I meni je stigla opomena pred tuzbu jos juna meseca, a od onda se nisu oglasili vise. I dalje mi trpaju pretplatu, a ja i dalje ne placam niti cu platiti! Da se razumemo, sve ostale racune placam redovno, nikad nisam ostao duzan za struju, telefon, komunalije...bilo sta, ali ovo necu da platim zato sto to ne gledam. Zasto bih platio? To je isto kao da ti stigne racun iz prodavnice da platis 2 kila mesa koje nisi uzeo. Jel bi platio tako nesto? Naravno da ne. Ovo je potpuno isto. Neka emituju digitalno, kodiraju kanale, podele risivere i kartice, pa ko zeli da ih gleda, on ce platiti pretplatu.
A sta sam naucio setajuci po netu:
neki su proucavali i iscitavali zakon o radiodifuziji i dosli do sledeceg zakljucka: ako hoce ovi da naplate pretplatu, po zakonu, prvo korisnik mora da prijavi radiodifuznoj agenciji da poseduje TV prijemnik. Kad to obavi, onda treba da napravi ugovor sa RTS-om o placanju pretplate i tek onda mogu da zahtevaju da im se plati. Posto nemam prijavljen prijemnik, pa ni ugovor sa rts-om, mirne savesti cekam da me pozovu na sud (mada, kazem, ne javljaju se evo vise od pola godine, al jedva cekam).
Ja sam, inace, sudija - porotnik Viseg suda, i malo sam se raspitao o ovome i rekli su mi da je bilo leta 2010.-te par tuzbi i sve su resene u korist tuzenih, tako da je to jos jedan podstrek da ne platim. Samo se vi pozovite na ove stavke iz zakona i nece biti problema.
Ajde neka se javi neko ko je isao na sud i izgubio od RTS-a, bas me zanima ima li takvih u Srbiji