RUKOMET!!!!!!!!!!!!1

Igraju i dalje fenomenalno! Nema prenosa cak ni na Eurosportu, ima na HRT i MAK sat kad igraju komsinice...ali posto nece otici medju osam i taj izvor ce presusiti...najbolje da se preselim u Rumuniju ili Madjarsku dok ne prodje SP!

Kod njih postoji nacionalna televizija koja prenosi SP!!!

Vidim da Norvežanke po običaju gaze sve redom.....odakle sad Angola ovako dobra :shock:
Hrvatice i Makedonke su tamo i gde se pretpostavljalo a u drugoj grupi za sada ima više neizvesnosti pa će međusobni duel Nemica i Rumunki promovisati lidera te grupe.....biće zanimljivo sledeće kolo kada se sastaju Angola :roll: i trećeplasirana Rusija
Domaće prvenstvo:Kolubara i dalje odoleva svima i sigurno niko nije očekivao da će do sada biti lider....Zvezda solidna sa odličnim Perunučićem i Vukasom....Jugović polako tone (iako je bio u samom vrhu).....Partizan očajan sa tek po nekim bljeskom
Možda i naš najbolji pivotmen svih vremena Dragan Škrbić oprostio se od rukometa

Sve u svemu iz ovog intervjua se vidi opet ono o čemu smo ranije diskutovali a to je da se slabo ili nikako ne ulaže u rukomet (pogotovo u mlađe selekcije) i da se sve svodi na individualnost pojedinaca (ako žele da odreše kesu)....dakle savez ne ulaže a klubovi koji imaju svoju "matice" (SD C.Zvezda,Partizan...) nemaju više toliko pomoći od svojih sportskih društava...šta onda tek reći za tzv.manje klubove koji verovatno traju samo dok imaju nekog jakog sponzora pored sebe a kad i on/i podignu sidro,gase se klubovi (što je i bilo primera kod nas) i mladi željni treniranja rukometa ili se opredeljuju za neki drugi sport ili kafić,kompjuter,TV.....kada bi svako od čelnika barem malo razmišljao kao Nenad postojala bi neka nada za naš rukomet ......PERUNIČIĆU CARE

Zvezdi derbi i čelo tabele
Rukometaši Crvene zvezde pobedili su Partizan 31:27 (19:19) u derbiju 14. kola Superlige Srbije. Zvezda je tom pobedom izbila na čelo tabele, pošto je u subotu Kolubara izgubila od Metaloplastike. Meč je protekao u izuzetno prijateljskoj atmosferi, a igran je pred samo oko 300 gledalaca. Najbolji strelac na meču bio je Ivanović (Partizan) sa sedam golova, u Zvezdi je efikasniji od drugih bio Peruničić sa 6 pogodaka.

Kao zvezdašu mi je drago što je Zvezda pobedila ali nemogu da shvatim da se za jedno poluvreme ukupno da 38 golova :shock: .
Po meni to se ne može nazvati kvalitetnim rukometom nego rastrzanom i nedisciplinovanom igrom sa jako lošom odbranom ili kao da je uopšte nije bilo.
Daleko je naš rukomet od nekog proseka koji se igra u Evropi i mi nemamo šta tamo još da tražimo,nažalost.

Rukometaši Zvezde ponovo na vrhu

Rukometaši Crvene zvezde pobedili su Mladost Radnički 25:24 (12:15), u 15. kolu Superlige. Zvezda se ovim trijumfom osamostalila na čelu tabele, pošto je drugoplasirana Kolubara u petak igrala nerešeno sa Vojvodinom i tako se izjednačila sa Zvezdom. U drugom meču 15. runde igranom u nedelju Planinka je pobedila Jugović u Kaću 31:34 (22:16), i tom pobedom se primakla protivniku na samo dva boda zaostratka na sredini tabele.

U ostalim duelima igranim dan ranije Mladost Čelik je savladao Partizan 29:25 (10:10), Sintelon je na svom terenu bio bolji od Proletera 29:27 (13:9), Radnički je pobedio Vrbas u gostima 26:24, a PKB i Župa odigrali su meč sa najviše golova koji je pripao domaćinu rezultatom 35:34.

Rezultati 15. kola Superlige:

petak:
Vojvodina Železničar - Kolubara 27:27 (15:14)
Metaloplastika - ORK Niš 32:28 (15:12)

subota:
Mladost Čelik - Partizan Si&Si 29:25 (10:10)
Vrbas - Radnički 24:26 (16:8)
PKB - Župa 35:34 (22:14)
Sintelon - Proleter Naftagas 29:27 (13:9)

nedelja:
Crvena zvezda - Mladost Radnički 25:24 (12:15)
Jugović Unimet - Planinka Prolom voda 31:34 (22:16)

Tabela:

1. Crvena zvezda 15 12 1 2 25
2. Kolubara 15 11 1 3 23
3. Metaloplastika 15 11 0 4 22
4. PKB 15 11 0 4 22
5. Sintelon 15 9 1 5 19
6. Mladost Radnički 15 9 1 5 19
7. Proleter Naftagas 15 8 2 5 18
8. Jugović Unimet 15 7 3 5 17
9. Planinka PV 15 7 1 7 15
10. Partizan Si&Si 15 6 1 8 13
11. Radnički (KG) 15 6 0 9 12
12. Mladost Čelik 15 4 2 9 10
13. ORK Niš 15 5 0 10 10
14. Župa 15 4 1 10 9
15. Vojvodina 15 2 1 12 5
16. Vrbas 15 0 1 14 1

Evo javlja se jos jedan fanatik rukometa.Meni je to najbolji sport.Ja sam ga trenirala neke 3 godine ali sam morala da odustanem zbog zdravstvenih problema.Mislim da nije grub sport, to pricaju oni koji ne poznaju taj sport.
Sta mislite o dobrotvornoj utakmici koju je organizovao Skrbic?

Dobro osmisljeno ali mi je nekako sve to bez nekih velikih emocija.
Nisu krivi sami akteri nego uopste ta gorcina koja se javlja pri samom pomenu na nas rukomet.
Mislim da je i publika dosta zakazala sa po meni ipak malom posetom (3.000)

Dakle počinje europsko u Norveškoj! Hrvatska prvi put poslije 5 godina nije favorit za medalje. Fale nam oba desna krila, Balić je nespreman (iako će malo igrati), Metličić i Lacković poluozlijeđeni. Ludi Lino ne samo da nije vodio prvo lijevo krilo Šprema i prvog vratara Loserta već je uoči susreta s Poljacima donio doista nenormalnu odluku. Krećemo sa samo jednim lijevim krilom (Kaleb ima 35 godina :shock:) i samo jednim desnim vanjskim (Metličić poluozlijeđen :shock:), ali zato imamo 7 što srednjih što lijevih vanjskih :shock:.

Čini mi se da Nijemci, Danci, Norvežani i Poljaci djeluju opasno, a Španjolci i Francuzi, poput nas, pomalo istrošeno.

Ritam utakmica je nehuman i ponovo će odlučivati duža klupa i malo sreće s ozljedama.

Iako ste oslabljeni,mislim da ipak i sa ovim igračima imate dosta kvaliteta da se borite za medalju.
Sistemi takmičenja u skoro svim sportovima se non-stop menjaju i to donosi samo lošiji kvalitet utakmica jer su igrači non-stop na terenu i dolazi do velikih umora.
Neko smatra da današnji sportisti više liče na nekakve robote a manje na ljude.

Back