ROZE JUTRO

(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci)​

ROZE JUTRO

Inače sam ranoranilac. Često mi se desi da se probudim pre zvona sata na mobilnom. Takva jutra obožavam...i što je najlepše od svega, dolaze bez razloga....prosto sama dodju bez obzira kakav mi je bio prethodni dan, lagan ili nervozan, stresan ili nasmejan, nema veze ni kad sam uveče legla, koliko sam umorna, da li sam sa bolovima legla ili ne....samo mi dodju u pogled zeleni. Tada, kad mi dodje takvo jutro, oko se otvori i nije sneno već bisto...jasno vidi i misao je odmah brza a ne troma. Volim jutra kada jasno vidim nebo i iscrtane borove na njemu....moja razlegdica, svaki put drugačija....kristalna slika odmah nakon budjenja daje neku unutrašnju snagu...prosto kao da me uhvati za ruku i povede. Takva jutra me odmah ubacuju u petu brzinu...nema bolnog ustajanja, razmrdavanja uz veliku pažnju pospanog uma da me ne pregazi kereća ljubav kojoj takodje ne treba sat....mama je njihov časovnik hahaha Kada napunim krznene stomake, skuvam kafu i na trem....kada je Maca tu, ovo je ritual početka dana.
Rana jutra, samotna jer nema ljudi okolo, zvukova....nisu usamljena već samo sama sebi dovoljna i tiha su....kada sve još spava ili se tek budi. Mir u rosi....vazduhu...pogled umotan u zelenu haljinu a duša.....ona tad najlakše ode u "nigde".....prosto samo odšeta....

Jutro juče....oko 5 ....prelepo roze jutro...vazduh je bio roze, fotografije su roze...mirisno jutro...roze boja ima miris

PS Dobro vam jutro​

LJILJA MMM;bt157655:
pa jel vidiš....straota.:zcepanje:..i još kinji onoga finoga čoveka od sabajle ;)
on joj kriv za njen specijalni odnos ....postala specijalka bre :rotf:

Samo ga ti brani, ....sad ide u nabavku, pošto sam još sanjiva mogu da promašim dragstor, posle u
teretanu koju sam mu lično kupila, malo kuva - šta, ne mešam se....ja čistim i pišem, peglam i vodim finansije....:manikir:

mari47;bt157656:
Samo ga ti brani, ....sad ide u nabavku, pošto sam još sanjiva mogu da promašim dragstor, posle u
teretanu koju sam mu lično kupila, malo kuva - šta, ne mešam se....ja čistim i pišem, peglam i vodim finansije....:manikir:

Lično si mu kupila sa njegovom karticom..:zcepanje:...pa jest, lepše ona, kartica mislim, izgleda u tvojoj ruci nego u njegovoj....lepša ti ruka draga kad pružaš uz osmeh karticu...a i s merak to radiš, znam te ja sorto :manikir: tolko o lepoti i težini vodjenja finansija :manikir:
pa vidiš šta sve radi čovek....:eek: a ti čistiš, pišeš, peglaš...sve u tri smene....ah, zaboravih po dvorištu paradiranje u kupaćem...no sad zaladne pa imaš jednu obavezu manje, al će otopli pa :manikir::zcepanje:

mari47;bt157656:
Ma pusti jutro Mari ,zanemari
al ovo za veče ...ne zaboravi
tamo na romantici srešćemo se mi
pa kad počnu ...specijalni efekti
biće...ma niko kao ti ;):D

LJILJA MMM;bt157663:
Lično si mu kupila sa njegovom karticom..:zcepanje:...pa jest, lepše ona, kartica mislim, izgleda u tvojoj ruci nego u njegovoj....lepša ti ruka draga kad pružaš uz osmeh karticu...a i s merak to radiš, znam te ja sorto :manikir: tolko o lepoti i težini vodjenja finansija :manikir:
pa vidiš šta sve radi čovek....:eek: a ti čistiš, pišeš, peglaš...sve u tri smene....ah, zaboravih po dvorištu paradiranje u kupaćem...no sad zaladne pa imaš jednu obavezu manje, al će otopli pa :manikir::zcepanje:

Jašta no sa njegovom karticom, sam ti već rekla onomad -svoju čuvam, kao nova je,
nije akana.nego kad ja hoću....a osmeh, to mi od boga dar i sve ostalo....
Jao, danas oblačno, nema se produciram u kupaćem ali zato u subotu...ode Mari u Jagodinu , ima se brčnem u akva parku pa nek padaju sekire....:manikir:

zxy;bt157667:
Izvini Ljiljo al morao sam malo
da utešim Mari
vidiš da ujutru se pati
a Taca će nevin sve da plati :eek:;):D

Šta malo, šta bre malo?
Mene ima mnogo, ali mnogo da se....teši:manikir:
Smeo li bi da se uvatiš u tešenje samnom....:zper:
ima te razbucam ko beba zvečku ...Ustvari, osećaj
se razbucanim još sad.....:whistling:

mari47;bt157677:
Jašta no sa njegovom karticom, sam ti već rekla onomad -svoju čuvam, kao nova je,
nije akana.nego kad ja hoću....a osmeh, to mi od boga dar i sve ostalo....
Jao, danas oblačno, nema se produciram u kupaćem ali zato u subotu...ode Mari u Jagodinu , ima se brčnem u akva parku pa nek padaju sekire....:manikir:

a ja veceras odoh da se ubijam muzikom Harisa Dzinovica:)....a,je l ono danas 21. mislim....neki dan sam se malcice preracunala:zcepanje:
a ti Mari,da si neka....pozvala bi nas u taj Šibenik....kazes čeka te prazna gajba:zcepanje:

mari47;bt157682:
Ljiljo, samo ga ti hrabri, zxy, mislim....;)
On tešitelj,teoretičar-ponavljač...prau za prau:whistling:

