Rusi i Ukrajinci beže iz Srbije - razlog loš internet?

mario80

Stara legenda
Poruka
80.925
Autorska tema.

U proteklih godinu dana je ušlo skoro pola miliona rusa i ukrajinaca, zadržalo se jedva 25.000 tj tražilo boravak. Razlog bežanja je katastrofalno loš internet u srbiji koji ne zadovoljava minimum za online poslovanje. Bukvalno su bili u bezizlaznoj situaciji upoznao sam puno ljudi koji nisu mogli da obavljaju svoj posao online za šta treba stabilan protok.
U Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije za Euronews Srbija kažu da je u proteklih godinu dana, u Srbiju ušlo 148.927 državljana Ukrajine i 294.656 državljana Ruske Federacije, što znači da je privremeno utočište u našoj zemlji pronašlo više od 440.000 ljudi iz ove dve države. Prema podacima MUP, u istom periodu Srbiju je napustilo 144.895 državljana Ukrajine i 263.577 državljana Ruske Federacije. Kako su u MUP naveli, državljani Ukrajine mogu da uđu u Srbiju bez vize i borave do 90 dana, a državljani Ruske Federacije do 30 dana.
https://nova.rs/vesti/biznis/rusi-i-ukrajinci-za-godinu-dana-registrovali-oko-5-000-firmi-u-srbiji/
Trenutno je po osnovu odobrenog privremenog boravka u Srbiji 23.804 državljana Ruske Federacije i 706 državljana Ukrajine“, navode u MUP Srbije.

download (19).jpg

meni 600/60 Mbps

Autorska tema.

U proteklih godinu dana je ušlo skoro pola miliona rusa i ukrajinaca, zadržalo se jedva 25.000 tj tražilo boravak. Razlog bežanja je katastrofalno loš internet u srbiji koji ne zadovoljava minimum za online poslovanje. Bukvalno su bili u bezizlaznoj situaciji upoznao sam puno ljudi koji nisu mogli da obavljaju svoj posao online za šta treba stabilan protok.

https://nova.rs/vesti/biznis/rusi-i-ukrajinci-za-godinu-dana-registrovali-oko-5-000-firmi-u-srbiji/
Trenutno je po osnovu odobrenog privremenog boravka u Srbiji 23.804 državljana Ruske Federacije i 706 državljana Ukrajine“, navode u MUP Srbije.
Ja sam cuo da beze iz Srbije jer toalet papir nije dovoljno "mekan".

Не знам ни колико је њих дошло ни колико отишло али да је интернет у Србији шит у односу на понуду у Русији, то је тачно.
Овде су DL/UL брзине 1/1 а најслабији пакет је 100/100mbps. Онда иде 200/200, 500/500 и 1000/1000mbps.
Не знам зашто UL брзине штроје у Србији?
Знам, док сам живео у Србији, коришћење клауда је било мучење.

Ko nece Ruse i Ukrajince, imace Afgane i Pakije. :lol:

Salu na stranu, ti sto su bezali iz Moskve i Kijeva, videli su u kakvu su rupu dosli.

Verovatno su seli da popiju sok i ona šok, bilo je “hebo vam Maršal Tito kevu u P”, te pobegose dalje. :lol:

Pogledajte prilog 1304256
Јадни они...вратиће се кући када све прође...да помогну привреду...

Back