Rupa III

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
uf mnogo toga je u igri....zato je i tesko odluciti
faja :D

jao daj
podsmeh-1.gif

odlicno...daj ga meni :lol: ja cu tebi moj :lol:
Изгледа ми да си напросто под притиском друге половине да учиниш нешто што ти се не чини.
Иначе некад кад навратим на тему о емиграцији често се згрозим будалама које егзистирају тамо.
Спеездеелее су и по десет година чекања на мотање с администрацијом амбасаде и кад су све средили иду сваки са 10к евра(пар иде с 20к евра)???
С тим парама на гомили се и овде може отворити неки мали добар посао где лова можда баш не цури, али убрзано капље... да не помињем да су потрошили деценију да би глуварили од данас до сутра тешећи се да ће за њих живот почети тамо некад и тамо негде и међу собом причали приче о уживанцији у субарктичкој вукоебини.

Изгледа ми да си напросто под притиском друге половине да учиниш нешто што ти се не чини.
Иначе некад кад навратим на тему о емиграцији често се згрозим будалама које егзистирају тамо.
Спеездеелее су и по десет година чекања на мотање с администрацијом амбасаде и кад су све средили иду сваки са 10к евра(пар иде с 20к евра)???
С тим парама на гомили се и овде може отворити неки мали добар посао где лова можда баш не цури, али убрзано капље... да не помињем да су потрошили деценију да би глуварили од данас до сутра тешећи се да ће за њих живот почети тамо некад и тамо негде и међу собом причали приче о уживанцији у субарктичкој вукоебини.

Мораш да будеш богат да би био емигрант. Толико о томе. :bye:

znala sam da ces jedva docekati priliku da izneses pricu van onog pdfa :lol:
srpska posla
Оптерећеност, али стварно.
Буди чврста немој да те навуче на танак лед.
nemoj da ti se cini nista jer ti se mnogo toga pogresnog cini
u tome je i problem, samo ti se cini, od cinjenica si daleko, kao i od teme za emigraciju, pa te molim da se ne mesas u nesto sto ne znas
sedi di si ni za disi nisi i uzivaj
Из визуре мог сређеног и ултра, мега, гига задовољавајућег живота људски је да те саветујем тако зелену.:cmok:
tebi je super, ti daj vucicu nekoliko desitina hiljada e ako zelis slobodno, niko ti ne brani...pitaj prvo one koji su to uradili kako su prosli, eno ih na birou,
Сестро слатка погубила си се али стварно.
Шта ће то мени???
opet
ne brini o tudjim parama
ljubi zemlju kojom hodas slobodno...ja cu da idem ispred tebe da je pljujem :zkez:
Јел ово твој стварни карактер или си само примитивна?
- - - - - - - - - -

ma nije malo ni 2500 za racun ne kazem ja da jeste
al kod mene je blize 6 000 za infostan, u zemlji gde je plata 20 000 pa je iz ugla nekoga ko toliko mora da da, kukanje nekoga za tri puta manji racun, da plasticno kazem, je smesno
a nije smesno bukvalno naravno, svaki racun je veliki kad se za njega nema

- - - - - - - - - -

otkud ti to
ima onih koji idu jer dobiju posao kao iskusni dobri radnici
Значи погодио сам!
:cepanje:
:tambalamba:
За следећих 10 лета моћићете да халуцинирате, умишљате о животу негде и од некад, а потом и да се разиђете ко Битлси.
Ако будете брже писали молбе и на лекарском набилдујете пулс можда и убрзате поступак!
:cepanje:
:tambalamba:

Hebote kukate za hebenih 10% kao da vam uzimaju celu platu, a sta mislite kako je nsma koji ni nemamo platu, bas nikakvu i kako mi zivimo bez te plate bar umanjene, nekad neverujem koliko se ljudi uljiljkaju u svom lepom zivotu pa zaboravljaju na sve oko sebe. Zalosno je sto nikad i nigde ne procitah komentar ok, uzimaju, krivo mi, al dobro je primam pmatu na vreme, sta bi bilo da ostanem bez nje, a nista nije nemoguce u danasnje vreme. (ne snalazilo vas :ok:)

