Ruska aviokompanija S7 Airlines želi da leti od Moskve do Beograda

Ljuta Tica

Veoma poznat
Poruka
13.648
Ruska aviokompanija S7 Airlines želi da leti od Moskve do Beograda

Ruski S7 Airlines iskazao interesovanje da uspostavi redovnu liniju između moskovskog aerodroma Domodedova i Beograda.
Ruska aviokompanija S7 Airlines bi želela da otvori novu liniju između Moskve i Beograda.
1619021840651.png

Planirano je povezivanje moskovskog aerodroma Domodedovo (DME) i beogradskog aerodroma Nikola Tesla (BEG) jednim nedeljnim letom.

Kako nezvanično saznajemo, ovaj let je još uvek pod znakom pitanja jer se čeka odobrenje Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije (DCV). S obzirom na veoma restriktivan bilateralni sporazum o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Rusije kojim se favorizuju dve nacionalne aviokompanije Air Serbia sa srpske i Aeroflot sa ruske strane, mogućnost da S7 Airlines poleti ka Srbiji je još uvek neizvesna.

Ipak, prema planu kompanije do kog je došla Aviatica, letovi bi trebalo da budu uspostavljeni već od 21. maja i da traju sve do 31. oktobra. Letove bi obavljali avionom Boeing 737-800 sa 176 putničkih mesta od čega je osam u biznis klasi.
U jednom trenutku letovi su se našli na online rezervacionoj platformi aviokompanije S7 Airlines, ali bez mogućnosti da se rezervišu, međutim trenutno su povučeni, što ukazuje na to da se dozvola još uvek čeka ili da je čak odbijena.

Direktorat: Zahtev u proceduri​

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije (DCV) u odgovoru na naše pitanje potvrdio je da je S7 Airlines podneo zahtev za obavljanje redovnog saobraćaja na liniji Moskva (Domodedovo) – Beograd sa jednom frekvencijom nedeljno (petkom) počev od 23. aprila. Ovaj zahtev je u proceduri razmatranja.
U isto vreme S7 Airlines je izdao više zvaničnih saopštenja o pokretanju novih linija iz Moskve, među kojima nema Beograda.

Ako bi nova linija bila odobrena to bi bila prva linija do aerodroma Domodedovo, dok vezu sa aerodromom Šeremetjevo (SVO) već održavaju čak tri aviokompanije: Air Serbia, Aeroflot, obe sa većim brojem nedeljnih letova i Nordwind planira samo jedan let nedeljno – utorkom.

S7 Airlines je druga najveća ruska aviokompanija posle Aeroflota. Članica je Oneworld alijanse. Sedište kompanije je u gradu Ob u Novosibirskoj oblasti.

Ако добију дозволу директората, онда ће то бити четврта компанија која би повезивала Београд и Москву

Још једна конекција више за нашег колегу @Trust no one :)
Ma ok , nego posto si ti upoznat , sta bi na kraju sa Jatovim slotovima u Londonu .

Poslednja izmena od moderatora:
Ma ok , nego posto si ti upoznat , sta bi na kraju sa Jatovim terminalima u Londonu .

Хм... Јат, а потом Ер Србија су користили Т4 на аеродрому Хитроу у Лондону, али након избијања пандемије и драстичног смањивања саобраћаја, управа аеродрома је одлучила да док се саобраћај не опорави, затворе терминали 3 и 4, а сав саобраћај преусмери на терминал 2. Колико знам одлука је оверена до краја ове године

Хм... Јат, а потом Ер Србија су користили Т4 на аеродрому Хитроу у Лондону, али након избијања пандемије и драстичног смањивања саобраћаја, управа аеродрома је одлучила да док се саобраћај не опорави, затворе терминали 3 и 4, а сав саобраћај преусмери на терминал 2. Колико знам одлука је оверена до краја ове године
A da li su slotovi na ta dva terminala i dalje u nasem vlasnistvu .
......................................................................................
Da ne sirimo celu paletu narodnih nedoumica poput nafte u Angoli.

