Ruski komunisti spremaju velike demonstracije protiv vlade

ко се радује гулазима, прогонима, крви и смрти, није чист лутко

не ваља, не зови зло, неће на добро да ти изађе

Друже зар верујеш западној пропаганди или верујеш народу Русије који СССР жели назад.

Друже зар верујеш западној пропаганди или верујеш народу Русије који СССР жели назад.

не верујем западним, али знам да ми је деда причао како су комунисти терорисали, клали и убијали не само неподобне, него и саме комунисте и о само зато што неко има лепу жену

а и растао сам у примитивизму званом комунизам и знам до ког нивоа затупљивања иде идиотизам идолопоклонства

то се сад додуше убрзано спроводи на западу

исто, стварање друштва ограничених дебила

Лоше знаш комунисти су ослободили свет од оних који су убијали и клали!

Ниси озбиљан саговорник

па видиш у нашем селу су регрутовали девојке, које кад затрудне иде голоруке на на непријатељске митраљезе, једна од њих је и моја рођака, ово сам већ написао пре неколико месеци

тако да своју ограниченост не шири и не заводи људе подвалама

самим тим што форсираш једностраност немогу а да не закључим да си одлична комунисткиња, браво, право име си одабрала на форуму

осим тога, како кажеш да сам лоше информисан када сам и сам растао у затуљујућем окружењу званом комунизам. тако да читај мало пре него жто комунистички осудиш

сва срећа немаш власт иначе сад би радио неки конц логор ала голи оток

то је врхунски комунистички идеал - све који не верују у празну причу поби или протерај

Zasto ne verujete u terapeutsku moc gulaga i golog otoka, ja sam upoznao jednog cikicu i ne bih bio siguran da je to lose delovalo na njega, takodje mislim da bi to blagotvorno delovalo i na neke nase cuvene likove harizmatske popun dva kuma, vs i vd, cak sam i vd poslao mejl gde sam mu priopstio da je bolje bilo da je sam sa kumom boravio na go, nego je na taj nacin na koji je pomagao i oslobadjao Srbiju, danas imamo Srbiju bez Srba, Slobodu bez slobode, statisticki posmatrano ne stojimo lose jer su "danasnji" demokrate i statistiku iskasapili i prilagodili svojim potrebama. Sta znace reci komunizam, marksizam, fasizam moze i da zavisi. Medjutim problem pitanja vulgarizacije istih je veliki problem. Problem drustva ljudskog u dvadesetom veku jeste, po meni populizam. A to je mehanizam, na koji sistem traje i opstaje. Imamo i elemenat konstantne odnosno permanentne krize sistema, svojstven kapitalizmu, takodje i nasilje odnosno elementi prinude u okviru sistema kojim sistem "disciplinuje" subjekta. Ogromne su protivrecnosti kapitalizma, i neprevladive su, dovoljno je bilo da "pobedi" u svetskim razmerama pa da samog sebe dokine na odredjeni nacin. Bio je cist idiotluk od strane Amerikanaca a pre svega od njihovog predsednika R. Regana, koji je proglasio opsti rat "socijalizmu" kao mracnjackom drustvu, a pobeda nad njim pretvorila je Njegovu demokratiju lagano u jedan sistem "mracnjastva", pre svega odsustva svake vrste autoriteta, postovanja, pozitivnog vrednovanja, morala, trenutno smo svi vise manje robovi novca, novac nam je gospodar, Bog, kako tvrdi K. Marks. Sve stvari se opredmecuju, da bi se vrednovale novcem. Novac je i ljubav, i tako je to godinama, koliko fabrika imas, koliko radnika toliko si ljubitelj ljudskog roda, takva je logika. A kriza, kako nastaje. Problem je po mom misljenju u promeni okolnosti, nestanku "spoljnjeg neprijatelja", i neadekvatnoj izgradnji mehanizama prilagodjavanja ovoj promeni, no mozda gresim. Tacno je i moguce da je socijalizam nametnut spolja, ali je opstajao i davao je rezultate, stvarao sebe i opstajao. I bio je vise potreba onih "spoljnih sila" da bi ocuvali svoj sistem, i da bi vrsili "kompenzaciju" na odredjen nacin "ventil". No postojao je i njegovo je postojanje bilo evidentno. Imao je oreol tog kako se kaze golog otoka i gulaga, to ne znaci da se s tim kao komunista ili kao fasista treba sloziti. Ipak ako se predstava o sistemu gradi od samog pocetka, o drustvenom sistemu, treba imati u vidu ekstreme. Da li su to ekstremi?(fasizam i socijalizam) I u kakvom odnosu stoje. Fasizam je jedno stanje, po meni drustva gde je radikalizovano pitanje slobode ljudskog individuuma u okviru nacije, dok s druge strane imamo komunizam s velikim problemom i pitanjem uspostavljanja vladavine vecine nad manjinom i nasilnim nabacivanjem svojih pravila manjini sto rezultira u prilicno devijantnoj raspodeli ljudskog materijala u okviru ovih sistema; misli se na kvalitet ljudi koji se dokopaju moci. "prodavanje duse" Verovatno bi komunizam mnogo pre bio dostizan kao bezpartijsko drustvo, nego ovako, kroz afirmaciju ljudske jedinke, jer partija se javlja kao svojevrstan "filtar" nekog kolektivno nesvesnog vrednovanja kroz koje se svest pojedinca filtrira, gde se on "oblikuje".

