Rupa III

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
..eto dobro si rekla, nekog hrana cini srenim, nekog nesto drugo, ma sta to bilo, knjiga, parfem, cipele, gace..nebitno skroz...zato i jesmo svi razliciti,
na sta bi licilo na kraju krajeva da svi imamo iste zelje, iste prioritete...

Pa da, ali možeš da zamisliš druga kom je mama kupila eurokrem, u plastičnoj posudici, pa još uz njega dobio i malecku kašičicu, i tebe sa parčetom hleba namazanog džemom, a imate 8 godina recimo. Ti bi taj hleb zafrljačio preko krova, doope bi prodao za ono što onaj preko ulice drži u ruci, i lagano liže kašičicu. :sad2: A sve zato, da kada sutra vas dvojica pođete u školu, komšinica vidi da su tvoje cipele nove, a njegove su nasleđene od starijeg brata. Realno, dao bi mu obe cipele za taj eurokrem.

Svi smo mi razliciti, ja sam na primer do pre dve godine sa mm "odvajala od usti" za putovanja, more i namestaj..
Ali stvarno, nismo mi gladovali, nego izbacili luxuz. Nema cajne,kulena,prsute,jogurta svaki drugi dan,nema grickalica, nema slatkisa.. nista, ich!
Te grickalice smo zamenjivali kokicama, slatkise pecenim domacim kolacima ... itt sve se da ustedeti kad hoces/zelis ...
Garderobu kupujemo sezonski, imamo odredjen budzet i kraj. Mogu da naletim na 20 pari cipela, ako mi ne trebaju necu ih kupiti.
Samo karakter.

Pa da, ali možeš da zamisliš druga kom je mama kupila eurokrem, u plastičnoj posudici, pa još uz njega dobio i malecku kašičicu, i tebe sa parčetom hleba namazanog džemom, a imate 8 godina recimo. Ti bi taj hleb zafrljačio preko krova, doope bi prodao za ono što onaj preko ulice drži u ruci, i lagano liže kašičicu. :sad2: A sve zato, da kada sutra vas dvojica pođete u školu, komšinica vidi da su tvoje cipele nove, a njegove su nasleđene od starijeg brata. Realno, dao bi mu obe cipele za taj eurokrem.

prividi...prividi...izvana gladac...
moji su zeru drukciji...valjda su ih okolnosti oblikovale tako
al nauceni smo da
kad imamo imamo, kad nemamo nemamo...uvijek smo isti
zadnje pare se ne daju na krpe i pokazivanje...bolje je imat
za pojest i popit nego za paradnu uniformu...valjda nismo pravljeni za to...paradiranje
sta znam...:lol:
odnosi se ne grade na prividima i ljudi se ne vrednuju kroz etikete
otac me naucio tri stvari:
da sama placam svoje racune
da nikad ne narucujem mljeveno meso
i da ne pijem na prazan stomak.
:mrgreen:

..kako ko, neko ne bi, neko bi bio srcniji u novim cipelama...nemam pojma valjda sto nisam ni kao dete bila zainteresovana puno za hranu, nikad to nisam tako gledala...bilo mi
je ok sto imamo da jedemo, i to je to....a hvala Bogu bilo je svega...
..odrasla sam u beogradskom naselju gde su sva deca iz naseg dvorista imala priblizno isto, nismo se nesto peterano razlikovali, pa valjda zato nismo ni razvili tu zelju za onim
sto onaj tamo jede...mi smo bili srecni da nam tockici na rosulama ne koce..da imamo dobar i dovoljno dugacak lastis...i da ne bude mnogo topla zima da bi smo mogli da
klizamo sto duze na Tasu....ostalo nas nije bas tangiralo previse...ni eurokrem, a ni nove cipele...

prividi...prividi...izvana gladac...
moji su zeru drukciji...valjda su ih okolnosti oblikovale tako
al nauceni smo da
kad imamo imamo, kad nemamo nemamo...uvijek smo isti
zadnje pare se ne daju na krpe i pokazivanje...bolje je imat
za pojest i popit nego za paradnu uniformu...valjda nismo pravljeni za to...paradiranje
sta znam...:lol:
odnosi se ne grade na prividima i ljudi se ne vrednuju kroz etikete
otac me naucio tri stvari:
da sama placam svoje racune
da nikad ne narucujem mljeveno meso
i da ne pijem na prazan stomak.
:mrgreen:

Meni uvek bilo žao kada je sveki to pričala. Tačno sam zamišljala mm, malenog, mršavog, smorenog u novim cipelama, kako tiho pati za onim što komšijski sin jede. :rida:

Meni uvek bilo žao kada je sveki to pričala. Tačno sam zamišljala mm, malenog, mršavog, smorenog u novim cipelama, kako tiho pati za onim što komšijski sin jede. :rida:
Од тих еурокремова и сличних вештака само се може изгубити здравље.
Требала је свеки да му завали једну родитељску и амин сватови!

