Ruby mala pomoc

SerbinHitman

Početnik
Poruka
1
Zdravo,

Poznajem moze se reci odlicno HTML i CSS, radim sajtove i u wordpressu, ono sto me dalje zanima je da li moram da ucim Java Script i Sql da bih ucio Ruby i Ruby on Rails ili ne?

I sta je ono sto trebam da naucim pre nego sto pocnem da ucim Ruby on Rails?

Hvala

Moja preporuka bi ti bila da se ostavis Ruby-ja i predjes na PHP (pogledaj i framework Laravel - ponasa se kao Ruby). Ovo ti govorim jednostavno zbog toga sto support za Ruby sve vise otpada, ima sigurnosne rupe koje mjesecima nisu rijesavali.. Jednostavnije ti je za nase trziste, po meni, da naucis PHP. A ako hoces nesto novo, pogledaj Node.js, ako te zainteresujes mozes i njega da precesljas vrlo brzo. Pozdrav!

Jednostavnije ti je za nase trziste, po meni, da naucis PHP.

Ako će da radi sa našim "paprikarima" onda bolje ni da ga ne radi. Ruby i njegov framework Rails su itekako traženi, a to što se ovde gura jedna te ista priča je posledica neinformisanosti o tome šta se od tehnologija aktivno koristi i u kojim SCENARIJIMA (ovo je veoma bitno jer nećeš aplikaciju koja zahteva napredna matematička računanja praviti u Node već ćeš verovatno izabrati Python + SciPy recimo. Node.js jeste dobar, ali ne u svakom slučaju.

Ako će da radi sa našim "paprikarima" onda bolje ni da ga ne radi. Ruby i njegov framework Rails su itekako traženi, a to što se ovde gura jedna te ista priča je posledica neinformisanosti o tome šta se od tehnologija aktivno koristi i u kojim SCENARIJIMA (ovo je veoma bitno jer nećeš aplikaciju koja zahteva napredna matematička računanja praviti u Node već ćeš verovatno izabrati Python + SciPy recimo. Node.js jeste dobar, ali ne u svakom slučaju.

Kako mislis paprikarima? :lol:

Back