Imamo pitanje i autenticnosti ili ispunjenosti ljudskog zivota. Koje je npr tretirao M. Heideger u svom delu Bitak i vreme, takodje i psiholoski dokucivo pitanje. Koje govori o tome da se ljudsko bice prilagodjava spoljnim okolnostima, da iz tog spoljasnjeg prihvata vrednosti i poredak a da se tome prilagodjava i sebe projektuje, odnosno ostvaruje. Mislim da je pred kraj socijalizma Savez Komunista bio najveci neprijatelj socijalizma. A pitanje slobode kada je ljudska priroda u pitanju je krajnje relativno, npr, iole ozbiljnija analiza mogla bi da pokaze da mnoge nase tehnoloske prinove i izumi nama ogranicavaju slobodu, a pre svega suzavaju horizonte pogleda na neke probleme pa ne samo da nam ne smetaju nego nam i "pomazu", korisne su... Cudo jedno sta je ljudski um. Mnoge zablude se i ne otkriju no izgleda da polako dolazi vreme za naplatu dugova, priroda odumire, mislim da i ne postoji mnogo ako uopste postoji neka biljna ili zivotinjska vrsta koja u zadnjih tridesetak godina nije pretrpela evidentne genetske promene. Vazduh je sve zagadjeniji, virusi mutiraju. Priroda je kapitalizma da je unutar sebe veoma protivrecan i "spoljni neprijatelj" je daleko potrebniji bio njemu negoli socijalizmu cak i onakvom kakav je bio. A kada su se njega resili, moraju se na neki nacin resiti i sebe samih, jer vise nisu ni oni kao sto su bili. Sada SSSR, bi mogao gospodi demokratama dobro da posluzi kao izgovor za novu ekspanziju, za novi hladni rat. Ja iskreno mislim da Rusija nema sada toliku snagu da bi cak i SSSR predstavljao ono sto je bio, a ne mislim ni da bi to ljudima u Rusiji mnogo koristilo, bilo bi to opet dobro za berzu na Njujorku mozda nekih par godina, i onda cao, ode patak daca, da lovi ribu na medjuvrsju.

evvivo communismo e la liberta!
bandiera rossa trionfera!

осим тога, како кажеш да сам лоше информисан када сам и сам растао у затуљујућем окружењу званом комунизам. тако да читај мало пре него жто комунистички осудиш

сва срећа немаш власт иначе сад би радио неки конц логор ала голи оток

то је врхунски комунистички идеал - све који не верују у празну причу поби или протерај

( Ako pažljivije i sa gadjenjem pratiš dotičnu personu koja se predstavlja kao komunistkinja i eseseserofila, primetićeš da će svaku argumentovanu istinu protivu njenih ludarija iz sveta mašte, lagano preskočiti i ne odgovoriti, jer nema čim i da ima s čim )

(( Pre bih rekao da je dobro plaćena da nas bombarduje s glupostima Staljinizma, koji ONA nije ni videla, niti doživela, niti zna, a rekao bih i da ima podršku na pdf Politika, jer da nema, odavno bi bila banovana zbog koještarija koje nam prezentuje u korist nepostojećeg esesesera ))