..kako ko, neko ne bi, neko bi bio srcniji u novim cipelama...nemam pojma valjda sto nisam ni kao dete bila zainteresovana puno za hranu, nikad to nisam tako gledala...bilo mi
je ok sto imamo da jedemo, i to je to....a hvala Bogu bilo je svega...
..odrasla sam u beogradskom naselju gde su sva deca iz naseg dvorista imala priblizno isto, nismo se nesto peterano razlikovali, pa valjda zato nismo ni razvili tu zelju za onim
sto onaj tamo jede...mi smo bili srecni da nam tockici na rosulama ne koce..da imamo dobar i dovoljno dugacak lastis...i da ne bude mnogo topla zima da bi smo mogli da
klizamo sto duze na Tasu....ostalo nas nije bas tangiralo previse...ni eurokrem, a ni nove cipele...

Razumem ja tebe u potpunosti, ali mi je nekako bezveze ta formulacija "stomak nema prozore". Identično je govorila baba mm. To je ono "šta će svet da kaže." A meni se u stvari ebe za svet.

- - - - - - - - - -

Од тих еурокремова и сличних вештака само се може изгубити здравље.
Требала је свеки да му завали једну родитељску и амин сватови!

Dobro poznavaoče, u redu si. Skapirala sam da treba da brstimo da bismo doživeli duboku starost, ali verovao ili ne, ima i onih koji ne žude da žive 100 godina. Od nečega se mora umreti.

Razumem ja tebe u potpunosti, ali mi je nekako bezveze ta formulacija "stomak nema prozore". Identično je govorila baba mm. To je ono "šta će svet da kaže." A meni se u stvari ebe za svet.

- - - - - - - - - -

Dobro poznavaoče, u redu si. Skapirala sam da treba da brstimo da bismo doživeli duboku starost, ali verovao ili ne, ima i onih koji ne žude da žive 100 godina. Od nečega se mora umreti.
Ја не брстим, али еурокрем је тешко њесра све и да ти их најрођенији купују.

Dobro, jedeš presno, sem valjda nedeljom, a sve u cilju da budeš zdrav kao dren, pereš zube jednom dnevno, i valjda dugo živiš. U pravu si, mm nema zube, ali mi ga je i dalje žao što mu "stomak nije imao prozore."

ima moj cale i strasnije price...kao odgovarao kemiju jer nije imao pare za knjigu iz fizike...al je svejedno vrijedno ucio...
ta je prica drzala vodu dok nismo nasli svjedodzbe :lol:
u stvarnosti...njegovo je djetinjstvo bilo gorko slatko na mnogo tuznije i ljepse nacine
kao i majcino...ona je opet materijalno, imala sve...sve osim majke...
sad sam se i ja raspekmezila :lol:

Dobro, jedeš presno, sem valjda nedeljom
У топлијем делу године, у хладнијем суботом и недељом... уосталом ко би појео оне силне чварке и урке???
, a sve u cilju da budeš zdrav kao dren, pereš zube jednom dnevno, i valjda dugo živiš. U pravu si, mm nema zube, ali mi ga je i dalje žao što mu "stomak nije imao prozore."
Веруј ми да задовољство жвакања шуЊке властитим зубичима превазилази сваки еурокрем, био он сажвакан или не.
Узгред ми се нисмо ни навукли на слатко па нам је сваки жал за тако нечим стран.

- - - - - - - - - -

...nikad nije bilo u pitanju sta svet misli, vec kako se ti osecas...e moj otac je zeleo da naucim da se osecam kao neko kome nije prioritet sta cu svakog dana pojesti
posto poto, i da mi se ne vrti zivot oko sporeta...zeleo je da me nauci da je vazno da kao zena, umem da odaberem i dobru cipelu i tasnu, i stof za suknju i kaput (nekad
se to i silo, secas se)..da nekad ne zalim da dam pare na frizuru, i da mi ne bude preci "lavor" od laka za nokte...bas zbog majke koja je sve to mogla, a njen prioritet je
bila kuhinja, frizider, dudje, i ostale "zenske" stvari....
....u tom smislu je to bilo receno...i uspeo je, mojoj majci nikad nije bilo jasno kako to da mi nije zao da cipele/tasnu..sta god, a zao mi za serpu, pa zao mi jer u onoj
sto imam mogu da skuvam i pasulj i kupus i sta god...a ne trebaju mi dva lonca za istu namenu...recimo...