pa, vidi, afroo, krivo mi je da mi uzmu 10 % od plate, koju sam ZARADILA, zato sto su neki drugi godinama krali, a ovi sada nastavljaju da kradu
kapiras da ja i meni slicni vracamo drzavi ono sto su drugi ukrali???
jel bi podrzala akciju gde tvoj komsija ukrade pare iz lokalne prodavnice i ode na more, a tebi policija kaze da moras da vratis ti jer si mu komsija???
20 godina sma se obrazovala, radila 3.5 godina bez staza, kao stipendista ministarstva za nauku (jer sam zaboga bila jedan od 200 najboljih studenata univerziteta, s aprosekom preko 9, dok su se drugi, bez proseka, zaposljavali smao tako), i kad sam se konacno zaposlila, dobila pristojnu platu (sracunatu na osnovu toga KOLIKO SAM RADOVA OBJAVILA u stranim casopisima, a ne na osnovu kvazi sedenja u kancelariji), opd te plate uzela kredit za stan, oni mi je rezu, da bi pokrili administraciju koja sedi 10 na jednom radnom mestu i ladi jaja...samo dodji ispred mog instituta pa vidi kako su zene obucene, pa odi ispred postanske stedionice kad izlaze s posla, pa vidi kako su one obucene, pa ce ti biti jasno da nije sav javni sektor ISTO i da nismo svi isti...
to sto neko drugi nema, nije razlog da svi nemamo

Jedna od moje tri najbolje drugarice je 2001. godine sa mužem i blizancima od 1,5 godinu emigrirala u Kanadu. Imali su oboje ovde posao, stan, za srpske prilike sređen život. Bilo im je malo, hteli su više. I dobili su više. Tamo gde su otišli, žive daleko bolje nego što su u živeli ovde. Pritom je njen fakultet tamo prilično neupotrebljiv i nije htela da nostrifikuje diplomu.

Moja sestričina se pre 4 godine udala za australijskog državljanina i odselila se u Australiju. Nedostaju joj mnoge stvari odavde, ali uređenost države i standard su neke od stvari zbog kojih ni ne pomišlja da se vrati ovamo.

Ni jedna ne gluvare od danas do sutra, čak štaviše, vrlo su zaposlene i zadovoljne onim što su tamo dobile.

Jedna od moje tri najbolje drugarice je 2001. godine sa mužem i blizancima od 1,5 godinu emigrirala u Kanadu. Imali su oboje ovde posao, stan, za srpske prilike sređen život. Bilo im je malo, hteli su više. I dobili su više. Tamo gde su otišli, žive daleko bolje nego što su u živeli ovde. Pritom je njen fakultet tamo prilično neupotrebljiv i nije htela da nostrifikuje diplomu.

Moja sestričina se pre 4 godine udala za australijskog državljanina i odselila se u Australiju. Nedostaju joj mnoge stvari odavde, ali uređenost države i standard su neke od stvari zbog kojih ni ne pomišlja da se vrati ovamo.

Ni jedna ne gluvare od danas do sutra, čak štaviše, vrlo su zaposlene i zadovoljne onim što su tamo dobile.

pa treba da si stopostotni debil i da se ne snađeš tamo

2001. је 2001.
Занемарујеш динамику, а ова Кенгурка је отишла на готово.
Што би Жуков рекао: И моја баба би знала ратовати с 200 тенкова.

2001. је 2001.
Занемарујеш динамику, а ова Кенгурка је отишла на готово.
Што би Жуков рекао: И моја баба би знала ратовати с 200 тенкова.

Na šta gotovo? Ona ovde završila ekonomski fakultet, on tamo IT. On do sada promenio sto poslova, i nigde nije dogurao dalje od probnog rada, a ona ima posao, što bi kod nas rekli "za stalno". I to ne bilo kakav posao, nego radi na fakultetu u administraciji, koji obožava.

Na šta gotovo? Ona ovde završila ekonomski fakultet, on tamo IT. On do sada promenio sto poslova, i nigde nije dogurao dalje od probnog rada, a ona ima posao, što bi kod nas rekli "za stalno". I to ne bilo kakav posao, nego radi na fakultetu u administraciji, koji obožava.
На готово.
Тип је аустралијски држављан, има посао макар и пробни... можда је мало и луфтер кад није прешао с пробног на стални, али он то као резидент увек тамо може лако.
Па јел ми сад треба да плачемо, или да се веселимо што се ова срећно и подразумева се богато удала да би напустила посао који обожава?!?

Подебљано - да им дупе види пут, што се каже.

