РУСИ и АМЕРИ: обраћање Путина нацији !

eremita:
Ја не знам КАКО СЕ ЗОВЕ ТО ДРУШТВЕНО УРЕЂЕЊЕ, али сваки нормалан хришћанин требало би да тежи да сви људи (макар у његовој држави) ИМАЈУ ОСНОВНО ДА БИ МОГЛИ ДА ПРЕЖИВЕ - а нормално да се грозим комунистичке уравниловке и измишљотина о "радничкој класи". Али сада се догађа ЖИВОТИЊИЗАМ који постаје неодржив - не може и не сме ни једно хумано друштво да дозволи да има гладне, да људи зими умиру од хладноће или глади или неких бесмислених болести јер нису имали новац за лек или лекара.

pa eremita,ako je drzava normalna,naravno da ce obaviti svoju socijanu ulogu,i ljudi se nece smrznuti...to moze samo u divljim i nesredjenim drzavama.
naravno,kloshari yebiga svuda postoje...
aj' necu sad da se ubacujem u neko dosadno teoretisanje o kapitalizmu i komunizmu...smor je...

Petar_FPN:
pa eremita,ako je drzava normalna,naravno da ce obaviti svoju socijanu ulogu,i ljudi se nece smrznuti...to moze samo u divljim i nesredjenim drzavama.
naravno,kloshari yebiga svuda postoje...
aj' necu sad da se ubacujem u neko dosadno teoretisanje o kapitalizmu i komunizmu...smor je...

Па ти се пребаци на транзицију...можда нам и буде јасније шта се то догађа.

_Milanche_:
Paola suvise verujes i komunizam i socijalizam to je propala idelogija ostavi se toga...bemsisleno je...
Све се врти, као на рингишпилу! И француска револуцуја је пропала, па је дошла комунистичка, па је пропала, сада је на реду ПРАВА СОЦИЈСЛНА (СОЦИЈАЛИСТИЧКА) РЕВОЛУЦИЈА. Капитализму се ближи крај!

Petar_FPN:
izvini paola,ali o kojoj socijalnoj pravdi govorish u komunizmu?
svi treba da imaju isto ili slicno?zasto?pa nismo ni svi jednaki niti radimo ni zasluzujemo jednako.nismo majmuni,vec ljudska bica koja se razlikuju.
meni je bitno stvoriti uslove da mozesh sam da idesh napred,prema svojim mogucnostima i sposobnostima...da,ovo jeste samo teorijska mogucnost,ali kod nas i dalje vlada divlji kapitalizam i josh nefunkcionalna pravna drzava.
da ne bude da sam se na faxu kao isprimao da sam neki neoliberal,mislim da je neki oblik welfare drzave,socijaldemokratije zapadnoevropskog tipa najbolja opcija,sa svim svojim manama i povoljnostima.
da ne ulazim sad dublje,samo mi je bilo interesantan nechiji zal za komunizmom
Ма, ја сам помињала југословенски развој од комунизма до социјализма. Наравно да бих највише уживала у социјалдемократији шведског типа, али далеко смо ми од тога, а сада смо у г*внима већим него у самоуправљању, па отуда навијање за, бар, онакву социјалну правду! Наравно, точак историја се не враћа, али сам убеђена да ће се капитализам претворити у друштво социјалне правде, али то без РЕВОЛУЦИЈЕ И РАДНИКА НЕ ИДЕ!

Kohen:
Srbija, 1990 - 2000...................
И у периду 1900-2000 било је веће социјалне правде! Мање се умирало, а немаштина се равноправније распоређивала, ако се изузме пар % тајкуна (Милошевићевих), који су се после само престројили и постали угледни бизнисмени демократске оријентације. И сада довршавају посао черупања и распродаје државе. СВЕ ЈЕ ИСТО (И ГОРЕ!) САМО ЊЕГА НЕМА!

paola:
Све се врти, као на рингишпилу! И француска револуцуја је пропала, па је дошла комунистичка, па је пропала, сада је на реду ПРАВА СОЦИЈСЛНА (СОЦИЈАЛИСТИЧКА) РЕВОЛУЦИЈА. Капитализму се ближи крај!
Pojasni nam malo,tvoj genij fascinira.
Nego kada pises svoje postove,prestani da smaras sa velikim slovima i znacima uzvika,poslusaj me,ako neces mene ima koga hoces.Smiri se malo,bez histerije.

paola:

a kad ce biti ta revolucija?
Pa nije propala francuska revolucija Paola kapitalizam traje i dan danas i jak je kao crna zemlja...
kad ce se to desiti?

paola:
Опет лупетање без везе са мозгом. Па, нису баш сви паметни отишли на Запад. Неки јесу, али то је светска константа која прати сваку миграцију, па и интелектуалну. Они који су отишли из некаквог протеста, њима знаног, нису за жаљење. таквих је увек било и биће! Њима нигде, па ни тамо куда су отишли, није и неће бити добро. То су бунтовници без разлога. А твоја тврдња да су сви паметни отишли је поражавајућа, пре свега за тебе, јер тиме доказујеш да си непаметан чим си у Србији, " пролеће је"! што се тиче тврдње да су комунисти за све криви Србима, и то је велика глупост! Под комунистима се створила и данашња интелектуална елита, као што се створио и политички шљам, који сада ровари и по форумима и у политици, а у свађи је са самим собом, пре свега, а после и са осталим светом! Треба им кривац, па ако је тако онда то морају бити комунисти. И ја сам од сиромашног детета надничара постала проф. математике и угледни педагог. И ТО У КОМУНИЗМУ, који је давао шансу на успех свима подједнако. И зато им хвала, јер у овом садашњем систему суровог капитализма ја бих чувала туђу стоку за парче хлеба, или бих била спонзоруша, као многе моје ученице! Такав, комунистички систем образовања, СУП, МУП и милицијски систем гарантовао је мир, слободан живот лојалним грађанима и бесплатно образовање. ЈЕДИНО ЈЕ СМЕТАО МАФИЈИ И НЕПОШТЕНИМА! А за такве ми није жао и за њих, као и за ткве као што си ти, АПСОЛУТНО НЕМАМ РАЗУМЕВАЊЕ!

Pa donekle ste u pravu...
U to vreme su mogli da napreduju samo članovi Saveza Komunista Jugoslavije ili da zauvek čuvaju magacine.
Jadna deca kad nema dovoljno kvalitetnih učitelja/učiteljica...
Znao sam da je do škole!

a026.gif

Back