Poslednja izmena od moderatora:
A da li su slotovi na ta dva terminala i dalje u nasem vlasnistvu .
......................................................................................
Da ne sirimo celu paletu narodnih nedoumica poput nafte u Angoli.

Ха ха.... да су наши били би смо богати :)

Шалим се, слотови су у власништву Хитроу Холдинга

Ако добију дозволу директората, онда ће то бити четврта компанија која би повезивала Београд и Москву

Још једна конекција више за нашег колегу @Trust no one :)
A bogami ne...
Ja sam nekoliko puta leteo sa S7 cisto zato sto sam morao... Klasican lowcoster, samo sto ti vazduh koji dises dodatno ne naplate. Vrlo neprofesinalan kadar (bar ono sta sam ja doziveo na Domodedovu). Ako je za utehu odlicni piloti i kabinsko osoblje... Aeroflot je i dalje primarna kompanija koju biram u ovim krajevima... :D

A bogami ne...
Ja sam nekoliko puta leteo sa S7 cisto zato sto sam morao... Klasican lowcoster, samo sto ti vazduh koji dises dodatno ne naplate. Vrlo neprofesinalan kadar (bar ono sta sam ja doziveo na Domodedovu). Ako je za utehu odlicni piloti i kabinsko osoblje... Aeroflot je i dalje primarna kompanija koju biram u ovim krajevima... :D

Лоу костер а члан су Уан Ворлд алијансе?

То двоје иду мало теже :)

Mozda i nisu ali se tako ponasaju...Doduse,to je bilo pre nekoliko godina,mozda su se u medjuvremenu popravili ali ja nesto nemam nameru da proveravam, osim u slucaju da ponovo budem prinudjen :)

И пре пандемије многе компаније су практиковале хибридни модел, Ер Србија рецимо или од познатих ирски Ер Лингас или Аустријен

И пре пандемије многе компаније су практиковале хибридни модел, Ер Србија рецимо или од познатих ирски Ер Лингас или Аустријен
Moja iskustva su iz 2013-2014... Daleko pre epidemije. Zato kazem da su se mozda podigli,ipak je period zadnjih 5 god pre pandemije bio zlatno doba za avio-prevoznike...Sad se svi vade kako znaju i mogu da opstanu,i ne mogu da zameram sto se dovijaju.
Uopste servis mnogo zavisi od ljudi na zemlji, ja sam skoro na Nikoli Tesli eksplodirao i nagrdio (da se izrazim narodski) lika koji radi na cekiranju. Kasni sa pocetkom cekiranja,iako sedi sa ukljucenim kompom (cuo sam ga da kaze da mu se sistem pokrenuo normalno) ,kikoce se na telefon 20 min, i na sve to se obraca drsko putnicima.

Moja iskustva su iz 2013-2014... Daleko pre epidemije. Zato kazem da su se mozda podigli,ipak je period zadnjih 5 god pre pandemije bio zlatno doba za avio-prevoznike...Sad se svi vade kako znaju i mogu da opstanu,i ne mogu da zameram sto se dovijaju.
Uopste servis mnogo zavisi od ljudi na zemlji, ja sam skoro na Nikoli Tesli eksplodirao i nagrdio (da se izrazim narodski) lika koji radi na cekiranju. Kasni sa pocetkom cekiranja,iako sedi sa ukljucenim kompom (cuo sam ga da kaze da mu se sistem pokrenuo normalno) ,kikoce se na telefon 20 min, i na sve to se obraca drsko putnicima.

