rusko plavo mache - pomoc

Arcana

Obećava
Poruka
59
uzela sam pre jedno nedelju dana rusko plavo mache, koje ima 3 meseca. Problem sa njim je sto je jako nestashan. Prvenstveno izgrizao mi je sve kablove koje je mogao da nadje, pocepao mi je toalet, unishtava mi stan kako je god moguce. O patikama i cipelama da ne prichamo (kao da je pas a ne machka). Kada zeli paznju krene da majuche sve dok ga ne uzmem, a ja ne mogu stalno da ga drzim u naruchju posto imam svojih obaveza. I ono sto je najgore, danju spava, a nocu dok ceo normalan narod spava, on mi skache po zavesama, kesama, i bilo sta sto nadje da sushka. I naravno cela sam izgrebana. Da li da ga udarim ili postoji neki drugi nachin kojim mogu da ga smirim, u suportnom ja njega moram nekome da dam.

Definitivno nemoj da tuces mache.
Ono se igra,prati svoje instinkte.
Skloni te kese,zastiti kablove.
I mene moje mace izgrebe,a pre neki dan me ujela i njen zubic ostao na mojoj ruci.
Ja sam mojoj stavila na ormaricu u hodniku igracku,onaj plisani mish na stapu,i ona se igra sa njim po ceo dan/noc.Izgrizla mu usi,oci,rep otkinula vec prvog dana,ali i dalje joj je zanimljiv.
Moje mace skoci sa kreveta na sto,trazi paznju,i prati sta pisem,po tastaturi moje prste,ili kad stranice menjam na monitoru.
Sve olovke mi sa stola nekud odnela.Kad vidim da hoce da se igra bas sa olovkom,bacim joj neku sto ne radi pa nek je pomera po tepihu.
Ova moja voli tepih da dira,rese ili manja parcad tepiha izvuce i po kuci nosi i gura.
Komadice mesa izvadi iz posude i igra fudbal po hodniku.
Dira pertle na obuci.

Sve sto mozes skloni da ne dira,a nabavi joj neko drustvo,jer je usamljeno.

Ovo sto je napisala kucence je 100% tacno. Dobila si normalno mace, ako te interesuje mirniji kucni ljubimac onda ces morati da trazis neku drugu vrstu zivotinje. Najgore od svega je kada odgajivac ne upozori kupca sta sve moze da ocekuje kada ima mace u kuci, taj stav "samo ti daj pare i da se ja sto pre resim macica" me dovodi do ludila.

Ako bas hoces macku onda probaj da udomis neku odraslu zivotinju, koja je prerasla te decje fore grizenja kablova i sl.

То је сасвим нормална фаза одрастања.
Не смеш да удараш маче јер је нежно, али можеш мало прстом по ушима, не јако, или да му дунеш у лице, то их збуњује. :lol:
Обезбеди му гребалицу, неке играчке, оне птице које цвркућу на узици са перјем, за њима су луде, а треба им времена да их разбуцају.
Морају да имају неку забаву.

Slažem se sa svima iznad, i nadam se da će doći i neka zgodna ispod

u stvari imam predlog

Napravi mačetu desetak loptica od onog sjajnog papira iz paklice cigareta, da budu veće loptice ili kupi taj...kako se već zove papir... :S
to zna da ga izmori i smiri, a zašto 10, pa zato što će jednu - dve brzo da zabaci ispod nečega i neće moći da dohvati
uz to probaj sve ovo što su ti predložili

kada imaš obaveze itd daš mu igračke i kada završiš biće umorno kao...pa pas.. :S

takođe možeš da kupiš i neku jeftinu kinesku igračku na baterije fluffy, krzneno, nešto što može da gricka i da grebe zadnjim nogama-kandžama

ja bih ti preporučio da se strpiš, jer ukoliko si nežna prema mačetu, takvo će i postati...ako ga tučeš i zadirkuješ biće nervozno
ne reče da li imaš decu ili nekoga u kući ko možda zadirkuje mače, to je veoma važno da znaš
ako ga neko začikava povećavaće se agresivnost a ako se sa njim postupa nežno i pažljivo postaće mirno :)

to je to

nadam se da sam pomogao

Napravi mačetu desetak loptica od onog sjajnog papira iz paklice cigareta, da budu veće loptice ili kupi taj...kako se već zove papir... :S

Aluminijumska folija ;)

I da, od neopisivog je znacaja da mace stalno ima druga za igru, ako tebi obaveze to ne dozvoljavaju onda obavezno nabavi jos jedno mace, po mogucstvu iz istog legla jer tako ce se najbolje slagati.

Imam i ja rusku,isti je bio ali sada kad je porastao je pravo blago itad je bio ali sada ne radi stvari koje ne sme,samo pokazi ko je gazda i bice dobro,ja sam meseci spavala po 3h,zaspi u 10 a u pola 2 je vec budan i divlja toliko da moram da ustanem i da se igram sa njom...vredece da se pomucis malo...

Back