„Rusija otetu ukrajinsku decu nudi u katalogu“: Ukrajinski političar objavio jezive snimke

U nedostatku argumenata, brajko moj, ti si mene nazvao ukrofilom, a na temu reagovao sa "aha, kako da ne", pa opet mene nazvao ukrofilom nakon svega što sam napisao, i onda si nastavio s ličnim vređanjem dok istovremeno mene optužuješ za to. Neprocenjivo. Zdravorazumna osoba, svaka, bi mogla da zaključi da ti baš nisi naj u vinklu kad čita to što pišeš.

Ali ajde da stavimo na proveru tu tvoju procenu mog ukrofilizma, iako to meni nije ama baš ni od kakve važnosti - navedi argumente kojima može da se dokaže nedvosmisleno ili barem da se osnovano sumnja na to da sam ja ukrofil. Za razliku od tebe i još nekih pojedinaca ovde, koji Rusiju bezuslovno uzdižu u nebesa, ja to s Ukrajinom ni ovde niti igde drugde nijednom u životu nisam uradio, ali nema veze sad to, da vidimo šta ćeš da navedeš kao pokazatelj moje navodne "ukrofilije". Jedva čekam da vidim šta imaš da kažeš na tu temu.

Sa izuzetkom sto sam te nazvao "ukrofilom" gde sam te jos vredjao? Evo slobodno me citiraj. Koje licno vredjanje?

P.S. I izivinjavam se za uvredu "ukrofil". To i treba da vredja svaku normalnu osobu.

Sa izuzetkom sto sam te nazvao "ukrofilom" gde sam te jos vredjao? Evo slobodno me citiraj. Koje licno vredjanje?
Tamo gde je moderator obrisao, nemoj da mi glumiš finoću sad. A pošto ne mogu da dokažem, možeš da tražiš da te citiram do mile volje.

P.S. I izivinjavam se za uvredu "ukrofil". To i treba da vredja svaku normalnu osobu.
Pa nisi ti to s dobrom namerom uputio nikome, nego upravo s namerom da uvrediš, ne moraš da mi se pretvaraš. Izvinjavaj se ti do sutra, ali ako nisi imao nameru da uvrediš nego si samo izneo zapažanje, onda sad izvoli pa navedi šta je to što i drugi mogu da zapaze i gde, a pokazuje da sam ja ukrofil.

Tamo gde je moderator obrisao, nemoj da mi glumiš finoću sad. A pošto ne mogu da dokažem, možeš da tražiš da te citiram do mile volje.

Pa nisi ti to s dobrom namerom uputio nikome, nego upravo s namerom da uvrediš, ne moraš da mi se pretvaraš. Izvinjavaj se ti do sutra, ali ako nisi imao nameru da uvrediš nego si samo izneo zapažanje, onda sad izvoli pa navedi šta je to što i drugi mogu da zapaze i gde, a pokazuje da sam ja ukrofil.

Obrisan je samo tvoj komentar za sadrzajem reci tipa "glupison, retard, tupison, drogiran, glup" i slicno. Sto se tice "finoce" za tebe sam gospodin.

Tvoj prvi komentar na temu je bio sledeci:

"Nikad mi neće biti jasna slepa romantizacija pojedinih zemalja i otvoreno poricanje zločina."

Znaci svako ko ne veruje u ovu pricu nekog ukrajinskog politicara (koji je sigurno objektivan) automatski porice zlocine i romanticizuje Rusiju. Znaci nemas problema da izvodis zakljucke o drugima ali vredjate kad neko uradi isto tebi. ;)

P.S. A da setio sam se, takodje sam te "uvredio" kad sam rekao da ti podese skriptu. Izvini i za to.

A neki vole da kažu kako im je Rusija majka...

„Rusija otetu ukrajinsku decu nudi u katalogu“: Ukrajinski političar objavio jezive snimke​

https://nova.rs/vesti/svet/rusija-o...u-ukrajinski-politicar-objavio-jezive-snimke/

1679648655-profimedia-0764697018-750x515.jpg
Foto: SERGEI CHUZAVKOV / AFP / Profimedia

"Rusija otvoreno trguje ukrajinskom djecom, više to i ne kriije", tvrdi Mikola Kuleba, bivši poverenik predsednika Ukrajine za prava djece i predstavnik organizacije Save Ukraine. On je na platformi X objavio video koji prikazuje snimke kataloga dece koju su Rusi odveli sa okupiranih ukrajinskih teritorija.