С7 је члан престижне алијансе од 2010 :)

А то што се тиче радника на чек ину има их разних. Моја искуства су генерално ок, додуше више пута сам се чекирао на бизнис шалтеру, него на економију, али опет нисам имао негативних искустава у Београду

Ovo je bilo u principu jedno od retkih losih iskustava u BG. Obicno su ljubazni i predusretljivi. Sa S7 sam neprijatna iskustva imao bas na Domodedovu,ja ako se ne varam to im je 'baza'. A jedan od najlosijih servisa nazalost ima AirSrbija u Moskvi... Nama carter prenose u 22:00 na sutradan,posle 10 sati stajanja na terminalu,nikoga od njih nema tu iako su obavezni da nam obezbede prenociste. Na kraju smo sami organizovali (firma) i prevoz i hotel,niko od njih se nije udostojio da se pojavi na aerodromu.
Ali su prijatna iskustva u vecini slucajeva, ne mogu da kazem. Najbolji servis koji sam licno video je i dalje na Frakfurtskom aerodromu, neverovatno kako su organizovani i kako i pored gomile letova sve tece bez zastoja...

Ovo je bilo u principu jedno od retkih losih iskustava u BG. Obicno su ljubazni i predusretljivi. Sa S7 sam neprijatna iskustva imao bas na Domodedovu,ja ako se ne varam to im je 'baza'. A jedan od najlosijih servisa nazalost ima AirSrbija u Moskvi... Nama carter prenose u 22:00 na sutradan,posle 10 sati stajanja na terminalu,nikoga od njih nema tu iako su obavezni da nam obezbede prenociste. Na kraju smo sami organizovali (firma) i prevoz i hotel,niko od njih se nije udostojio da se pojavi na aerodromu.
Ali su prijatna iskustva u vecini slucajeva, ne mogu da kazem. Najbolji servis koji sam licno video je i dalje na Frakfurtskom aerodromu, neverovatno kako su organizovani i kako i pored gomile letova sve tece bez zastoja...

Да, С7 има базу на Домодедову, самим тим нуде опције превоза даље унутар Русије и ако добију зелено светло од нашег директората биће једини који лете ка том аеродрому.

Авиокомпанија нема обавезу да обезбеди преноћиште када је чартер у питању, већ само у случају редовног превоза, мада и ту су тешки.
Мени је једном Јат отказао лет из Милана за Београд и то пола сата пре поноћи, након 3 сата одлагања. У то доба са аеродрома Малпенса не постоји ни један превоз ка граду сем таксија који кошта 100 евра. Све што сам добио је ноћење у Шератону на аеродрому по "повлашћеној" цени од 80 евра. Са друге стране једном ми је АлИталија отказала лет буквално на самом гејту и обезбедили су ми смештај у јако добром хотелу у Милану, превоз од аеродрома и вечеру

@Damian Stark

verovatno si mislio na slotove?

Terminal je deo aerodromske zgrade to teško da su mogli da kupe ikada.
Da , desi se da kad radis vise poslova istovremeno nesto permutujes. Dok sam povukao iz memorije gde sam to procitao i kad.
Zato sam juce i poslao ili da izbrise ili izmeni. Nije bilo nijedno ni drugo.

"Sve slotove, odnosno dozvoljeno vreme sletanja i poletanja, koje „Jat ervejz“ ima na evropskim aerodromima, dobio je besplatno. Ta „imovina“ nacionalnog avioprevoznika, međutim, ima vrednost.

Izvor: Večernje novosti

Samo za londonski "Hitrou" gde „Jat“ svakodnevno ima jedno sletanje i poletanje (to je jedan par slota) nacionalni avioprevoznik može da „zaradi“ 30 miliona evra, ako je suditi po iskustvu „Al Italije“, koja je tri para slota pre dve godine prodala za 90 miliona evra.

U Americi je, primera radi, trgovina slotovima legalna, ali u Evropi takvo tržište još ne postoji. „Jat ervejz“ nikada do sada nije dobio ponudu niti da proda niti da kupi slotove. U ovom trenutku kada je avioindustrija u krizi, kakva se ne pamti u istoriji, veliki broj kompanija oslobodio je slotove, a potražnje gotovo da nema. Ipak, na pojedinim aerodromima, koji su i najopterećeniji i dalje je teško dobiti „zeleno svetlo“. To su „Hitrou“, „Šarl de Gol“ u Parizu, „Šeremetjevo“ u Moskvi kao i frankfurtski i bečki aerodrom, gde naš avioprevoznik ima svakodnevne letove. Sve aviokompanije imaju generalno problem sa istanbulskim „Ataturkom“, samo što se velikim avioprevoznicima i turskim aviokompanijama deo zahteva i ispunjava.

