Rudjerova vaskršnja poslanica

Rudjer

Iskusan
Poruka
5.513
Draga braćo i sestre, Hristos vaskrse!

Vaskrs je, Vaskrs je, pucaju prangije!

Jedna djevojka je bacila čini na mene i pomutila mi razum. Planiram da joj iskažem svoja plemenita osjećanja čim prije, što kaže Džemal Bijedić u filmu ''Lepa sela lepo gore'' kad ga je narod upitao kad će prenijeti njihove pozdrave drugu Titu. Pozvaću je da sa mnom zaplovi nemirnim morem ljubavi i strasti. Jutros, dok sam bespomoćno ležao u krevetu, bez snage da ustanem, mamurno srce je šaputalo njeno ime. Molim te, dođi i vaskrsni me na ovaj najveći hrišćanski praznik! Ti si stvorena za tako nešto! Tačnije, kad malo bolje razmislim, sad ću ja nju odmah pitati, jer što je prije pitam, prije će pristati, mada postoji i realna mogućnost da me odbije. Hoću reći, znaću na čemu sam.

Druga tačka dnevnog reda je pivo. Nemojte me pogrešno shvatiti, draga braćo i sestre, ali ja mislim da je vrijeme da se počne. Ja sam jutros popio jedno pivo na porodičnom skupu, a maloprije me moj drug Nemanja vodio na još jedno u L'ariaco. Sad namjeravam da načnem svoju kućnu kolekciju Jelen piva.

Još bih samo želio da uputim iskrene čestitke Fernandu Toresu na prvom pogotku u dresu londonskog kluba. Svaka ti dala vode iz bokala!

Neka nam je srećan ovaj Vaskrs i želim vam svima urnebesan provod večeras! Taj rad!

Back