Da izgleda hoce da streljaju. Oni su izazvali prvi svetski rat jer im se nije svidjalo sto ga je izazvao g. ljubitelj ljudskog roda rockfeler, i nemacka banka, oni su izazvali i drugi svetski rat, oni planiraju svetski rat i oni kazu, pa znate *** mnogo je sirotinje mora da izgine, da oni to kazu a ne vi decice, udubljeni u igrice. zanimljivo. i koji ljudi. Gde to ima pet miliona ljudi, sokrat nije nasao nijednog otkud sad toliki ljudi, pa jos sve su to ljudi sto ih pobise komunisti a atomske bombe koje bacaju vasi idoli, i govna i otrovi koje zbog njih udisemo su divna. Zbilja preterujete...

Da izgleda hoce da streljaju. Oni su izazvali prvi svetski rat jer im se nije svidjalo sto ga je izazvao g. ljubitelj ljudskog roda rockfeler, i nemacka banka, oni su izazvali i drugi svetski rat, oni planiraju svetski rat i oni kazu, pa znate *** mnogo je sirotinje mora da izgine, da oni to kazu a ne vi decice, udubljeni u igrice. zanimljivo. i koji ljudi. Gde to ima pet miliona ljudi, sokrat nije nasao nijednog otkud sad toliki ljudi, pa jos sve su to ljudi sto ih pobise komunisti a atomske bombe koje bacaju vasi idoli, i govna i otrovi koje zbog njih udisemo su divna. Zbilja preterujete...

Overi nekoliko i za nas.

( Ako pažljivije i sa gadjenjem pratiš dotičnu personu koja se predstavlja kao komunistkinja i eseseserofila, primetićeš da će svaku argumentovanu istinu protivu njenih ludarija iz sveta mašte, lagano preskočiti i ne odgovoriti, jer nema čim i da ima s čim )

(( Pre bih rekao da je dobro plaćena da nas bombarduje s glupostima Staljinizma, koji ONA nije ni videla, niti doživela, niti zna, a rekao bih i da ima podršku na pdf Politika, jer da nema, odavno bi bila banovana zbog koještarija koje nam prezentuje u korist nepostojećeg esesesera ))

па дабоме да не може да одговори - типично комунистоесесесеровски, без аргумената

причај бајке па наћи ће се будла која ће да поверује у непостојеће идеале

Руска комунистичка партија је веома јака и снажна !
Изгледа да ће поновно слобода доћи са истока!

:hahaha:
Ako obore putina(:cepanje:),mozemo da se oprostimo sa kosovom.Komune ce opet napraviti dil sa amerima,pokupiti pare,a drzavu unakaziti.
Ma nema sanse bre,vise od 80% rusa je zadovoljno vladom i opet bi glasali za njih.On 5-10% mozda imaju komunisti,al dzaba im :p

Overi nekoliko i za nas.

Mislim da preterujete, nisam smatrao i ne smatram da neko treba biti ubijen. Ali drustvo koje uglavnom vode najveci "lopovi", kriminalci, gde je instrumentalizovana utaja poreza(firme im npr registrovane na Kajmanskim ostrvima) i sta briga drzavu za njih, nije manje zlocinacko. Drzava gde je svaki rad obezvredjen kao kod nas, i prevrednovan. Ne znam Vi pisete samo o ubistvima, kao da je to najvaznije sto je socijalizam doneo. U svojoj biti kapitalizam je prljaviji od socijalizma to sam hteo reci, i jos manje preza od "prljavih metoda". I meni se, a ja sam petnaestak godina ziveo u takvom drustvu (socijalizmu) , ne svidja to, ali mogu vam reci da je kad je rec o slobodi, sloboda i postovanje ljudske licnosti u tom drustvu bila prilicno ako ne i potpuno iznad onoga sto sada imamo, a to kaze npr i Bora Cosic. Danas je dobro samo onima koji su promene iskoristili za to da se obogate, putem sankcija, rata i Milosevicevog novca sa Kipra, a rad je bukvalno ukinut. Niko ko je pametan ne usuduje se da radi, jer se to ne isplati, sve se svelo na "ubijanje" tj. spustanje cena. Zelim Vam srecu i ovo pisem bez ikakve namere da ikoga od Vas uvredim.

Poslednja izmena:

Back