Mstislav
Legenda
- Poruka
- 73.625
Lepo ziveti na zapadu, a dobijati ekstazu na Vucica. Sendvic ti salju postom?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Više nego smešan odgovor, a radi se o izuzetno maloj cifri u odnosu na šta Srbija razbacuje pare . Pročitajte kolko je Turska to povoljno kupila.Sa Rusima nema šale, biće dopremljeno u najkraćem mogućem roku
Pancir-S1, dok je predsednik Aleksandar Vučić svojevremeno najavljivao da naša zemlja želi i da od Rusije kupi PVO sistem S-400, ali da za sada to sebi ne može da priušti.
SD/Sputnjik
Vrlo moguće da nije sve u parama i da ima spoljnih uticaja, koje to drugačije posmatraju.Više nego smešan odgovor, a radi se o izuzetno maloj cifri u odnosu na šta Srbija razbacuje pare . Pročitajte kolko je Turska to povoljno kupila.
Naravno uz taj sistem je potrebno i dosta drugih da bi se zaštitio od manjih letećih dronova i slično.
...............................................................................................................................................................
Verovatno to nama nije dozvoljeno da kupimo od strane Eu i N-P, kao što je ( Kako je nekad pisalo u NIN-u) Mira Marković blokirala uvoz tih sistema kada ih je Lilić sa SDPR nabavio na osnovu prebijanja dugova . Ako ima neko arhivu tih novina neka pročita. Tako ostasmo onda bez odbrane.
(Ovde sam napisao ono što je pisalo u novinama a ne moje mišljenje ili znanje)
ustaša...petokolonaša...ostalih plaćenika...misliš na srpske patriJote, radikale i socijaliste???Па западноевропски фашисти са којима ратују у Уркајини. Србија је пуна усташа, петоколонаша и осталих плаћеника који једва чекају да се докопају власти да би пустили ове да вршљају. Мислиш да у таквим условима могу да продају своју војну технологији Србији, која би онда лако могла да падне фашистима у руке. Да је ситуација у Србији јаснија и стабилнија, онда можда.
srpske političarske lopurde, treba da ulože budžet u poljoprivredu...kakvi S300 ili SS101...ako nismo najgori u Evropi, onda smo među najgorimaМени се увоз тих најмоћнијих борбених система (и најскупљих) огадио још деведесетих
кад је Илирка Мара у неком свом бахаћењу изјавила да треба дати и задњи динар за наоружање и одбрану
(а из њених речи је избијала брига само за трон њеног татице лузера и остатак кретенске породице).
Слушајући њу, схватих да би она дала целу Србију (и дала је) за један свој буђави дан на Дедињу.
Данас мислим да је друго време,
Србија треба да улаже у:
- мирољубиву политику
- борбено братство са Русијом
- сопствену војску
- сопствену војну индустрију
- најбоље иностране борбене системе
Значи као што је својевремено и ЈНА радила
(то је оно време кад нисмо имали никаквих проблема са територијалним интегритетом нити националним суверенитетом).
U danasnjim okolnostima, jedino je to presudno.Vrlo moguće da nije sve u parama i da ima spoljnih uticaja, koje to drugačije posmatraju.
ma da..............i do sada je amerika od srca dozvoljaval i cak molila Srbiju da se naoruzava , posebno, kod rusa.Spremni kad se plati u dolarima ili evricima i ako AV dobije dozvolu preko bare.
Не будалите са оваквим глупостима...Систем је одавно у Србији, али због нестабилности ситуације и моућности да фашисти брзо преузму власт, Руси не смеју званично да га продају јер би онда морали да га оставе овде када их окупаторска власт буде најурила, што би значило да лако могу да га изгубе. Зато се формална продаја никада неће ни догодити.
Баш то није лако. Није реч о одбрани од спољашњег непријатеља, већ од унутрашњег. Тек кад Србија буде гарантовала да ће бити у стању да одбрани те системе од унутрашњих непријатеља, може да се разговара о томе што си ти поменуо.Лако је склопити договор о кредитирању и купити С-300/400 али је проблем одбрана истог у неком евентуалном сукобу...
Унутрашњи непријатељ је ствар полиције и сличних органа, војска се бави спољашњим непријатељима. Куповина С-300 није проблем, са војне тачке гледишта проблеми су далеко озбиљнији...Баш то није лако. Није реч о одбрани од спољашњег непријатеља, већ од унутрашњег. Тек кад Србија буде гарантовала да ће бити у стању да одбрани те системе од унутрашњих непријатеља, може да се разговара о томе што си ти поменуо.
