Rupa

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...a ja recimo imao njemackog boxera i to 9 godina...pa mi se kuca nikada na njega nije osjetila...
Reci tim ljudima da je tusiranje kod ljudi POTREBNO bar jednom u najvise 2 dana, a kod zivotinja takodje po potrebi.
...e kad im to bude jasno...onda ce da im stan i kuca mirisu (: ...

...zavisi, moja sestra drzi u kuci od 250 kvadrata malog dzukca, bicon valjda. Ni vece kuce ni manjeg kera. Elem, taj dzukac ima negu bolju od 90% dece (sto je vec suludo al' 'ajde oni ga vole), neko suvo pranje, praskovi, uvek profesionalac koji ga kupa dva puta mesecno ali tu je dvoriste kroz koje se taj dzukac veselo valja. Tako uvaljano utrci u dnevnu sobu i pravac na kauc ili uz stepenice pa pravac na moj krevet a i ti se naviknes na njega pa ono 'ajd nije prljavo a gde nijeeeeeee. Najpre je bilo cistim mu sape deset puta dnevno, pa pet, pa tri...pa izbacim travku, pa da zarolamo tepih, idem iza njega dok ne padnem s' nogu...da ne pominjem kako ne mogu da mrdnem od njega na vise od pet sati tako da ja dodjoh do zakljucka da je dzukac robija i to teska, k'o da cuvas dete koje nikada nece da poraste:lol:

Da se toga držiš i u higijeni reči, pa da ti čovek nešto i poveruje!

...poznajes me divi...ili je to tvoja PODELJENA licnost progovorila :mrgreen: ...

dzaba pricas..bila cela tema o tome..ovde niko nije potegao pitanje da li treba ili ne drzati zivotinje u kuci..
ko hoce drzi, ko nece ne mora..
ima stanova koji zvone od neprijatnih mirisa jer u njima vlasnici drze svoje ljubimce, ali bi se u tim stanovima osecalo i da zivotinje nisu deo te porodice..prosto ima prljavih ljudi i onih koji vode racuna o higijeni..
ima i takvih ljudi koji nisu ni za zivot u stali..

...upravo ti o tome i pricam...to je ono sto zelim nacrtati...

...zavisi, moja sestra drzi u kuci od 250 kvadrata malog dzukca, bicon valjda. Ni vece kuce ni manjeg kera. Elem, taj dzukac ima negu bolju od 90% dece (sto je vec suludo al' 'ajde oni ga vole), neko suvo pranje, praskovi, uvek profesionalac koji ga kupa dva puta mesecno ali tu je dvoriste kroz koje se taj dzukac veselo valja. Tako uvaljano utrci u dnevnu sobu i pravac na kauc ili uz stepenice pa pravac na moj krevet a i ti se naviknes na njega pa ono 'ajd nije prljavo a gde nijeeeeeee. Najpre je bilo cistim mu sape deset puta dnevno, pa pet, pa tri...pa izbacim travku, pa da zarolamo tepih, idem iza njega dok ne padnem s' nogu...da ne pominjem kako ne mogu da mrdnem od njega na vise od pet sati tako da ja dodjoh do zakljucka da je dzukac robija i to teska, k'o da cuvas dete koje nikada nece da poraste:lol:

...e to je ono sto i jeste pravi problem...

Ushicenje brzo prodje i onda ostane pas prepusten sam sebi...sto je najgore, na kraju bude kriv sto je KUPLJEN :dash: ...

onda je ok sto ga ja drzim u sestosobnom stanu?

