RUSIJA KLJUČA Moskva je danas kao tvrđava, pohapšeno najmanje 3.000 ljudi, žestoki obračuni policije i demonstranata

Cuj vratili su ahahha!! Ti bas verujes u bajke. A Rusija je danas nista. Podigla se malo zahvaljujuci ceni nafte i gasa zemlja u kojoj i dalje vladaju isti oni koji su vladali SSSR-om a slicno je i u Srbiji gde konce vuku oni koji su jos u vreme SFRJ gazdovali. Rusiju jedino vadi nuklearno naoruzanje inace da ga nema bila bi to jedna dzrava usporediva sa africkim. Jedna beda koja sem odredjenih prirodnih resursa nema nista.
a sta je to tacno "nista", sta bi to trebala da ima

kažite vi poznavaoci meni
kako to sve danas izgleda na primeru običnog, malog čoveka u Rusiji, Rusa koji
realno nema ništa od tih vojnih naoružanja i ratne sile moći jer se to ne jede i od toga
se ne plaćaju računi ?
Изгледа оправдано и логично за око 80% Руса, јер им је још Стаљин успео да објасни да је то једини начин да не буде много горе, и да им хорде са запада не улете и покраду све, као што су прошле у Јељциновој ери.
Руси су данас национално освешћени и лишени било каквих илузија о добрим намерама света према њима. При том, то је један много стрпљивији народ од нас, и мање затрован западним "вредностима".
Зато су ови "протести" смешни, донекле, и трајаће док народу не допееезди и разјури багру... :lol:

Изгледа оправдано и логично за око 80% Руса, јер им је још Стаљин успео да објасни да је то једини начин да не буде много горе, и да им хорде са запада не улете и покраду све, као што су прошле у Јељциновој ери.
Руси су данас национално освешћени и лишени било каквих илузија о добрим намерама света према њима. При том, то је један много стрпљивији народ од нас, и мање затрован западним "вредностима".
Зато су ови "протести" смешни, донекле, и трајаће док народу не допееезди и разјури багру... :lol:
Joj kako se varaš što se tiče ovoga, lično videla, doživljavala
i meni bilo mukica tada od te im grabeži svega što liči na zapad
od garderobe do muzike. Bila sam jako razočarana.

Ne pišem o ovim protestima, to nisam ni pročitala kako treba,
tema me dirnula da se osvrnem na rusku svakodnevicu i običnog čoveka
ne politikantske majmune koji igraju kako im gazde sviraju, ko god bio gazda.

Može meni Putko da bude simpatičan i jeste u odnosu na ostale svecke nakaze
ali kako ga doživljavaju njegovi građani koji žive tamo i egzistencija im zavisi od te njegove politike?

U trenutku kada je došao na vlast BDP Rusije je iznosio zvanično 297 milijardi dolara. Poređenja radi, Italija je u istom momentu imala 1,2 triliona.

Danas Rusija ima 1,7 triliona BDP-a. Za pet godina tim tempom očekuju da sustignu do sada nedostižnih njemačkih 4 triliona.

Mislim da ga od prilike tako doživljavaju.

Sa druge strane, nas je SNS na vlasti koštao ENORMNO.

2013. BDP Srbije je iznosio 48 milijardi dolara ali je 2015. pao na 39.

Naravoučenije: neki autoritarni režimi unapređuju svoje države a neki ih uništavaju.

Sve je to ok, avioni, tenkovi i ostale picckematerine ali kako običan čovek danas živi u Rusiji?
Kakav mu je standard?
Potrošačka korpa u odnosu na primanja, rashodi i ostalo?
Kakav bi tek bio standard da je neka centralnoevropska zemlja u sankcijama .
................................................................................................................................................................................................
Napravili su takve norme da Amerika ne moze da prodaje automobile u Eropi , ne mogu da prodaju milion stvari jer su im uveli izmisljene normativne standarde .
.................................................................................
A mi se kao nesto radujemo, a necemo moci da prdnemo a da nekog ne pitamo.

U trenutku kada je došao na vlast BDP Rusije je iznosio zvanično 297 milijardi dolara. Poređenja radi, Italija je u istom momentu imala 1,2 triliona.

Danas Rusija ima 1,7 triliona BDP-a. Za pet godina tim tempom očekuju da sustignu do sada nedostižnih njemačkih 4 triliona.

Mislim da ga od prilike tako doživljavaju.
Odgovor ti je otprilike isti kao Vučićev kad bi neko stisao ono što nema
da ga pita je l' zato pustio svoje zelenaše izvršitelje na narod da bi mu
ta sirotinja isfinansirala onu nakazu od spomenika na Savskom trgu
dok sa sitnom decom i stvarima sedi na ulici na minus beskonačno
jer su ga istarali iz njegovog, zgulili kožu s leđa i posolili na kraju
da više boli?

