RTL8201CP :( Ko moze da mi pomogne?

Rizbo_NS

Početnik
Poruka
7
Imam jedan problem.A to je:
Uzeo sam danas novi Internet(ADSL)
A dosada sam imao (Cable)
Poenta:
Kablovski net mi ide preko USB prikljuca.
E sad danas kad sam hteo ADSL da prikljucim,Neraguje na moj LAN cable rj-45 il kako ocete vec.Probao sam i Cable modem preko Lan(rj-45) nije htelo.Pomislio sam mozda je kabal los pa sam probao drugi.Nije,Mislim da mi fali RTL8201CP driver.

E sad,sve bi ja to popravio da mogu naci to na netu.Posto na cd-u nema...
Nasao sam na netu na par mesta al svi traze pare...Pa me zanima jel ima neko informaciju gde bi mogao da skinem RTL8201CP Phy 10/100 LAN driver?
Alternativa : Kako da popravim Rj-45?(prikljucak za net u kompu xD)

Imam jedan problem.A to je:
Uzeo sam danas novi Internet(ADSL)
A dosada sam imao (Cable)
Poenta:
Kablovski net mi ide preko USB prikljuca.
E sad danas kad sam hteo ADSL da prikljucim,Neraguje na moj LAN cable rj-45 il kako ocete vec.Probao sam i Cable modem preko Lan(rj-45) nije htelo.Pomislio sam mozda je kabal los pa sam probao drugi.Nije,Mislim da mi fali RTL8201CP driver.

E sad,sve bi ja to popravio da mogu naci to na netu.Posto na cd-u nema...
Nasao sam na netu na par mesta al svi traze pare...Pa me zanima jel ima neko informaciju gde bi mogao da skinem RTL8201CP Phy 10/100 LAN driver?
Alternativa : Kako da popravim Rj-45?(prikljucak za net u kompu xD)
Nažalost ja znam da serviseri pri instalaciji znaju da isključe LAN u BIOS-u, kao prvo proveri da nije isključen i ako jeste uključi ga.pošto je danas 99% kompova ima integrisan Lan imaš njegove drajvere na cd-u za matičnu ploču.
Zatim zašto nisi probao sa kablom koji si dobio za ADSL naravno dosta zavisi i od toga kakav si ADSL modem dobio ako si dobio onaj sa jednim Lan izlazom onda obavezno koristi kabel koji si dobio sa modemom jer je taj kabel sa ukrštenim paricama crossover , a ne straight kabel kao kod rutera koji se koristi.
Inače uvek kada prvi put ideš na internet MORAŠ kreirati novu konekciju makar to bila i lan konekcija

u novijim pločama u novim biosima postoji funkcija za testiranje lan kartice i konekcije do lokalne mreže :think:

pošto sa oba uređaja to ne radi onda je do ploče ili do kabla ?
probaj duži kabli od 3 metra ili obratno probaj kraći.

pogledaj da li zasvetli zelena ili orange diodica ,koja je pored ili embeded u rj45 priključak
na ploči , u trenutku kada utakneš kabl ;)

kao što reče snejks u biosu vidi da li je uključeno :super:
(ranije je bilo isključivano jer popravi boot time za windows)

RTL8201CP to je samo physikal layer , kontroler iza njega je softverski :think:
i zavisi od čipseta ,nznam tačno ?

Prilozi

• bios5lantest.jpg
    bios5lantest.jpg
    27,2 KB · Pregleda: 8
Hvala na svim informacijama,sve sam to probao i ranije xD
Kad sam se malo zagledao i setio se da Led lampe moraju da svetle xD
Otvorio sam komp i ocistio sve oko rj-45 sa vatom i alkoholom.Upalio ga i proradio je.Moje misljenje da je prasina prekinala kontakt Lan porta sa maticnom.Hvala na pomoci! super ste

Back