Inače, unazad šest do sedam godina veliki aerodromi sve više zatvaraju vrata malim aviokompanijama. Mogućnost da biraju vreme sletanja i poletanja ne postoji, a to je za aviokompanije najvažnije, jer ne vredi im slot ako je vreme za njihove putnike neodgovarajuće.

Naš avioprevoznik u zavisnosti od toga da li je letnja ili zimska sezona saobraća na ukupno 30 do 35 destinacija.

- Slotovi moraju da budu ispoštovani - navode u stručnoj službi „Jata“. - U slučaju da recimo zbog tehničkog kvara avion ne sleti u dozvoljeno vreme na neki od aerodroma, to mora i da se opravda. Ako slot koordinator proceni da neka aviokompanija namerno krši slot, koji joj je dodeljen, kazne se kreću na pojedinim aerodromima do čak 50.000 evra."

"Sve slotove, odnosno dozvoljeno vreme sletanja i poletanja, koje „Jat ervejz“ ima na evropskim aerodromima, dobio je besplatno. Ta „imovina“ nacionalnog avioprevoznika, međutim, ima vrednost.

Izvor: Večernje novosti

Samo za londonski "Hitrou" gde „Jat“ svakodnevno ima jedno sletanje i poletanje (to je jedan par slota) nacionalni avioprevoznik može da „zaradi“ 30 miliona evra, ako je suditi po iskustvu „Al Italije“, koja je tri para slota pre dve godine prodala za 90 miliona evra.

U Americi je, primera radi, trgovina slotovima legalna, ali u Evropi takvo tržište još ne postoji. „Jat ervejz“ nikada do sada nije dobio ponudu niti da proda niti da kupi slotove. U ovom trenutku kada je avioindustrija u krizi, kakva se ne pamti u istoriji, veliki broj kompanija oslobodio je slotove, a potražnje gotovo da nema. Ipak, na pojedinim aerodromima, koji su i najopterećeniji i dalje je teško dobiti „zeleno svetlo“. To su „Hitrou“, „Šarl de Gol“ u Parizu, „Šeremetjevo“ u Moskvi kao i frankfurtski i bečki aerodrom, gde naš avioprevoznik ima svakodnevne letove. Sve aviokompanije imaju generalno problem sa istanbulskim „Ataturkom“, samo što se velikim avioprevoznicima i turskim aviokompanijama deo zahteva i ispunjava.

Inače, unazad šest do sedam godina veliki aerodromi sve više zatvaraju vrata malim aviokompanijama. Mogućnost da biraju vreme sletanja i poletanja ne postoji, a to je za aviokompanije najvažnije, jer ne vredi im slot ako je vreme za njihove putnike neodgovarajuće.

Naš avioprevoznik u zavisnosti od toga da li je letnja ili zimska sezona saobraća na ukupno 30 do 35 destinacija.

- Slotovi moraju da budu ispoštovani - navode u stručnoj službi „Jata“. - U slučaju da recimo zbog tehničkog kvara avion ne sleti u dozvoljeno vreme na neki od aerodroma, to mora i da se opravda. Ako slot koordinator proceni da neka aviokompanija namerno krši slot, koji joj je dodeljen, kazne se kreću na pojedinim aerodromima do čak 50.000 evra."

То је неки старији текст, јер се помиње Ататурк или прича о продаји Алиталијиних слотова, али у принципу тако ствари стоје или су бар тако стајале до пред корону. Како ће тећи опоравак тек ћемо да видимо, али орочено затварање два терминала на аеродрому Хитроу до краја ове године не слуте на добро.

Такође, колико су битни слотови говори и недавно искуство Ер Србије која је претпрошле године чувала слотове Етихада, тако што је њихов авион летео на линији Београд Лондон Београд само да се не би изгубили слотови.

Back