На готово.
Тип је аустралијски држављан, има посао макар и пробни... можда је мало и луфтер кад није прешао с пробног на стални, али он то као резидент увек тамо може лако.
Па јел ми сад треба да плачемо, или да се веселимо што се ова срећно и подразумева се богато удала да би напустила посао који обожава?!?

Ne treba ti ni da se plačeš niti veseliš, samo ne treba da generalizuješ da svi koji odu odavde tamo gluvare. Jer to prosto nije istina.

Подебљано - да им дупе види пут, што се каже.
Ја би чак поставио питање шта значи то ,,далеко боље него овде", ако је већ овде добро живела???
Кад чучне остави већи траг?
Ауто јој уместо 6л горива троши 15л?
Уместо 120 канала на кабловској овде, тамо има 199?
Једе ГМО у количинама које јој омогућују да претера казаљку на ваги од 120кг+, а деца јој имају алергије свих врста?
...
...
...
Допунити према нахођењу.

Ја би чак поставио питање шта значи то ,,далеко боље него овде", ако је већ овде добро живела???
Кад чучне остави већи траг?
Ауто јој уместо 6л горива троши 15л?
Уместо 120 канала на кабловској овде, тамо има 199?
Једе ГМО у количинама које јој омогућују да претера казаљку на ваги од 120кг+, а деца јој имају алергије свих врста?
...
...
...
Допунити према нахођењу.

To bi moglo da znači da umesto za 1000 dinara, sipa benzina za 3000 dinara, i ne razmišlja odakle da izvadi još jednu crvenu kada potroši to što je nasula. To znači da ne razmišlja da li će decu da upiše na časove gitare ili glume, jer ne može da im plati i jedno i drugo.

Znači mnogo šta, samo ti kao i po običaju nećeš ni pokušati ništa od tog da razumeš, nego ćeš terati po svom. Poenta je bila da ne gluvare i životare svi tamo, ako to rade neki koje znaš. Oni koje ja znam žive tamo veoma dobro, i ne pomišljaju da se vrate, a i to valjda nešto govori.

Ovo o tome da su svi tamo gojazni, besmisleno je i komentarisati.

I što se mene tiče, predajem se. Nemam vremena da se s tobom preganjam čitavo pre podne.

- - - - - - - - - -

ja sam steko nekako drugačiju sliku

Kakvu? Da je više onih koji lagodno žive?

To bi moglo da znači da umesto za 1000 dinara, sipa benzina za 3000 dinara, i ne razmišlja odakle da izvadi još jednu crvenu kada potroši to što je nasula. To znači da ne razmišlja da li će decu da upiše na časove gitare ili glume, jer ne može da im plati i jedno i drugo.

Znači mnogo šta, samo ti kao i po običaju nećeš ni pokušati ništa od tog da razumeš, nego ćeš terati po svom. Poenta je bila da ne gluvare i životare svi tamo, ako to rade neki koje znaš. Oni koje ja znam žive tamo veoma dobro, i ne pomišljaju da se vrate, a i to valjda nešto govori.
Говори... ако би се вратили признали би да су бар у пола случајева мајмуни, али не брини ,,вратиће" се у нпр Мексико иако дотични није развијенији од нас, али тамо ће и даље моћи да продају жваку... но макар неће у финишу живота остати у субарктичкој вукоебини.
Ovo o tome da su svi tamo gojazni, besmisleno je i komentarisati.

I što se mene tiče, predajem se. Nemam vremena da se s tobom preganjam čitavo pre podne.

- - - - - - - - - -

Није сваком(чак многима) како си ти написала, али испустила си битно, нисам јој ја рекао да ће тамо умрети у немаштини већ да су ми смешни ликови који дрежде и обилазе амбасаде по 10(али дословно десет, неки и више!!!) година лебдећи у неком умишљеном свету и живећи од данас до сутра на трипу наде о одласку.
Ако јој је то идеал нек протраћи 10 година.
Зато сам и рекао да је 2001. била 2001., а данас је доста другачије.

Poslednja izmena:

da...

- - - - - - - - - -

Pa zavisi sta podrazumevas pod tim...da li je "kraj s krajem" - jedva za hranu,..... ili imas za hranu, internet, stan, benzin, garderobu, higijenu, racune ali knap.
i edno i drugo je"jedva kraj s krajem"

onaj ko nema za hranu taj nema ni za kompjuter ni za internet, prema tome ovde ne bi ni bio
ovo drugo je adekvatnije, s tim što u mom slučaju benzin i garderobu zaboravi :/

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back