Ovaj bi mu odgovorio u stilu " U trenutku kada smo došli na vlast BDP Srbije je iznosio zvanično 297 milijardi dolara...bla bla i zato je Srbija danas lider u regionu".

Kakav bi tek bio standard da je neka centralnoevropska zemlja u sankcijama .
................................................................................................................................................................................................
Napravili su takve norme da Amerika ne moze da prodaje automobile u Eropi , ne mogu da prodaju milion stvari jer su im uveli izmisljene normativne standarde .
.................................................................................
A mi se kao nesto radujemo, a necemo moci da prdnemo a da nekog ne pitamo.

Mi to odavno ne možemo, od kapitulacije 2000'te , a danas je posebno očigledno.

Не кажем да тога нема; има, свакако, и једнако је болно и неправедно, као и свуда по свету.
Ја говорим о "дужем трпилу" Руса, само Кинез их у томе може надмашити.
Расна ствар.

Odgovor ti je otprilike isti kao Vučićev kad bi neko stisao ono što nema
da ga pita je l' zato pustio svoje zelenaše izvršitelje na narod da bi mu
ta sirotinja isfinansirala onu nakazu od spomenika na Savskom trgu
dok sa sitnom decom i stvarima sedi na ulici na minus beskonačno
jer su ga istarali iz njegovog, zgulili kožu s leđa i posolili na kraju
da više boli?

Ovaj bi mu odgovorio u stilu " U trenutku kada smo došli na vlast BDP Srbije je iznosio zvanično 297 milijardi dolara...bla bla i zato je Srbija danas lider u regionu".
Egzaktni pokazatelji se ne mogu relativizovati, to je to što jeste.

Osim toga, kraj posta je glasio neki autoritaristi unapređuđuju svoje države a neki ih uništavaju.

Не кажем да тога нема; има, свакако, и једнако је болно и неправедно, као и свуда по свету.
Ја говорим о "дужем трпилу" Руса, само Кинез их у томе може надмашити.
Расна ствар.
Da, to trpilo sam još onomad primetila samo o tome nisam razmišljala,
delovalo mi je više kao dresura i posledica zatvorenosti . Mi smo u odnosu
na njih tada bili slobodani k'o 'tičice na grani i interesantno da sam se ja lično
sve do skoro osećala beskrajno slobodna , po ćefu buntovna kad mi se hoće
bez da razmišljam o mogućim posledicama što mi je bilo sasvim normalno.

Sve do nedavno, dok napokon nisam skapirala otvorenih očiju gde sada i ovde živim .
Užas od spoznaje .

Kineze neću da komentarišem, nikad mi se nisu dopadali, a sada tek ne mogu da ih smislim.
Kad nekidan nisam htela da uđem u njihovu radnju iako mi je hitno trebao super lepak,
pustila sam da mi se fioka razvali ali u kinesku radnju, ja jok :nono3:

ko je sa Zapadaopljackao Rusiju kad je sve to uradio Putinov KGB koji je najpre doveo Gorbacova pa Jeljcina pa Putina kako im je ko trebao u fazama.

Gorbacov da rasturi KPSS koji je jedini drzao pod kontrolom kriminalce iz kgb
Jeljcin da ukine sssr da bi mogli nesmetano da plkackaju Rusiju
I na kraju Putina da to sve legalizuje

a necemo moci da prdnemo a da nekog ne pitamo.
To nije samo pitanje imperativa već i titoističkog mentaliteta aktuelne vlasti.

Nekada se prepirčavala angednota:

- Gde je upravnik?
- Otišo u komitet po mišljenje.

Tako je od prilike danas.

A kada se takvi bednici domognu vlasti više brinu o tome kako da zaštite i namire sebe nego da išta unaprede. A zbog svog sumanutog lopovluka o kome zapadne službe uglavnom sve znaju i čime ih verovatno drže u šaci spremni su apsolutno na sve da zaštite sopstvene guzice.

Joj kako se varaš što se tiče ovoga, lično videla, doživljavala
i meni bilo mukica tada od te im grabeži svega što liči na zapad
od garderobe do muzike. Bila sam jako razočarana.

Ne pišem o ovim protestima, to nisam ni pročitala kako treba,
ne politikantske majmune koji igraju kako im gazde sviraju, ko god bio gazda.
Da čuveni su oni snimci gde milioni Rusa čekaju u redu po par sati da bi kupili usrani kartonski big mek i čizburger .

Back