Rusija i njena veza sa tajnim zaverama u Srbiji

Ne granicimo ni sa Nemackom, VB, Francuskom, Turskom, SAD.......

Raduje to sto ti kapiras i za nas maloumne.Bez takvih nema smisla da idemo u EU.

Sa Turskom smo graničili u vreme dok smo ratovali. Što se tiče ostalih u pitanju su imperijalne sile koje su u to vreme Indiju i Kinu držali pod svojom šapom.Pa te dve države su u to vreme bile u takvim unutrašnjim problemima da nisu mogle da odbrane sebe a kamoli da napadaju neku tamo Srbiju. Žao mi je ali primer Indije i Kine je zaista za treći osnovne.

Ti i za jedanaesti septembar kriviš masone. ****** druže nazad u treći osnovne.
Retki su oni kojima nije jasno da je to delo američke vlade (naravno finansijskih lobija koji su je postavili ali to bi produžili priču) kako bi dobila odrešene ruke za svoje akcije. Grdne pare uzeše od Iračke nafte i Avganistanske droge a to je samo vrh ledenog brega. Znaju to i svetske vlade zna to i Američki narod (ali ih boli k....), znaju to i braća Rusi koji uzeše dobre pare za transport NATO opreme za Avaganistan.
Jedino bi ti za to okrivio tajanstvene Masone.

Eto, ti si nam otkrio insajderski detalj da medju clanovima americke vlade i finansijskih lobija nema masona.

A Rusi zarade godisnje na tom transportu od prilike toliko koliko i od gasa, ali za 1 dan.

Raduje bar to sto ti nisu isprali mozak po pitanju 9/11 i svega sto za njim sleduje :D

Sa Turskom smo graničili u vreme dok smo ratovali. Što se tiče ostalih u pitanju su imperijalne sile koje su u to vreme Indiju i Kinu držali pod svojom šapom.Pa te dve države su u to vreme bile u takvim unutrašnjim problemima da nisu mogle da odbrane sebe a kamoli da napadaju neku tamo Srbiju. Žao mi je ali primer Indije i Kine je zaista za treći osnovne.

Japan nisam namerno navodio iako je i on bio imperijalna sila.
Mozda je za 3 osnovne ali je cinjenica, Samo mi nije jasno odakle si uzeo da su one trebale da brane Srbiju? Ja sam rekao da nas nisu napadale mada nas nisu ni branile.

Ti namerno ne zelis da ukapiras o cemu ja pisem nego teras svoju sujetu.
U geopolitici i diplomatiji mnogo znace bratski odnosi ali nisu od presudnog znacaja.

Japan nisam namerno navodio iako je i on bio imperijalna sila.
Mozda je za 3 osnovne ali je cinjenica, Samo mi nije jasno odakle si uzeo da su one trebale da brane Srbiju? Ja sam rekao da nas nisu napadale mada nas nisu ni branile.

Ti namerno ne zelis da ukapiras o cemu ja pisem nego teras svoju sujetu.
U geopolitici i diplomatiji mnogo znace bratski odnosi ali nisu od presudnog znacaja.

Ne ne ne nigde nisam rekao da su trebale da brane Srbiju, uostalom zašto bi. Rekoh nisu ni sebe mogle da odbrane pa je prirodno da se u to vreme nisu eksponirale kao imperijalne sile.
Što se tiče japana i on nam je daleko inače bi nas i oni nag.... Uostalom nisu nam to radili samo oni koji su predaleko ili su otišli na pecanje. Zašto je tako zapitajmo se sami, vrlo je teško (ili glupo) biti Rusofil u srcu Evrope, daleko od Ruske zaštite.

Ne ne ne nigde nisam rekao da su trebale da brane Srbiju, uostalom zašto bi. Rekoh nisu ni sebe mogle da odbrane pa je prirodno da se u to vreme nisu eksponirale kao imperijalne sile.
Što se tiče japana i on nam je daleko inače bi nas i oni nag.... Uostalom nisu nam to radili samo oni koji su predaleko ili su otišli na pecanje. Zašto je tako zapitajmo se sami, vrlo je teško (ili glupo) biti Rusofil u srcu Evrope, daleko od Ruske zaštite.

Ni Rusija '90-ih nije mogla sebe da odbrani a sada se nalaze pametnjakovici koji im na tome zameraju. Isti oni koji prstom ne bi mrdnuli da urade istu stvar prema rusima.

E pa vidis, Kaljinjingradska oblast je relativno daleko od Rusije, blisko srcu Evrope i okruzena neprijateljima ali ajd' neka ih neko pipne. Bili bi sprzeni za 5 minuta. Bez obzira sto su deo RF. Ista bi stvar bila i u slucaju Belorusije i par zemalja bivse ZND.
Smrtni strah za zapadnjake je sama pomisao da RF dobije vojne baze u Srbiji. A to bi u principu bila najbolja ucena Srbije prema svim onim nasim zapadnim prijateljima. Dovoljno bi bilo verbalno otvoriti tu mogucnost i video bi kako bi oni brzo promenili muziku. Dok je postojala SCG, to je bilo mnogo jednostavnije. Zbog toga je CG i odvojena od Srbije.
Geopolitika je igra koju treba znati igrati a mi je igramo samo u korist svoje stete.

Nije uopste glupo biti rusofilom i za mene je to mnogo prirodnije nego biti anglofilom ili germanofilom. Samo sto treba u tom izboru biti dovoljno pametan i ne ocekivati previse. Kod Rusa ima dovoljno srbofila iako to mi po mom misljenju i nismo zasluzili. Mnogo ih je vise medju rusima nego medju englezima, naprimer.

10 dana moze da se pise na ovu temu ali mislim da je to ovde nepotrebno trosenje vremena.

BTW otisli smo od teme

Poslednja izmena:

Back