Nije o.k., ali je iole prihvatljivo (pogotovo sto u tom stanu ne zive mala deca, bar koliko ja znam). Koliko tvojih sugradjana ili generalno ljudi koje zive u gradu, imaju sestosoban stan? Rekao bih da si izuzetak tj. znam da si izuzetak, jer vecina zivi u dvosobnim, trosobnim stanovima (ako i to uopste).

ma nije bwe, ja volim pse, al jos nisam bio u stani gdje su psi a da ne dismr bar malo :))

Pa da, kad im covek kaze svoje misljenje da misli da nisu za kucu (pogotovo ne za stan), onda te opecate kao nekog ko mrzi zivotinje. Ali upravo suprotno je slucaj. Meni je zao tih zivotinja, jer to nije njihova prirodna zivotna sredina. Da ne pricam o tome da su mnogi kupili macku/psa iz cistog pomodarstva, kao zamenu za dete koje nemaju itd., a ne zato sto obozavaju zivotinje. A to pokazuje i cinjenica koliko tih zivotinja bivaju izbacene na ulicu kad dosade "gazdama". :sad2:

ma nije bwe, ja volim pse, al jos nisam bio u stani gdje su psi a da ne dismr bar malo :))

pa verujem..
desava se da si ubo bas one porodice o kojima sam napisala..
a ima tu jos jedna stvar..
jel ti se desavalo da prodjes ili budes u blizini osobe ciji miris ti ne prija?
ono, ne mozes da kazes da dismr, ali ti ne prija..
svako od nas siri sopstveni miris oko sebe..nekom prijamo, nekom ne..
neko te mirise maskira litrima parfimisane kozmetike, a neko se jednostavno druzi sa osobama ciji im miris prija..

pa verujem..
neko te mirise maskira litrima parfimisane kozmetike, a neko se jednostavno druzi sa osobama ciji im miris prija..

nije.
ja osobe klasifikujem po tome da li smrde il ne smrde.

...e to je ono sto i jeste pravi problem...

Ushicenje brzo prodje i onda ostane pas prepusten sam sebi...sto je najgore, na kraju bude kriv sto je KUPLJEN :dash: ...

Ma neeeeee, sustina je u tome da smo svi mi psa ( u daljem tekstu - dzukca ) postavili na tron i ponasamo se kao njegove sluge. Ono slatko je, pufnasto, belo, meko, umiljato, nevino, veselo, skakutavo - jeste, sve se slazem i vise od toga ali ono je dzukac a mi smo ljudi a ispada drugacije, ono dzukac emotivno ucenjuje nas koji trckamo i molimo da jede, te joj kuvamo pile, te je hranimo iz ruke, te je majemo da proguta vitamine, da joj operemo sape po zilioniti put, da joj bacamo kokoskicu kako bi se igrala, pa moras da je setas, pa da je ceskas...mislim, ako hoces tako da ga cuvas riknuces od posla. Doduse mozes da kupis psa, svezes u bastu i das mu paprikas za rucak dok ono lezi na suncu i 'vata muve od dosade.

Zato sam protiv pasa bez velike porodice jer te sveze za kucu i za sebe, ako hoces da otputujes - ne mozes, ne mozes da budes bolestan za setnju, ne mozes da preskocis danas ciscenje, ne mozes da maknes ako hoces da ga cuvas kako valja. A da ga sveze moze svako ali je to ubi boze tuzno.

nije.
ja osobe klasifikujem po tome da li smrde il ne smrde.

hmmm..
ajde ovako, pretpostavljam da se ujutru tusiras..i verujem da kosu ne peres svaki dan..
ako je operes danas, protrljaj prstima po temenu pa pomirisi svoju ruku..to je miris koje druge osobe osete u tvojoj blizini..nekome taj tvoj miris ne prija, nekome ne smeta..tesko da to mozes da nazoves smradom..

hmmm..
ajde ovako, pretpostavljam da se ujutru tusiras..i verujem da kosu ne peres svaki dan..
ako je operes danas, protrljaj prstima po temenu pa pomirisi svoju ruku..to je miris koje druge osobe osete u tvojoj blizini..nekome taj tvoj miris ne prija, nekome ne smeta..tesko da to mozes da nazoves smradom..

perem skoro svaki dan, posto idem na plivanje
i znam o cemu pricas, isto kao sto ima zena okupanih a kad joj pomirises pazuh kao da je krepalo nesto
taj miris na tjemenu o kom pricas mi se pojavi nakon vise dana, malo je 2 dana. ovako ako zivim na stendbaju, nema mirisa osim mozda od bogatashkog shampona :)))

pa verujem..

kažu da nas odbijaju mirisi koji imaju sličnosti sa našim mirisom...

