Kad se nađeš na nečijem jelovniku ( političkom , eksplatacionom , terorističkom , kanibalskom - ratnom imperijalističkom , demokratski oslobodilačkom , milosrdno humanističkom ..... ili bilo kom drugom , koji zadovoljava apetitite velikih , pametnih i onih na rukovodećoj sceni ) , onda ti ne pomaže ništa živo ; a ponajmanje um i duh sluganski , lojalistički , sitničav i umišljen ! Čag ni duh zaposednut " agapom " , koja se izlaže svud i na svakom mestu ! Tu nema mesta malograđanskom mozgarenju i kaćiperstvu ! Zaista , tad si žrtva i totije --- ako ne preduprediš alovast i glad onih koji te hoće na jelovniku ! Jer glad je glad , a slast vlasti je slast!
Tu se stvari sagledavaju po šerijatskom pravu : kriv si što si se zadesio tu i tu ; jer vuk na ovcu svoje pravo ima kao ljudožder na neuka i slaba čoveka !
A da je to tako , gde god čovek se okrene oko sebe , vidi one koji sastavljaju geopolitičke , civilizacijsko demokratske ili pak milosrdno humanističke jelovnike !
Ko ovde ne vidi ovo o čemu je ovdi reč , pomoći mu nema :
" Rat može da počne
„Nemilosrdne operacije severnokorejskih snaga su konačno ispitane i odobrene. Rat može početi i danas“, navodi se u saopštenju vlasti u Pjongjangu. Vojska Severne Koreje istakla je da ima dozvolu za neutralisanje američke „agresije“ pomoću „moćnih, praktičnih vojnih sredstava odupiranja“, koje uključuju atomsko oružje."
I sad kad stvar sagledava iz ugla nekog kosookog rudara , koji nema ni poštena tri obroka....čiji je deda ili otac bio na jelovniku američke ratne mašinerije...koji čak i ne sluti da će biti predjelo, za lošu ratnu užinu...taj nesrećni rudar , nema čak ni tu pamt , a o duhovnosti i da ne govorim , da razume bosanski lonac u kome se krčka - a gde je tek predupređivanje tog bosanskog lonca , u smislu da krene trbuhom za kruhom i put pod noge sa svojom familijom , u beli svet ; što dalje od trpeze svetskih sila i njihovih premudrih duhovnih vođa !
Ništa bolja stvar nije ni samnom ( samo što mene služe kao hladno rendano predjelo - a ja znam i vidim to u svoj svojoj staračkoj bespomoćnosti ) ! Crne vesti stižu direktno iz domova premudre i produhovljene vlasti ! Nema izdaje srca , žile kucavice srpstva . Nema !
Uskoro će reći : nedamo srpstvo, pa makar svi pomrli i izginuli ( Doduše znase : neki od njih, produhovljeno patriotski uzvišeni i neće pomreti , za razliku od nas koji ćemo izginuti ) !
Konačno i ja imam isti problem kao i ovi kosooki; na političkom sam jelovniku , kako sopstvene vlasti , tako i svetskih ljudina ; pa volj mi u bosanski lonac il na švetski sto - a možda i da ostanem kao hladno rendano predjelo !
"Ako ne bude dogovora, sledi putinizacija Srbije
Otpor dogovoru je u delu sistema bezbednosti i stranačkim strukturama. „Pre svega mislim na SNS i Krstimira Pantića. Stiče se utisak da Srbija, verovatno pod patronatom Rusije, ide na to da dopusti pokušaj formiranja otcepljene teritorije severnog Kosova uz jedinicu civilne zaštite koja broji oko 500 pripadnika i pod kontrolom je Krstimira Pantića“
meni upečatljiv komentar :
deda Dragan | 04/04/2013 04:25
NEKAD (staljinizacija) i SAD (putinizacija) ! To je naše prokletstvo-realnost,a BUDUĆNOST nam je: "Ruku pod ruku" sa Severnom Korejom !!!"
http://www.danas.rs/danasrs/politik...di_putinizacija_srbije.56.html?news_id=258532