Русија оштро против ахтисаријев плана за уништење Србије

Norma Kampl:
А шта, рецимо ако...

Русија уложи вето. А ови, заобиђу УН, као што су, уосталом већ урадили и '99, и за Ирак?
Онда је непоштено очекивати да Руси "загину" за нас. Међутим, да ли ће и даље многи тврдити да су нам Американци пријатељи као и наравно НАТО ????

Norma Kampl:
А шта, рецимо ако...

Русија уложи вето. А ови, заобиђу УН, као што су, уосталом већ урадили и '99, и за Ирак?
Па то није исто.Тада се радило о агресијама на суверене државе.То је класичан злочин...

Ово не би дало никакав легитимитет шиптарима.Пола Европе их не би признало заједно са Шпанијом,Немачком,Русијом...

Obersturmfuehrer:
nista brate...
to ce pokazati koliko vredi ruska rec na svetskoj politickoj sceni....
нема то много везе с тим "колико вреди руска реч". Него, с реалним односом снага.

Шта заправо, у том случају Русија може реално? Да зарати с САД (и осталима који су за независност)?

Или , како да их на други начин захебе? Можда постоји нешто? Али, шта би то било? Сумњам...

А наше је - шта год било - да то никако не признамо. И да чекамо евентуални повољнији тренутак.

А у међувремено свим силама да се боримо за Србе на КиМ, и за очување наших манастира...

Norma Kampl:
нема то много везе с тим "колико вреди руска реч". Него, с реалним односом снага.

Шта заправо, у том случају Русија може реално? Да зарати с САД (и осталима који су за независност)?

to je to ko je jaci i glasniji, njega ce svi da slusaju.
Poenta je da oni iskoriste svoj uticaj, koga nemaju, da kosovo ostane gde je i da sve ostane u skladu za pravom.

Norma Kampl:

Или , како да их на други начин захебе? Можда постоји нешто? Али, шта би то било? Сумњам...

А наше је - шта год било - да то никако не признамо. И да чекамо евентуални повољнији тренутак.

А у међувремено свим силама да се боримо за Србе на КиМ, и за очување наших манастира...
Наравно да постоји.Јер да не постоји не би се овако мрцварили око тога,већ би западне силе одавно отеле Космет.
А,шта је то,питај Немце и Италијане. :wink:

jedite_kod_Joa:
Наравно да постоји.Јер да не постоји не би се овако мрцварили око тога,већ би западне силе одавно отеле Космет.
А,шта је то,питај Немце и Италијане. :wink:

А да прво питам тебе? На шта конкретно мислиш?

Bojim se da od ruske pomoći nećemo imati nikakve vajde. Ako i bude nekog njeta u SB, naći će se drugi modus jer ih je suviše za opciju Kosovo-samostalna država
Ostaje samo prokleto čekanje i nada u promenu konstalacija snaga u svetu pa makar i za 100 godina.
Jadna je zemlja u kojoj sve ovisi od promene konstalacija snaga u svetu

jedite_kod_Joa:
Е,јбг... :)
Енергетска зависност од Русије.
Претпостављала сам да на то мислиш. Али се ја само питам - да ли је то довољно?

Поготово у смислу што ови који желе да нам отму КиМ, као што се онда нису обазирали на формалне институције, покушаће да их избегну и сада.

Дакле, они могу спречити формалну независност, Русија ветом у УН, чланице ЕУ, непостизањем консензуса, али да ли и - фактичку?

(Ја знам да је и формално веома важно, али ипак...)

Како да ми вратимо фактички КиМ?
Да ли ћемо имати довољно основа, и подршке за то?

Ја бих веома волела, али, само се питам, и изражавам бојазан.

Или стварно , теба полако и стрпљиво, чекати, и радити на томе колико год можемо?

Северни Кипар је фактички независан од кипарске државе, па шта? Исто важи и за Тајван.

Једнострана признања су мало вероватна јел ће по томе Руси одмах признати Абхазију, Придњестровље и друга слична места по бившем СССР.

Back