Rat u Ukrajini (15)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?


  • Ukupno glasova
    122
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Straks92

Stara legenda
Moderator
Poruka
77.224

"Pogođene sve mete"​

Rusija tvrdi da je pogodila "sve određene ciljeve" u poslednjem bombardovanju ukrajinskih gradova.U svom dnevnom izveštaju, rusko ministarstvo odbrane je saopštilo da je izvelo napad velikih razmera na vojne ciljeve i energetsku infrastrukturu širom Ukrajine koristeći visokoprecizno oružje.Oni takođe tvrde da su osujetili pokušaj Ukrajine da probije svoju odbranu kod Hersona.„Tokom dana ruske oružane snage su nastavile da napadaju vojne komandne objekte i energetski sistem Ukrajine visokopreciznim oružjem dugog dometa“, saopštilo je Ministarstvo odbrane."Svi označeni objekti su pogođeni."

"Uništili smo 37 ruskih dronova"​

Ukrajina je uništila 37 ruskih dronova od nedelje uveče, što predstavlja više od 85 odsto bespilotnih letelica koje su učestvovale u napadu na ukrajinske gradove, rekao je danas portparol ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva Jurij Ihnat."To je prilično dobar rezultat rada naše vazdušne odbrane, a brojke oborenih dronova će samo rasti ubuduće", rekao je Ihnat na konferenciji za novinare.On je pojasnio da su dronovi uleteli na Ukrajinu sa juga, preneo je Rojters.Prema rečima ukrajinskih zvaničnika, Ukrajina je od sinoć pod napadom i više gradova je na udaru ruskih kamikaza dronova, među njima i glavni grad Kijev.

1883359978634d68d577231969189746_v4_big.jpg

Gradonačelnik: U Moskvi završena delimična mobilizacija​

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin izjavio je danas da su ciljevi delimične mobilizacije ispunjeni u potpunosti i da posete vojnim odsecima rezervista nisu više potrebne."Prema informaciji moskovskog vojnog komesara, ciljevi delimične mobilizacije određene na osnovu ukaza predsednika i objave ministarstva odbrane ispunjeni su u potpunosti", naveo je gradonačelnik Moskve na svom blogu, preneo je TAS S.Kancelarije vojnih odseka za mobilizaciju se zatvaraju danas u 14.00 po lokalnom vremenu, dodao je Sobjanin."Pozivi koji su poslati u procesu mobilizacije na adrese stanovanja ili kompanija više nisu na snazi", istakao je gradonačelnik glavnog grada Rusije.Putin je potpisao ukaz o delimičnoj mobilizaciji 21. septembra za potrebe rata u Ukrajini, a ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je tada da će u sklopu mobilizacije biti pozvano 300.000 rezervista.

Pušilin: Rusija i Ukrajina danas razmenjuju zarobljenike​

Lider samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) Denis Pušilin saopštio je da će Rusija i Ukrajina danas razmeniti ukupno 220 zatvorenika."Danas se odvija razmena po formuli 110 za 110. Ukrajini vraćamo žene. Menjamo ih za 80 ruskih mornara, civila koje je Ukrajina držala u zatočeništvu“, napisao je Pušilin u objavi na društvenoj mreži Telegram.Pušilin dodaje da će i 30 boraca Donjecke i Luganske Narodne Republike biti razmenjeno.
Reznikov: Stižu nam NASAMS PVO sistemi
Ministar odbrane Ukrajine Aleksej Reznikov izjavio je da Kijev uskoro očekuje isporuku prvih raketnih kompleksa NASAMS."Uskoro očekujemo isporuke prvih sistema protivvazdušne odbrane NASAMS. Naši vojnici završavaju obuku korišćenja tehnike", naveo je Reznikov.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2022&mm=10&dd=17&nav_category=78&nav_id=2229100

Link prethodne teme:
https://forum.krstarica.com/threads/rusija-pokrenula-vojnu-operaciju-u-ukrajini-14.959583/page-801
 
Poslednja izmena od moderatora:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top