Ma neeeeee, sustina je u tome da smo svi mi psa ( u daljem tekstu - dzukca ) postavili na tron i ponasamo se kao njegove sluge. Ono slatko je, pufnasto, belo, meko, umiljato, nevino, veselo, skakutavo - jeste, sve se slazem i vise od toga ali ono je dzukac a mi smo ljudi a ispada drugacije, ono dzukac emotivno ucenjuje nas koji trckamo i molimo da jede, te joj kuvamo pile, te je hranimo iz ruke, te je majemo da proguta vitamine, da joj operemo sape po zilioniti put, da joj bacamo kokoskicu kako bi se igrala, pa moras da je setas, pa da je ceskas...mislim, ako hoces tako da ga cuvas riknuces od posla. Doduse mozes da kupis psa, svezes u bastu i das mu paprikas za rucak dok ono lezi na suncu i 'vata muve od dosade.

Zato sam protiv pasa bez velike porodice jer te sveze za kucu i za sebe, ako hoces da otputujes - ne mozes, ne mozes da budes bolestan za setnju, ne mozes da preskocis danas ciscenje, ne mozes da maknes ako hoces da ga cuvas kako valja. A da ga sveze moze svako ali je to ubi boze tuzno.

...vidi...pas ima svoje rituale i navike kao covjek.
Sve ga mozes nauciti...samo, zavisi koliko ti reda imas (: ...

Imao sam Boxera koji nikada nije istrcao na ulicu a kapija nikada nije bila zatovrena, imao sam boxera koji nikada nije usao u kuci prije nego sto mu sape budu oprane...iako su ulazna vrata otvorena, imao sam boxera kojeg sam samo u u rjetkim situacijama vodio na povodcu...uvjek je setao meni uz nogu a osjecao se jako voljenimm imao sam boxera koji nikada na covjeka nije zalajao a bio je jako dobar cuvar (: ...

...ono sto zelim reci je da...koliko paznje poklonis u odgoj djece tako ce i biti odgojena, koliko paznje poklonis odgoju psa takav ce i biti...

Pas ne smrdi sam od sebe...pas smrdi od GAZDINOG NEMARA ZA NJIM (: ...ja to iz iskustva znam (: ...

ma naci ce se neka pravoslavna seljacina i za tebe, dont vori :)

Cemu ovo? Sta si ti ako sme da se zna?

E da, jos nesto (moram spasiti psecu cast :lol: ). Ima jedan lik, koji spava u cekaonici na zeleznickoj stanici svaki dan. To toliko bazdi u toj prostoriji od tog lika da je to uzas. Meni su neshvatljivi likovi koji bez problema sednu pored njega....ja sam i na minus 25 stojao napolju. Svaki pas je naspram usmrdjenog coveka mala maca. :) Nesto sam kontao da na leto dovucem crevo iz baste, da ga nasapunam i da ga istusiram...pa eto neka par dana ne smrdi, i to je nesto...sunce ti kalajsano.

Poslednja izmena:
...vidi...pas ima svoje rituale i navike kao covjek.
Sve ga mozes nauciti...samo, zavisi koliko ti reda imas (: ...

Imao sam Boxera koji nikada nije istrcao na ulicu a kapija nikada nije bila zatovrena, imao sam boxera koji nikada nije usao u kuci prije nego sto mu sape budu oprane...iako su ulazna vrata otvorena, imao sam boxera kojeg sam samo u u rjetkim situacijama vodio na povodcu...uvjek je setao meni uz nogu a osjecao se jako voljenimm imao sam boxera koji nikada na covjeka nije zalajao a bio je jako dobar cuvar (: ...

...ono sto zelim reci je da...koliko paznje poklonis u odgoj djece tako ce i biti odgojena, koliko paznje poklonis odgoju psa takav ce i biti...

Pas ne smrdi sam od sebe...pas smrdi od GAZDINOG NEMARA ZA NJIM (: ...ja to iz iskustva znam (: ...

ti si imao 3 boksera?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back