Rumuni - narod najstariji

• Začetnik teme Začetnik teme yokai
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

yokai

Elita
Poruka
15.332
Večeras sam došao do zapanjujućeg otkrića!
Rumuni su, zapravo, najstariji narod na planeti!
Naziv zemlje Romania, potekao od naziva ROMAN za Rimljanina, a sam naziv ROMAN dolazi od reči SUMER -> REMUS -> ROMUS!
Baš me zanima šta će pripadnici jezuitske BB škole reći na ovo! Ne sumnjam da imaju spreman odgovor, ali je svakom koji nije izmanipulisan zapadnjačkim medijima i njihovim dekadentnim sistemom vrednosti jasno da je ovo još jedno u nizu velikih otkrića koje pobija smešne teorije BB škole!

Naziv zemlje Romania, potekao od naziva ROMAN za Rimljanina, a sam naziv ROMAN dolazi od reči SUMER -> REMUS -> ROMUS!
Baš me zanima šta će pripadnici jezuitske BB škole reći na ovo! Ne sumnjam da imaju spreman odgovor, ali je svakom koji nije izmanipulisan zapadnjačkim medijima i njihovim dekadentnim sistemom vrednosti jasno da je ovo još jedno u nizu velikih otkrića koje pobija smešne teorije BB škole!
Ниси се потрудио да ЛИНК-ујеш то ,,запањујуће откриће'' па да и ми читамо!

Kakav link?
Ja sam došao do tog otkrića samostalnim istraživačkim radom u oblasti etimologije.

Лепо је да си то самостално открио.
Занима ме упоређење старости тих Румуна са:
- људима и културом Лепенског Вира (7000-5500 година п. н. е.),
- па са људима и културом налазишта су Старчеву и Винчи ( 5300 до 3200 година п. н. е),
- па из бронзаног доба ( 2000. до 1000. године пре нове ере) и касније: стварање етничких група које ће дати старобалканска племена: Трачане, Илире, Дачане, Гете, Дарданаца, Трибала, Меза, .......
Све ће нам бити јасније ако нам откријеш период п.н.е.,који је био предмет твог истраживања.

Пре мислим да су Румуни романизовани да би се прекинуо континуитет Словена од Карпата до Јадрана...

Мислим Влад Цепеш... то је баш изворно романско име... :lol:

Лепо је да си то самостално открио.
Занима ме упоређење старости тих Румуна са:
- људима и културом Лепенског Вира (7000-5500 година п. н. е.),
- па са људима и културом налазишта су Старчеву и Винчи ( 5300 до 3200 година п. н. е),
- па из бронзаног доба ( 2000. до 1000. године пре нове ере) и касније: стварање етничких група које ће дати старобалканска племена: Трачане, Илире, Дачане, Гете, Дарданаца, Трибала, Меза, .......
Све ће нам бити јасније ако нам откријеш период п.н.е.,који је био предмет твог истраживања.

Što se tiče kultura Lepenskog vira, Starčeva i Vinče - u pitanju su Rumuni koji su poslati kao izvidnica iz Mesopotamije (tj. iz države Sumera), te su na tim prostorima formirali države.
Što se tiče Tračana, Ilira itd. to su sve rumunska plemena.
Period mog istraživanja obuhvata period od, otprilike, 10000. godine p.n.e. do danas.

Пре мислим да су Румуни романизовани да би се прекинуо континуитет Словена од Карпата до Јадрана...
Мислим Влад Цепеш... то је баш изворно романско име... :lol:

Влад Цепеш или Дракула, рођен је почетком XVека тако да га истраживач сигурно није узео у обзир.
Уосталом yokai
user-offline.png
ће нам то потанко објаснити како је дошао до тог открића да су Румуни најстарији народ!
Можда је и он Румун, па би му било драго да му сународници буду древни народ.

Ti si plagijator jer je to otkriće velikog Nikolae Densusianu-a čiji sledbenik je kolega D-1.

Otale i izduvni sistemi

remus1-1.jpg

Poslednja izmena:

Лупаш. Народ најстарији су Швеђани!

Професор медицине на универзитету у Упсали Улоф Рудбек (1630-1702) је у свом делу Атлантида у неколико томова (1679-1702) на преко три хиљаде страна доказао да се Атлантида налазила на месту Шведске те да су од шведског настали и латински и хебрејски итд

Da citiramo dr Kišprdilov Svetislava:

"Kao pre sto vekova tako danas izgleda ovaj tu deo, tu je more dolazilo i bila su dva svetionika, jedan je bio tu, jedan je bio iznad Vrdnika na kuli, bio jedan čovek radio, naš, Đorđe Čvarkov, on je im'o propusnice da pušta brodove za plovni put za Atlantidu. Ondak posle su došli Rimljani, ondak su bili balovi, makovnjače se pravilo, ondak su pili vina ko i svi Rimljani, ondak posle su došli ovi drugi i tako... "

Što se tiče kultura Lepenskog vira, Starčeva i Vinče - u pitanju su Rumuni koji su poslati kao izvidnica iz Mesopotamije (tj. iz države Sumera), te su na tim prostorima formirali države.
Što se tiče Tračana, Ilira itd. to su sve rumunska plemena.
Period mog istraživanja obuhvata period od, otprilike, 10000. godine p.n.e. do danas.

Ниси ли мало претерао у ,,дубину прошлости'' у твом истраживаљу.
Зар 10000год. п. н. е. није било ледено доба. Незнам шта си нашао испод леда и снега.
Боље прочитај ово, па настави са истраживањима и јави нам шта си ископао:
око 8000. пне. — окончало се ледено доба.
око 8000. пне. — 7000 BC — Прелаз са Палеолита на Неолит.
око 8000. пне. — Успостављене насеобине код Невали Корија у данашњој Турској.
око 8000. пне. — Успостављене насеобине код Сагаласоса у данашњој југозападној Турској.
око 8000. пне. — Успостављене насеобине код Акуреа у данашњој југозападној Нигерији.
око 8000. пне. — Успостављене насеобине код Евре Еикера и Недре Еикера у данашњем Бускеруду, Норвешка.
око 8000. пне. — Успостављене насеобине код Ереа, Данска.
око 8000. пне. — Супостављене насеобине код Дипкара код данашњег Шефилда, Енглеска.
око 8000. пне. — Ловци-сакупљачи населили северноамерички Арктик
око 8000. пне. — Број људи: 5.000.000
око 7500. пне. — Мезолитски ловци-сакупљачи као први људи стижу у Ирску.
http://sr.wikipedia.org/sr/8._миленијум_п._н._е.

Totalno si u pravu, ovo je jedna nesumnjiva i stamena istorijska istina. Cak mi je i pokojna baba pricala o tome.

Rumuni su mešavina Dačana i Rimljana. Jeste da su Dačani jako davno ovde, možda i 1000 godian pre Hrista, ali moderni Rumuni nastaju od Trajana.
Devojak mi je Rumunka, pa ni oni ne tvrde takve stvari.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back