Kuleba navodi da su na službenim internet stranama tzv, Luganske narodne republike (LNR), ukrajinske teritorije pod ruskom kontrolom, ukrajinska djeca izložena kao da se radi o katalogu proizvoda.

Objašnajva da su objavljene fotografije dece, navodi se njihova dob, boja očiju, zdravstveno stanje, pa čak i procjena „razine poslušnosti“. Sve to je dostupno sa opcijama filtriranja, sortiranja i odabira.

„Država sponzoriše trgovinu dece“​

Kuleba ističe da nije reč o sistemu brige o deci, već o organizovanoj otmici i prisilnom usvajanju koje traje već godinama u organizaciji ruske države.

„Od 2014., deca iz okupiranih delova se sistemski otimaju, preimenuju i smeštaju u ruske porodice“, navodi Kuleba.

Tvrdi da im sada zahvaljujući izmenama zakona, Rusija može čak promeniti ime i prezime i datum rođenja.

„To je ratni zločin,“ poručuje.

Spasili do sada više od 750 mališana​

Kuleba navodi da je njegova organizacija Save Ukraine dosad uspela spasiti više od 750 djece, ali upozorava da hiljade njih i dalje ostaju u ruskom sistemu.

Kuleba je objavio i video koji prikazuje internet stranicu na kojoj su slike dece sa ličnim podacima i fotografijama.

Poziva javnost da pogleda snimke i podigne glas protiv ovog nasilja nad decom.

Međunarodna poternica za Putinom zbog otmice dece​

Ukrajinske vlasti već godinama upozoravaju da Rusija sistemski otima ukrajinsku djecu sa područja koja su pod njenom kontrolom. Procena je da je do sada deportovano između 19 500 i čak nekoliko stotina hiljada devojčica i dečaka, kojima se nakon prebacivanja daje rusko državljanstvo i menjaju identiteti.

Ovaj oblik nasilnog ukidanja nacionalnog identiteta kao agresivna politika Rusije prepoznat je kao ratni zločin, pa je tako Međunarodnog krvični sud 17. marta 2023. izdao međunarodnu poternicu za ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i ruskom poverenicom za dečja prava, Mariom Lvovom‑Belovom.

Mislio sam da je izvor neki*.ba, kad ono nva. Isti qurrac.

Spisak žrtava Putinovog terorističkog napada na Kijev 31. jula 2025. godine.
Lev Lamehov, 2 godine
njegova trudna majka Sofija Lamehova, 23 godine
njegov otac Mikita Lamehov, 23 godine, radnik obezbeđenja u supermarketu
Matvijčik Marčenko, 6 godina
Alina Gumenjuk, 10 godina
Nastasja Gumenjuk, 13 godina
njihova majka Irina Gumenjuk, stručnjakinja za kafu
Natalija Gajeva, 47 godina, vaspitačica
njen sin Roman, 17 godina
njen sin Vladislav, 21 godina, student
njen rođeni brat Oleksandr, 43 godine
Vlada Raboščuk, 18 godina, studentkinja
njen otac Vitalij Raboščuk, 42 godine, IT stručnjak
Lilija Stepančuk, pripadnica saobraćajne policije
njen otac Mikola Mikolajevič Lisenko
Roman Moskalenko, 39 godina, neurolog
Natalija Rogovec-Sidorenko
njen brat Mihajlo Timošenko
Svitlana Galuška
Irina Jaškina, 45 godina
poginula zajedno sa svojom majkom Tatjanom
Oleksij Lukavi
njegova majka Antonina Lukava
Jurij Korecki (poginuo u Solomjanskom okrugu)
Ukupno je u ruskom napadu na Kijev 31. jula ubijeno 5 dece i 26 civila.

I tako skoro svaki dan. A neki ovde to podržavaju. Sramota.
jel ima spisaka zrtava americkih i nato teroristickih ratnih zlocina iz jugoslavije iraka sirije libije i afganistana posto obozavas da moralises?

Obrisan je samo tvoj komentar za sadrzajem reci tipa "glupison, retard, tupison, drogiran, glup" i slicno. Sto se tice "finoce" za tebe sam gospodin.

Tvoj prvi komentar na temu je bio sledeci:

"Nikad mi neće biti jasna slepa romantizacija pojedinih zemalja i otvoreno poricanje zločina."

