milosmalic
Aktivan član
- Poruka
- 1.091
Dragi poznanici,prijatelji mi niste,a mozda drugari,zao mi je sto ovako razumete stvari,to je vas problem,moj nije.Lepo sam Vam napisao da je Systema dobra,ali mora da se ima predznanje iz necega jos.
Ovo je tvoje mišljenje. Iz mog iskustva nije tačno. Čak šta više često to treniranje nečega pre je štetno, jer ljudi pokušavaju sve da mere aršinima koje su doneli i dobijaju neka izvrnuta viđenja principa, praksi i metodologiji. Karate je recimo odličan borilački sport, ali je zbog "upotrebljivosti" praktično isključen i zaboravljen od strane SVIH koji treba da primenjuju borenje na ulici.. i vojske i policije, i privatnih obezbeđenja. Naći će se ponegde gde baš ne mogu nikakvog drugog instruktora da nađu, ali kao nužno zlo.
Kad već pričamo o "realnosti" da li ti je palo na pamet za 42 godine treniranja da je recimo biti bosonog malo nerealno za 20 i 21 vek?
Znaš šta je super, što sa 32 godine treniranja koje su u međuvremenu porasle na 42, ne možeš da otvoriš i držiš živom temu o tradicionalnom karateu i tamo gurkaš ljude u MMA ring, već ideš okolo po tuđim temama i kljucaš. Da li bi bio ljubazan da se predstaviš. Mene recimo zanima da proverim sve tvoje navode o takmičenjima. Kako se zoveš, ime i prezime, može na privatnu poruku ja garantujem privatnost.
Poslednja izmena: