RTS javni servis?

• Začetnik teme Začetnik teme lider
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hayek:
Eto, to je tvoj argument.

Ostale televizije ja ne finansiram, mogu da pustaju sta god zele. 24 sata reklama ili prorocica, ako vide u tome svoj interes. Ako mi se ne gleda necu gledati.

RTS ne gledam, ali neko ipak hoce da mi uzme 300 dinara. Ma da hoce da mi uzmu 1 dinar, ne dam.

Ako nekoga ovde treba da bude sramota(mada je prica o sramoti u ovom slucaju stranma zdravom razumu), to si onda ti jer opravdavas kradju.

dakle RTS nije postao javni servis, RTS je politifcka filijala vlade i DSSa, na celu RTSa sedi Milosevicev ministar informisanja i Mirin drugar, a oni hoce da nam uzmu 300 dinara pretavarjuci RTS u nekakav "nacionalni interes".

:lol: :lol: :lol: Тијанић је ОДЛИЧАН новинар и није ни мало глуп човек... каква, бре, ДСС филијала, ето шта Тебе и Чеду мучи... као што вас мучи и то што ће бити смањена могућност манипулације ваших инструктора ван земље, е, видиш, када би постојале неке техничке могућности таквима као што си Ти треба укинути могућност гледања РТС-а и не мораш да плаћаш и ... готово. А буди сигуран да већина народа плаћа, јер већина народа врло добро разуме шта су намере "душебрижника"!

eremita:
Али како не разумеш да НОВЕ образовне и документарне емисије не могу да се направе преко ноћи... и ја сам наравно за КВАЛИТЕТ, углавном гледам филмове, на РТС-у дневнике и све документарне емисије 1. и 2. програма, није лош "Авалски торањ"...на Б92 пренос из Хага, а највише емисија гледам на АРТ каналу, или на страним ТВ станицама...

Ако и Ти као и ја желиш ЈАВНИ СЕРВИС па онда једино може да прође овакав начин финансирања - све друго је да РТС буде неком слугерања... а тога је мислим свима доста било.
Obrazovni program ne zavisi od nacina finansiranja,jedino informativni.A i da je tu drugacije(politicki kontrolisano),uvek bi imao druge stanice da uporedis.Nek oni lepo donesu UREDBU da se SVIM poslanicima koji su uzeli(citaj:nakrali)dnevnice u proteklih 15 godina parlamentarizma,konfiskuje imovina ako iste uz odgovarajucu kamatu ne vrate,i da te pare idu na poseban racun RTS-a.Ovde mislim i na savezni i republicki parlament.Nek najure SVE Miloseviceve kadrove i svedu broj zposlenih na odgovarajucu meru.Pa nek "legalisti"prevrcu ocima do sutra.Bolje i nelegalan konkretan korak nego prevrtanje ocima do besvesti "dragog" nam premijera,a tonemo li tonemo....RTS bi bio najbogatija televizija,bar kod nas i da zeli mogao bi NOVCEM da unisti Pinkoviziju plasiranjem kvalitetnijih sadrzaja,jer za to ima potencijal.Ovo je smo pricanje u vazduh,jer se to NIKAD nece desiti-ne odgovara ni jednoj frakciji politicke elite.

Pa RTS vodi covek koji je bio ministar za informisanje u vladi MirkaMarijanovica. Covek sa srednjom skolom. I kad mu je gazda zavrsio u Hagu, gde je zavrsio. Pa naravno kod gospodina:" Ja to nisam znao, nisam bio obavesten. A to za uzimanje 300 dindzi ne vredi komentarisati. Za sta? Za serije tipa Srecni ljudi ili ona dva lika iz onog sela kod Leskovca.

crow:
u pravu si!
uostalom, zašto da plaćaš nešto što ne želiš da koristiš?

čista otimačina
imalo bi smisla kad bi ga skremblovali pa dali kartice onima koji zele i njima naplaćivali.
ovako je otimačina!!!
E da se ti i ja oko necega slazemo. Naravno da je otimacina jer nije ponudjena sloboda biranja odnosno skremblovanja nezeljenog programa i placanje zeljenog. Nemam nista protiv da se uvede pretplata RTS - a ali da se uvede takodje pretplata daleko kvalitetnijih programa koje gledam na kablovskoj i kojoj vec placam pretplatu. Neka se Tijanic obrati njima za novac a ne da prosi zaogrnut prisilom. Hocu da platim Discovery, History i jos neke program koje gledam a za koje obzirom da sam platio imam i titlove na Srpskom sto znaci - civilizovanu uslugu i moj odnos i obaveze prema televiziji. Ko zeli RTS neka ga dobije, tako se valjda radi u svetu koliko znam. ( ovo sam vec pominjao na drugom mestu i mrsko mi je da ponavljam ). Prosla su vremena kada smo imali prvi i drugi program i kada je ta TV stvarno bila javni servis kome je bilo logicno platiti pretplatu. Posto je ovde velika kaubojstina tako su i zakoni na strani kauboja, nesposobnih ljudi koji imaju djon od obraza pred celom nacijom da navare svojih 300 din ( sada ce neko da kaze: pu stipso! ) na brojilo el. potrosaca. Zadnja mizerija, nemam vise sta da kazem.

Mali prilog raspravi;
RTS je prošle godine iz Budžeta dobijao 5.000.000 din dnevno.
Ove godine 6.000.000. plus prihod od pretplate.
Kako god da okreneš sve se to finansira iz naših sredstava.
Dakle znamo ko plaća,samo ne i šta se plaća.

Back