šef treće smene u topionici Dragan Šutanovac ne krije da se radujeSa Rusima nema šale, biće dopremljeno u najkraćem mogućem roku
Ruski mediji navode da je Srbija jedan od najvećih uvoznika ruskog oružja i vojne tehnike u Evropi.
Ruski odbrambeni koncern "Rosoboroneksport" spreman je da u najkraćim mogućim rokovima razmotri eventualni zahtev Srbije po pitanju isporuke PVO sistema, izjavio je direktor te ruske korporacije Aleksandar Mihejev nakon završetka sajma vojne tehnike "Eršou 2021" koji je održan u Dubaiju.
- Trenutno ne vodimo sa Srbijom pregovore po pitanju isporuka PVO sistema. Međutim, u slučaju da se obrate sa takvih zahtevom, spremni smo da u najkraćem mogućem roku odgovorimo i isporučimo vojnu tehniku- kazao je on.
Ruski mediji navode i da je Srbija jedan od najvećih uvoznika ruskog oružja i vojne tehnike u Evropi.
Podsećaju i da je Srbija od Rusije kupila sedam helikoptera Mi-17 i Mi-35, dobila na poklon šest aviona MiG-29 i 10 oklopnih vozila BRDM-2MS.
Ruski mediji dodaju i da je Srbija nabavila i raketni sistem Pancir-S1, dok je predsednik Aleksandar Vučić svojevremeno najavljivao da naša zemlja želi i da od Rusije kupi PVO sistem S-400, ali da za sada to sebi ne može da priušti.
SD/Sputnjik
Ти и даље не разумеш о чему је реч. Искључиво о унутрашњем непријатељу. Пре тога нема разговора о куповини ни за које паре.Унутрашњи непријатељ је ствар полиције и сличних органа, војска се бави спољашњим непријатељима. Куповина С-300 није проблем, са војне тачке гледишта проблеми су далеко озбиљнији...
Боли уво Русе за унутрашње непријатеље... Ако имаш пара или желиш да узмеш кредит од њих па да купиш нешто нема проблема само стави потпис...Ти и даље не разумеш о чему је реч. Искључиво о унутрашњем непријатељу. Пре тога нема разговора о куповини ни за које паре.
Имамо ми довољно пара за тако нешто, паре су најмањи проблем.Боли уво Русе за унутрашње непријатеље... Ако имаш пара или желиш да узмеш кредит од њих па да купиш нешто нема проблема само стави потпис...
Не, Руси баш очекују да ће Американци да га прегледају и тестирају. Зато знају шта су тамо послали.Руска техника је тако заштићена да ту нема приласка... Да ли стварно верујеш да Руси верују Турцима да неће допусти Америчким стручњацима да прегледају С-400 и да га тестирају?
Мани се тих веровања, просто је Руси ће продати уколико ми можемо да га обезбедимо а ми то не мођемо нити икамо довољно пешадије нити имамо довољно других ПВО система. Чак и кад би смо га добили у случају било каквог рата 5ај систем би био као глинени голуб и био би уништен пре него би оборио и један неприхатељски авион...Имамо ми довољно пара за тако нешто, паре су најмањи проблем.
Не, Руси баш очекују да ће Американци да га прегледају и тестирају. Зато знају шта су тамо послали.
А ти као мислиш да они не знају шта је потребно да би то било фуннкционално. И сам видиш да у наслову стоји множина, а не једнина, па зезаш овде.Мани се тих веровања, просто је Руси ће продати уколико ми можемо да га обезбедимо а ми то не мођемо нити икамо довољно пешадије нити имамо довољно других ПВО система. Чак и кад би смо га добили у случају било каквог рата 5ај систем би био као глинени голуб и био би уништен пре него би оборио и један неприхатељски авион...
То су ти чињенице све остало су наклапања...
Рецимо то овако, да уземо један С-300 са потребним бројем ПВО средстава за одбрану истог, и долазимо у ситуацију да немамо толико војника и старешина који би опслуживали толико технике...А ти као мислиш да они не знају шта је потребно да би то било фуннкционално. И сам видиш да у наслову стоји множина, а не једнина, па зезаш овде.
Рецимо то овако, да уземо један С-300 са потребним бројем ПВО средстава за одбрану истог, и долазимо у ситуацију да немамо толико војника и старешина који би опслуживали толико технике...
С тим да тада јесмо имали људску базу и могли смо опслужити све потребне система као и обезбедити ти. Данас је потпуно другачија ситуација...Када би постојала потреба, направило би се. Прелазак на такав систем је процес који би трајао годинама. Ми нисмо били озбиљни да се органзујемо кад је почела последња агресија, па само претрпели много већу материјалну штету него што бисмо имали да смо купили све то.