Rupa V

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kad su moji rusili staru dedinu kucu, pre dve decenije, skupila se cela familija da prisustvuje svecanom cinu..u dvoristu bila neka kola sa puno sena, ne znam zasto su tu stajala :think:

uglavnom, motali se mi tu po dvoristu, nas dece milion, rodbine jos vise, uka buka, ovi ruse, kad odjednom kao u horor filmu! prvo sam snimila jednu zmiju, pa dve, pa gpmilu zmija, kako gamizu svuda, bukvalno svuda..znaci, uspentrala sam se na ono seno kao spajdermen, zgrabila vile koje su stajale zaboden u isto i zmureci mlatila okolo vilama, uz prigodne glasovne efekte.
kasnije su me obavestili, kada su me konacno skinuli sa sena, da su zmijice izgmizale iz temelja kuce, ne znam da li su me lozili i da uopste nisu opasne i da sledeci put gledam da ne ubijem sebe ili nekog drugog, nego da iskuliram,i da ce zmija sama otici. sto se i desilo sa ovim mojim cudovistima, odgmizale su ka recici koja prolazi na desetinu metara iza stare kuce i nestale kao da ih ni bilo nije.

.

ja sam prestravljena od zmija i verovatno bih isto reagovala u strahu i panici
Isto. Dobila bih srčani i moždani udar i nervni slom na licu mesta. Sve odjednom.
Prva asocijacija na zmije mi je moja baba u Lici koja, da bi prišla jagodama, ispred sebe i unaokolo na sve strane lupa o zemlju štapinom od dva metra.
Volim ja Liku i jagode, ali.. zaebite.

Inače, piše po novinama najezda zmija. A kod mene oko zgrade šipražja koliko te volja, plus Dunav u blizini :/

Ti poskoci su stvarno hit... Ima ih po Kosutnjaku u Bg koliko koces... Rasiri se po sred staze i ni makac, samo sto se ne isplezi da te zeza.... Cak i kad sam sa konjem, bole ih usi da se sklone :lol:
Jesi li sigurna da su to poskoci?
Poskok je zmija otrovnica, ima je po kamenjaru i u vrletima. Oj Liko prepuna poskoka i tako to.

Kod nas u cg bilo puno sarki i blavora i jasno se znalo sta je sta,od blavora se zgrozis,al nije opasan,sarku zaobilazis i ubijas ako je blizu kuce jer hoce da se uvuce,samo treba jos i da legne pored mene.ja po srbiji ne raspoznajem zmije.znam samo da su otrovnice one sto imaju trouglastu glavu,a ova izgleda trouglasto.ali bila je jako blizu kuce,vrucina,stalno otvorena vrata,mama lezi nepokretna,samo treba da pocne da sikce po kuci.a i navalio bleki na nju,ona na njega,morala sam da odreagujem

DSC_0051~2.jpg

Dugacka je oko 80 cm

..leleeee..da se sa ovim cudovistem sretnem tacno bi me poneli, tesko da bih prosla bez nekog bar nervnog sloma, ako ne i srcanog udara ....qq..qq....super
si ti prosla...i snasla se...

..inace ja kad idemo u Zooloski vrt u zmijarnik ne ulazim ni za zivu glavu...cekam napolju na pristojnoj razdaljini od istog..pa ja se plasim misa, a o zmiji ne zelimni da razmisljam
ni srecem se sa njom...hvala lepo....

Ovo je najotrovnija zmija amazonije.. takozvana smokvina mamba.. inače svaka kuća ima zmiju.. kažu da su te zmije čuvarkuće.. ko ubije jednu od njih.. i okači na forum.. kažu isto je ko kad vučić citira kanjfuzija..

Ovi ljudi što jedu ko stoka,dave se kao da im je zadnje...a ima i gore,ne znam da li ste nekada videli nekog ko jede dva jebenaa sata,majku ti božiju....
Znači jedeš dva sata,3x dnevno to je 6 sati.Zašto,kako?
Ovu zmiju mu treba nabiti nogom u usta,da se udavi nakaza

- - - - - - - - - -

Eto,rekao sam,ali nije mi lakše.Nevalja vam tema:lol:

Ne plasim se mnogo zmija, vise misha i malog maleckog najmanjeg na svetu. Kad macka donese prva sam koja bezi i zatvara sve prozore i vrata. :lol:

Ne znam da li bih je ubila, meni uvek zao, osim da je neko ugrozen. Jednom mi se desilo dok je cerka bila mala, da kolicima predjem preko zmije, misleci da je stap. Jos je bilo hladnjikavo i ona se valjda suncala. Tek kad su je prvi tockovi prignjecili ona promrdala.

Ova tvoja je dobar primerak, lepo ste je cuvali. :lol:

Pi fuj bljak.
Mrzim zmije... Fuuuuuj...
Tacno bih pobegla da je vidim... Odvratne su. Sve.

Jedino sto vise mrzim od zmija su bubasvabe.

Inace, sinoc se vracam sa plivanja, ulazim u dvoriste, kao jez mi prelazi put, uljudno ga pustim, vidim nagojio se, prijala mu zima ili je trudna... :lol:
Malo dalje zabice... :lol:
A imamo i gustera...

Kao zoovrt da imamo...

Jedino mi te zabe nisu jasne, odakle?!
Nemamo vodu nigde u blizini, ni jendeka u celom naselju, mi smo bas na brdu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back