Ovo je moja svekrva podvukla xy puta da je njoj njena svekrva govorila kad god je ona htela da kupi nešto iz prodavnice svojoj deci. Neki keks, grickalice, mandarine, i tako to, a ne samo da jedu štrudle i kiflice koje ona umesi, i jabuke sa drveta ispred kuće. :( I meni uvek bilo glupo to što je bitnije kupovati ono što će neko videti na tebi,a ne ono što će te učiniti srećnim. Valjda zato što ja volim da jedem. :sad2:

volim ja i večeru od 100 evra
i kožnu jaknu od 200 evra
mislim spram svecu i tropar
to je više neka metafora da li je čoveku bitnija unutrašnjost il spoljašnjost
a ta "izreka" se svodi na to spolja nak je gladac unutra jadac

У топлијем делу године, у хладнијем суботом и недељом... уосталом ко би појео оне силне чварке и урке???Веруј ми да задовољство жвакања шуЊке властитим зубичима превазилази сваки еурокрем, био он сажвакан или не.
Узгред ми се нисмо ни навукли на слатко па нам је сваки жал за тако нечим стран.

Pa zaboga, ja sam domaćica, žvaćem šunku, dakako. Žvaće i on sa to malo zuba što mu je ostalo, iako nije jeo eurokrem u ranoj mladosti.

...nikad nije bilo u pitanju sta svet misli, vec kako se ti osecas...e moj otac je zeleo da naucim da se osecam kao neko kome nije prioritet sta cu svakog dana pojesti
posto poto, i da mi se ne vrti zivot oko sporeta...zeleo je da me nauci da je vazno da kao zena, umem da odaberem i dobru cipelu i tasnu, i stof za suknju i kaput (nekad
se to i silo, secas se)..da nekad ne zalim da dam pare na frizuru, i da mi ne bude preci "lavor" od laka za nokte...bas zbog majke koja je sve to mogla, a njen prioritet je
bila kuhinja, frizider, dudje, i ostale "zenske" stvari....
....u tom smislu je to bilo receno...i uspeo je, mojoj majci nikad nije bilo jasno kako to da mi nije zao da cipele/tasnu..sta god, a zao mi za serpu, pa zao mi jer u onoj
sto imam mogu da skuvam i pasulj i kupus i sta god...a ne trebaju mi dva lonca za istu namenu...recimo...

Affro, sjajno je to sto te naucio
al da te naucio i da postujes tudje izbore umjesto
da ih ovako omalovazavas bilo bi jos ljepse
mda, moguce je probao, al ga nisi dobro razumjela
ko ni ovaj razgvor veceras...
sori

Affro, sjajno je to sto te naucio
al da te naucio i da postujes tudje izbore umjesto
da ih ovako omalovazavas bilo bi jos ljepse
mda, moguce je probao, al ga nisi dobro razumjela
ko ni ovaj razgvor veceras...
sori

..a zasto ti msilis da si ti naucila i da si ti u pravu?
..ne bih bas rekla, nikog niti sam omalovazavala, niti to radim, a ako se neko nadje uvredjenim
ja tu ne mogu nista...
...nemoj se izvinjavati, nema potrebe, znamo se...al bas me zanima koga sam ja to u citiranom
postu i cime uvredila??? ajd bas mi objasni posto me zivo zanima to sto si ti videla, a nigde ne pise:ok:

Poslednja izmena od moderatora:
..a zasto ti msilis da si ti naucila i da si ti u pravu?
..ne bih bas rekla, nikog niti sam omalovazavala, niti to radim, a ako se neko nadje uvredjenim
ja tu ne mogu nista...
...nemoj se izvinjavati, nema potrebe, znamo se...al bas me zanima koga sam ja to u citiranom
postu i cime uvredila??? ajd bas mi objasni posto me zivo zanima to sto si ti videla, a nigde ne pise:ok:

mozda zato sto ja i ne tvrdim da sam u pravu tj da si ti u krivu kad pricamo o tome sta je kome prioritet...naglasak na - sta je...kome...

uvrijedila si, svjesno ili nesvjesno, recimo mene
i svoju majku...i svaku drugu osobu kojoj perje nije najbitnija stavka...
i jos jedna stvar, draga Afro, ne cini te perje zenstvenijom, cak ni zenom

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back