„Ruski Perl Harbor“ – iznenadni ukrajinski napad dronovima pogodio nuklearne bombardere

Perun

Zainteresovan član
Poruka
155
Iznenadni ukrajinski napad dronom neki komentatori na internetu opisuju kao „ruski Perl Harbor“ nakon što je u nedelju pogođeno 41 vojno vozilo.

Newsweek je u nedelju kontaktirao Belu kuću i Stejt department SAD za komentar putem imejla van redovnog radnog vremena.

https://www.newsweek.com/russias-pe...ise-drone-attack-hits-nuclear-bombers-2079520
1748816206592.png

Ovo neće da izađe na dobro?

Ukrajinska agencija za unutrašnju bezbednost, SBU, preuzela je odgovornost, a jedan ukrajinski bezbednosni zvaničnik rekao je da je agencija utovarila dronove u drvene šupe blizu perimetra pogođenih vazduhoplovnih baza. Šupe su imale mehanizme za daljinsko upravljanje koji su podizali krovove i omogućavali lansiranje dronova, izvestio je Rojters.

SBU je takođe napisala na Telegramu da je „pogođeno 34 odsto nosača strateških krstarećih raketa na glavnim aerodromima Ruske Federacije“.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je u nedelju napisao na X, ranije Tviteru: „Šef Službe bezbednosti Ukrajine Vasil Maljuk podneo je izveštaj o današnjoj operaciji. Apsolutno briljantan rezultat. Rezultat koji je postigla isključivo Ukrajina. Jedna godina, šest meseci i devet dana od početka planiranja do efikasnog izvršenja. Naša operacija najdugometnijeg dometa. Naši ljudi koji su učestvovali u pripremi operacije povučeni su sa ruske teritorije na vreme.“

Nastavio je: „Zahvalio sam generalu Maljuku na ovom uspehu Ukrajine. Naložio sam Službi bezbednosti Ukrajine da obavesti javnost o detaljima i rezultatima operacije koji mogu biti otkriveni. Naravno, ne može se sve otkriti u ovom trenutku, ali ovo su ukrajinske akcije koje će nesumnjivo biti u istorijskim knjigama. Ukrajina se brani, i to s pravom – činimo sve da Rusija oseti potrebu da okonča ovaj rat. Rusija je započela ovaj rat, Rusija mora da ga okonča. Slava Ukrajini!“

Novinar Murtaza Husein je napisao na X u nedelju: „Dronovi sa FPV-om su navodno lansirani iz kamiona parkiranih unutar ruske teritorije i raspoređeni sa vrha pokretnih krovova. Uprkos gubitku teritorije zbog ruskog napretka poslednjih meseci, UNA je izvela moderni Perl Harbor. Spremam se za ozbiljnu odmazdu.“

činimo sve da Rusija oseti potrebu da okonča ovaj rat. Rusija je započela ovaj rat, Rusija mora da ga okonča.
a kako se okoncava rat protiv terorizma, jer su korisceni civilni kamioni za lansiranje, neka rusi nauce od amerike - sad moraju da uniste poraze ukrajinu komplet, i tako zavrse rat, a budale htele da pregovaraju i sa njom prave mirovni sporazum po ko zna koji put

Ne znam, moguce da si u pravu dok Rada nije odavno sprzena zajedno sa onim 🤡 narkomanom.
sad ce morati da eliminisu teroriste, jer oni nece stati, ali ja sam jos na pocetku govorio da se stvari moraju nazvati pravim imenom, kakva crna denacifikacija, i bakraci, kako to, istorija pomaze svo? nikako! nazoves stvari terorizam, i onda nema pregovora, mirovnih navlacenja i slicne gluposti, vec je koncept potpuno drugaciji, vojnik nema sta da uci istoriju, njegovo je da izvrsi zadat cilj

Ukrajinska agencija za unutrašnju bezbednost, SBU, preuzela je odgovornost, a jedan ukrajinski bezbednosni zvaničnik rekao je da je agencija utovarila dronove u drvene šupe blizu perimetra pogođenih vazduhoplovnih baza. Šupe su imale mehanizme za daljinsko upravljanje koji su podizali krovove i omogućavali lansiranje dronova, izvestio je Rojters.

SBU je takođe napisala na Telegramu da je „pogođeno 34 odsto nosača strateških krstarećih raketa na glavnim aerodromima Ruske Federacije“.
#Nije_se_desilo.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je u nedelju napisao na X, ranije Tviteru: „Šef Službe bezbednosti Ukrajine Vasil Maljuk podneo je izveštaj o današnjoj operaciji. Apsolutno briljantan rezultat. Rezultat koji je postigla isključivo Ukrajina. Jedna godina, šest meseci i devet dana od početka planiranja do efikasnog izvršenja. Naša operacija najdugometnijeg dometa. Naši ljudi koji su učestvovali u pripremi operacije povučeni su sa ruske teritorije na vreme.“

Nastavio je: „Zahvalio sam generalu Maljuku na ovom uspehu Ukrajine. Naložio sam Službi bezbednosti Ukrajine da obavesti javnost o detaljima i rezultatima operacije koji mogu biti otkriveni. Naravno, ne može se sve otkriti u ovom trenutku, ali ovo su ukrajinske akcije koje će nesumnjivo biti u istorijskim knjigama. Ukrajina se brani, i to s pravom – činimo sve da Rusija oseti potrebu da okonča ovaj rat. Rusija je započela ovaj rat, Rusija mora da ga okonča. Slava Ukrajini!“

Novinar Murtaza Husein je napisao na X u nedelju: „Dronovi sa FPV-om su navodno lansirani iz kamiona parkiranih unutar ruske teritorije i raspoređeni sa vrha pokretnih krovova. Uprkos gubitku teritorije zbog ruskog napretka poslednjih meseci, UNA je izvela moderni Perl Harbor. Spremam se za ozbiljnu odmazdu.“
Šta te tera da ovde prenosiš ukroosmanlijske laži?

Iznenadni ukrajinski napad dronom neki komentatori na internetu opisuju kao „ruski Perl Harbor“ nakon što je u nedelju pogođeno 41 vojno vozilo.

Newsweek je u nedelju kontaktirao Belu kuću i Stejt department SAD za komentar putem imejla van redovnog radnog vremena.

https://www.newsweek.com/russias-pe...ise-drone-attack-hits-nuclear-bombers-2079520
Pogledajte prilog 1736449

Ovo neće da izađe na dobro?
Nadam se da vuckodlak nje izvozio te dronove samoubice?

Mene nije strah Perl Harbora, ako se on desio Rusiji, strah me onog što je uslijedilo nakon Perl Harbora. Stotine hiljada ljudi je isparilo u djeliću sekunde.

Ovde se ne krije nikakva strateška pobjeda nego velika poruka koja ukazuje da smo svi u opasnosti. Nije problem u par uništenih strateških bombardera čak i 40 da su uništili, problem je u tome što će sledeće mete biti nuklearni silosi.

A krivac se sam otkrio, tačnije nije se ni skrivao. Tramp je rekao prije nekoliko dana da će postati "mnogo loše po Rusiju ako ne prihvati sporazum" čime je faktički pokazao da iza ovog napada stoje SAD.

Dobru taktiku vode, Rusiju kuvaju kao žabu ali problem je u elementima koje ne mogu da vide i predvide jer su zapadni i istočni mentaliteti dijametralno suprotni.

Rusija je u smrtnoj opasnosti a tada je i cijeli svijet. Neće na dobro ni za koga izaći.

Back