Rusija proizvodi 1500 tenkova godisnje dok Amerika proizvede jedva 135

Brate moj, moze neko da uzme da postavlja sada snimke sa utakmice partizana ili zvezde gde se vice "ubi, zakolji, da siptar ne postoji" i to cela hala skandira. I sta to dokazuje? Svi mi imamo takva neka osecanja na ovim prostorima, opravdano ili ne, mozes naci takve slucajeve svuda ali bas svuda. Gledao sam snimke Rusa koji rade isto sa Ukrajincima, gledao sam svasta, i svako moze da nadje opravdanje za svoje postupke. Ali neki zajednicki zajednicki okvirni dogovor o tome sta je dozvoljeno, a sta nije, mora da postoji. U ovom slucaju jedino sto bi trebalo da vazi je suverenost neke zemlje, nepovredivost njenih granica i to je sve.

Brate moj PREDSEDNIK njihove države lično bira da u parlament Kanade dovode matoru SS svinju i ubicu i tu se grli sa njim. Jel zbog toga smenjen, jer mu je pala popularnost u anketama? Nije. Nacizam i rusofobija su duboko ukorenjeni u prvenstveno zapadnoj Ukrajini. Izopačena drzava.
Suverenost neke zemlje? To odavno ne postoji, slagali su te. Ako mi ne veruješ upitaj Palestince, Iračane, Libijce, nas, Kiprane... Ne postoji, potonulo ko Atlantida.
A u tri sedmice pokolja u Gazi Izrael je pobio više civila no Rusi za tri godine u Ukrajini.
Sve jasno.

Brate moj PREDSEDNIK njihove države lično bira da u parlament Kanade dovode matoru SS svinju i ubicu i tu se grli sa njim. Jel zbog toga smenjen, jer mu je pala popularnost u anketama? Nije. Nacizam i rusofobija su duboko ukorenjeni u prvenstveno zapadnoj Ukrajini. Izopačena drzava.
Suverenost neke zemlje? To odavno ne postoji, slagali su te. Ako mi ne veruješ upitaj Palestince, Iračane, Libijce, nas, Kiprane... Ne postoji, potonulo ko Atlantida.
A u tri sedmice pokolja u Gazi Izrael je pobio više civila no Rusi za tri godine u Ukrajini.
Sve jasno.
Samo je Putin poklao vise Cecena u Drugom Cecenskom ratu, nego sto je ukupno samara dobio neki Ukrajinski Babic pre rata.

Koliko je KGB pobio Ukrajinaca u Ukrajini, za vreme 100-godisnje okupacije, to je pa tek posebna prica. To koliko izbori u Ukrajini nisu znacili nista, i posle pada USSR-a, jer je KGB uvek pretio i kontrolisao apsolutnu vecinu kapitala tamo, i izbori u mesnoj zajednici Oklahome su bili bitniji od izbora u Ukrajini.

Jer je tamo KGB kontrolisao SVE

Totalitarni fasizam i okupacija Ukrajine od strane KGB-a je dobro poznata stvar, ne morate vi, indoktrinirani putinoguzi, da nam je objasnjavatee.

Poslednja izmena:
Sve jasno.
Sto se ovog poslednjeg tice slazem se u potpunosti, Rusi zaista jesu pazljivi sa tim stvarima i moze se reci da je ovo jedan od najcistijih ratova u istoriji kada se govori o civilnim zrtvama. A mislim da i ti treba da se zapitas zasto sve zemlje oko Rusije ne zele da imaju sa njima apsolutno nista i zasto je jednom poljaku, ukrajincu, litvancu, blizi neki amerikanac nego Rus. Nismo mi osetili bratski zagrljaj majke Rusije inace drugacije bi danas svi pricali.

Samo je Putin poklao vise Cecena u Drugom Cecenskom ratu, nego sto su ukupno samara dobio neki Ukrajinski Babic pre rata.

Koliko je KGB poklao Ukrajinaca u Ukrajini, to je pa tek posebna prica.

Totalitarni fasizam i okupacij Ukrajine od strane KGB-a je dobro poznata stvar, ne morate vi indoktrinirani putinoguzi da nam je objasnjavatee.
Malopre sam im napisao. Ta takozvana zastitnica pravoslavlja pobila je vise pravoslavaca i slovena za poslednjih 100 godina nego sto je otomansko carstvo za 500 godina

Rusija može delimično da nadoknadi gubitke popravkom zastarelih tenkova koji su bili ugašeni posle hladnog rata. nova proizvodnja od nekoliko stotina jedinica godišnje je suviše niska u poređenju sa gubicima. slična kriza postoji i sa ruskim borbenim vozilima pešadije i oklopnim transporterima. shodno tome, udarna moć ruske vojske stalno opada, posebno njena sposobnost da sprovodi brzo mehanizovano napredovanje.

Tenkovi su stvar prošlosti.
Amerima ne treba više nego što već imaju.

Za Ruse su potrošni materijal

rusi sada retko napadaju sa velikim tenkovskim grupama. mnogi napadi se izvode autobusima ili automobilima, ponekad čak i električnim skuterima. pošto su transportna vozila laka meta za ukrajinske trupe bespilotnih letelica, rusi sve više napreduju pešice iu veoma malim grupama. taktika je da se pronađu slabe tačke u ukrajinskim odbrambenim linijama, da se juri napred i da se ukopa negde dok ne stigne pojačanje.

Back