavisiti. Recesija u Americi, devalvacija dolara,...polako opada ekonomska moc i oni su toga svesni. Uostalom, zasto se sve vise napada Rusija (verbalno) pa se negde moze cuti kako je nepravedno to sto oni imaju toliko rezervi strateskih sirovina????

Ne bih se bas slozio da je srpski seljak to slobodoljubivo bice puno vrlina kakvim ga predstavljas.[/QUOTE:
Jos pre dvesta godina u srpskom selu se knez birao samoupravom. Pa kada prekardasi - krade, pije, juri zene, onda se selo skupi pa ga izmlati i izabere drugoga.

Takodje je Vozd izabran od strane naroda - predstavnika, kao i Milos. Znaci narodne dinastije.

Ceo devetnaesti vek treci ugao srpske politike je samouprava - narod. I u rat se islo sa svojom opremom - kruvom i ruvom.

Da se ne pominju sankcije devedesetih. Da nije bilo seljaka - proizvodjaca jeftine hrane bilo bi svasta.

I moguca situacija da postanemo uvoznici hrane u slobodi i demokratiji.

Posle dolaska visoke Ruske delegacije u Srbiju i sastanka sa najvisim drzavnim funkcionerima objavljeno je da ce Rusija i Srbija nastaviti zajednicke napore za vracanje Kosova u ustavne okvire Republike Srbije,primenjujuci zajednicku strategiju koja je pripremljena

Dobra nam je strategija.
Pokazali smo im sta mislimo.Tako da znaju sta im mislimo.
Nismo dovoljno jaki,ne mozemo da se mnogo kurcimo.
Samo treba nastaviti sa odbranom.Polako,sa Rusijom.Ne smemo ispustiti Rusiju.

Pa prvo će da se brane u Ukrajini, srednjoj Aziji, na Kavkazu, na svojoj teritoriji......a dok stignu do Srbije moraju da zabeleže puno, puno pobeda u međunarodnoj politici i da se stilski izrazim mnogo bolje rasporede figure na šahovskoj tabli odnosno geostrateškoj mapi sveta.
Ja njih ništa ne krivim. Rusija je od strane zapada, naročito Amerike pritisnuta na sopstvenim granicama.
I kad su od Napoleona bili ugroženi, morali su da napuste Balkan, sklope mir sa Turcima, a time je i srpski ustanak propao, ali ipak nas nisu sasvim zaboravili, zaštitili su i neke naše interese i kad su opasnost od Napoleona uklonili prinudili su Turke da ih nam obezbede.

Ali ***. moraš da gledaš prvo svoje interese ako želiš da opstaneš u džungli kakav je svet.
Države nemaju prijatelje nego interese, stotinu puta se pokazalo.

Potpuno se slazem s tobom. To naravno, ne znaci da mi sad treba da radimo protiv njih, kao sto smo radilli, jer ce nam valjati kad tad. A ne zaboravi da su Otporasi isli u Ukrainu masovno da pomazu narandzastu revoluciju, a u Gruziju pojedinacno. A da ne spominjem neke nase male partijice, i neke nase medije. Na svu srecu i u samoj rusiji ima ovih derivata Komunizma. I oni imaju 5 kolonu, pa im nije tako tesko da rayumeju situaciju kod nas.

Back