Znaci svako ko ne veruje u ovu pricu nekog ukrajinskog politicara (koji je sigurno objektivan) automatski porice zlocine i romanticizuje Rusiju. Znaci nemas problema da izvodis zakljucke o drugima ali vredjate kad neko uradi isto tebi. ;)

P.S. A da setio sam se, takodje sam te "uvredio" kad sam rekao da ti podese skriptu. Izvini i za to.
Ma, super, nego na osnovu čega sam ja to ukrofil, još ne videsmo.

A neki vole da kažu kako im je Rusija majka...

„Rusija otetu ukrajinsku decu nudi u katalogu“: Ukrajinski političar objavio jezive snimke​

https://nova.rs/vesti/svet/rusija-o...u-ukrajinski-politicar-objavio-jezive-snimke/

1679648655-profimedia-0764697018-750x515.jpg
Foto: SERGEI CHUZAVKOV / AFP / Profimedia

"Rusija otvoreno trguje ukrajinskom djecom, više to i ne kriije", tvrdi Mikola Kuleba, bivši poverenik predsednika Ukrajine za prava djece i predstavnik organizacije Save Ukraine. On je na platformi X objavio video koji prikazuje snimke kataloga dece koju su Rusi odveli sa okupiranih ukrajinskih teritorija.

Kuleba navodi da su na službenim internet stranama tzv, Luganske narodne republike (LNR), ukrajinske teritorije pod ruskom kontrolom, ukrajinska djeca izložena kao da se radi o katalogu proizvoda.

Objašnajva da su objavljene fotografije dece, navodi se njihova dob, boja očiju, zdravstveno stanje, pa čak i procjena „razine poslušnosti“. Sve to je dostupno sa opcijama filtriranja, sortiranja i odabira.

„Država sponzoriše trgovinu dece“​

Kuleba ističe da nije reč o sistemu brige o deci, već o organizovanoj otmici i prisilnom usvajanju koje traje već godinama u organizaciji ruske države.

„Od 2014., deca iz okupiranih delova se sistemski otimaju, preimenuju i smeštaju u ruske porodice“, navodi Kuleba.

Tvrdi da im sada zahvaljujući izmenama zakona, Rusija može čak promeniti ime i prezime i datum rođenja.

„To je ratni zločin,“ poručuje.

Spasili do sada više od 750 mališana​

Kuleba navodi da je njegova organizacija Save Ukraine dosad uspela spasiti više od 750 djece, ali upozorava da hiljade njih i dalje ostaju u ruskom sistemu.

Kuleba je objavio i video koji prikazuje internet stranicu na kojoj su slike dece sa ličnim podacima i fotografijama.

Poziva javnost da pogleda snimke i podigne glas protiv ovog nasilja nad decom.

Međunarodna poternica za Putinom zbog otmice dece​

Ukrajinske vlasti već godinama upozoravaju da Rusija sistemski otima ukrajinsku djecu sa područja koja su pod njenom kontrolom. Procena je da je do sada deportovano između 19 500 i čak nekoliko stotina hiljada devojčica i dečaka, kojima se nakon prebacivanja daje rusko državljanstvo i menjaju identiteti.

Ovaj oblik nasilnog ukidanja nacionalnog identiteta kao agresivna politika Rusije prepoznat je kao ratni zločin, pa je tako Međunarodnog krvični sud 17. marta 2023. izdao međunarodnu poternicu za ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i ruskom poverenicom za dečja prava, Mariom Lvovom‑Belovom.
aha......ukrajinski politicar , kazes ?
e onda verujemo.

Ma, super, nego na osnovu čega sam ja to ukrofil, još ne videsmo.

Kako bi ti nazvao osobu koja automatski veruje sta kaze neki ukrajinski polu-politicar a pritome proziva one koji ne veruju da pravdaju zlocine?

Evo ti mi reci kako zelis da ti se obratim, ne zelim da te opet "uvredim".

Kako bi ti nazvao osobu koja automatski veruje sta kaze neki ukrajinski polu-politicar a pritome proziva one koji ne veruju da pravdaju zlocine?

Evo ti mi reci kako zelis da ti se obratim, ne zelim da te opet "uvredim".
To nije odgovor, kao prvo.
Ne znaš da li ja verujem ili ne verujem, kao drugo.
I da verujem, to ne znači da sam ukrofil, kao treće.

Back