Rusija kaže da zaustavlja kritične isporuke gasa Evropi dok Zapad ne ukine sankcije

Sensei

Master
Moderator
Poruka
91.919
Isporuka gasa Evropi preko kritičnog gasovoda Severni tok 1 ostaće obustavljena sve dok Zapad ne ukine svoje sankcije Rusiji i ruskim kompanijama, saopštio je Kremlj u ponedeljak, pojačavajući zastoj između Rusije i kontinenta dok cene energenata rastu u regionu.

AA11trAf.jpg

Sad pročitah vest koju je objavio Forbes magazin i malo sam se začudio. Rusi će izgube puno para, ali Zapad je ionako užurbano radio da ih otkače pa su Rusi proračunali da im je bolje da naprave haos nego da ih puste da se polako pripreme. Možda su provalili da zapad hoće da se direktno vojno uključi u sukob, pa je ovo neka preventiva?

Isporuka gasa Evropi preko kritičnog gasovoda Severni tok 1 ostaće obustavljena sve dok Zapad ne ukine svoje sankcije Rusiji i ruskim kompanijama, saopštio je Kremlj u ponedeljak, pojačavajući zastoj između Rusije i kontinenta dok cene energenata rastu u regionu.

Pogledajte prilog 1217000

Sad pročitah vest koju je objavio Forbes magazin i malo sam se začudio. Rusi će izgube puno para, ali Zapad je ionako užurbano radio da ih otkače pa su Rusi proračunali da im je bolje da naprave haos nego da ih puste da se polako pripreme. Možda su provalili da zapad hoće da se direktno vojno uključi u sukob, pa je ovo neka preventiva?
Evropa je zapadna drzava, okupirana teritorija.
Zapad da se ukljuci u vojni sukob, sa Rusijom?
Mito? Zapadni generali tvrde da se taj rat ne moze dobiti jer je Rusija u ODKB sa Kinom. Ni solo Rusiju ne moze ceo nato dobiti. Rusija ima 15 000 tenkova konzerviranih na Kavlazu, rata sa Rusijom ne sme biti. Rusija sa Ukrajinom ratuje sa 10% kapaciteta. Sa amerikom nece ni ratovati, samo ce ih pocistiti atomkom a ameri cak i da bace na Rusiju opet ce neko preziveti. Nema direktnog vojnog sukoba dok je Rusija jaka niko nece krenuti.

Русија је за ових пола године нашла алтернативу. Преојентисала се на Азију. Такође, цена јој одговара. Продају енергенте Кини и Индији а ови препродају Европи. Цена је таква да су сви супер задовољни, па чак и купац идиот. Зато и Кина и Индија не окрећу леђа Русији. зашто да не зараде на идиотима из Европе?

Eto dakle famozni ventil je zatvoren, i ništa se nije desilo.

Sada slobodno možemo da nastavimo mrcvariti ruski narod sankcijama još 100+ godina
Одлично, само наставите као и до сад, одлично вам иде. Очекујем да кад загуди минус ваше санкције имају пуну снагу. Једино је проблем што то руски народ не тангира.

mislim da je to bila priča kada su smanjivali isporuku. Sada otvoreno kažu da neće da im prodaju dok ne skinu sankcije

opet sam pljucnula i ruse
piše da u nemačkoj valjda nema tople vode za kupanje, oni valjda imaju toplu vodu iz cevi... da l to znači da sad treba da pale bojlere, verovanto, ako ih imaju
imaju mlaku vodu
:confused:

Ne moraju.Vec su solidarni.Onako hriscanski.Brat u nevolji.
Pa kada je korona pocela ta solidarnost je spasila EU.U EU se svi takmicili da posalju opremu onome ko nije imao.EU to je san svakog covjeka.Unija pravde i solidarnosti.
A Rusije je pomagala toj EU za vreme kovida. Nego brzo se to zaboravlja izgleda.

Pa znam da si bio ironičan. Eu je uglavnom dobijala pomoć spolja za vreme kovida.

Hteo sam da se nadovežem koliko evropljani imaju plitko sećanje.
Ma oni su se za respiratore na pocetku kovid krize skoro pobili.Daleko im lijepa kuca.
Putine zavrni gas i ne pustaj citavu zimu.Da vidimo gospodstvenost Evrope stare kuravele.

fаke news.Rekli su dа zbog loseg odrzаvаnjа opreme zbog sаnkcijа koje su nаmetnute ne mogu dа gаrаntuju trаnsport gаsа i zа to odgovornost snose Simens ( Nemаckа) i Kаnаdа. Troluju ih Rusi, jer dа su izjаvili kаko pise u tekstu to bi bilo krsenje ugovorа

Back