Zato imaš mene draga....razbucam sve teoretičare-tešitelje :manikir:
Sve to radi ravnoteže mila....naravno tvoje...ne brini ti ništa....ja kad te utešim odma imaš neodoljivu potrebu da uvatiš konopče :zcepanje: preporučujem Tacinu karticu pre nego konopče....dugotajnija je :rotf::manikir:

RiadaT.;bt157683:
a ja veceras odoh da se ubijam muzikom Harisa Dzinovica:)....a,je l ono danas 21. mislim....neki dan sam se malcice preracunala:zcepanje:
a ti Mari,da si neka....pozvala bi nas u taj Šibenik....kazes čeka te prazna gajba:zcepanje:

Proveri dušo opet u kalendar..i na google za svaki slučaj....:zcepanje:
Prazna gajba u Šibeniku.....i Mari.....ebote :eek::eek::eek: kakav Haris crna ti :zcepanje:

LJILJA MMM;bt157686:
Proveri dušo opet u kalendar..i na google za svaki slučaj....:zcepanje:
Prazna gajba u Šibeniku.....i Mari.....ebote :eek::eek::eek: kakav Haris crna ti :zcepanje:

:zcepanje::zcepanje:provjericu,za svaki slucaj:zcepanje:
a sta,ti ne znas da Mari ide u Šibenik....jes vidjela kako se ušutila:zcepanje:
ne mislis valjda da ona dzaba po dvorištu šeta u kupaćem....to ona hoce da pripremi boju za Šibenik:zcepanje:...kakva vrucina i ti folovi:zcepanje:

RiadaT.;bt157693:
:zcepanje::zcepanje:provjericu,za svaki slucaj:zcepanje:
a sta,ti ne znas da Mari ide u Šibenik....jes vidjela kako se ušutila:zcepanje:
ne mislis valjda da ona dzaba po dvorištu šeta u kupaćem....to ona hoce da pripremi boju za Šibenik:zcepanje:...kakva vrucina i ti folovi:zcepanje:

Nisam znala.....ne postizavam da iščitam sve komentare :zcepanje:
Pa da....zato se ona švrćkoše tako....polunaga.....navatava boju na što većoj površini....:manikir:...to sve prevencije radi da tamo kad ode ne sagori....;)

LJILJA MMM;bt157694:
Nisam znala.....ne postizavam da iščitam sve komentare :zcepanje:
Pa da....zato se ona švrćkoše tako....polunaga.....navatava boju na što većoj površini....:manikir:...to sve prevencije radi da tamo kad ode ne sagori....;)

naravski....ona ti je kao i Z....znas da i on koristi zastitu od sunca:rotf:al ona je još bolji strucnjak....prvo prevencija...pa onda zastita:rotf::rotf:

Eto, mlade žene šta je njima na pameti...cccc
Kad bi znale šta me sve u Šibeniku (Vodicama, ma malo severnije) čeka.....Kakve uspomene, svi naši kupaći i šeširi, prazna stolica na terasi od ratana gde smo gledale brodove i galebove...bem ti ,,uf...Nego, neko mora biti tamo leti, svašta se dogadja, već su im obijali kuću, pa zato ja...ma ebiga, ne razumete vi mene....Kao da idem na vlastitu
sahranu...No, neću da kvarim vaš lep dan i druženje....Evo sunca i kod nas, ću se skinem u kupaći i malo vežbam, čisto kondiciono....:manikir:

RiadaT.;bt157697:
naravski....ona ti je kao i Z....znas da i on koristi zastitu od sunca:rotf:al ona je još bolji strucnjak....prvo prevencija...pa onda zastita:rotf::rotf:

Pazi stvarno....ebote....jes vala oboje iskusni :zcepanje:....u pravu si, ona je stručnija...zna za pripreme ;)
Ma sve je to zbog radi sprečavanja prebrzog sagorevanja....a ne ko ti i ja.....vid rozle jutro....vid kap kiše na kraju usne....vid paščad....vid što vozim biciklu :rotf:

mari47;bt157698:
Eto, mlade žene šta je njima na pameti...cccc
Kad bi znale šta me sve u Šibeniku (Vodicama, ma malo severnije) čeka.....Kakve uspomene, svi naši kupaći i šeširi, prazna stolica na terasi od ratana gde smo gledale brodove i galebove...bem ti ,,uf...Nego, neko mora biti tamo leti, svašta se dogadja, već su im obijali kuću, pa zato ja...ma ebiga, ne razumete vi mene....Kao da idem na vlastitu
sahranu...No, neću da kvarim vaš lep dan i druženje....Evo sunca i kod nas, ću se skinem u kupaći i malo vežbam, čisto kondiciono....:manikir:

Znamo mi to draga, zato se i šalimo na tvoj račun jer si sretna što takve uspomene imaš..šarene kao i život....i nije to sahrana, promeni ćošak iz koga gledaš.....i svukuj se da nabiješ kondiciju :manikir:

LJILJA MMM;bt157700:
Pazi stvarno....ebote....jes vala oboje iskusni :zcepanje:....u pravu si, ona je stručnija...zna za pripreme ;)
Ma sve je to zbog radi sprečavanja prebrzog sagorevanja....a ne ko ti i ja.....vid rozle jutro....vid kap kiše na kraju usne....vid paščad....vid što vozim biciklu :rotf:

hahaha,jest vala....bem ti onu kap na krajičku usne:rotf:i svu onu paščad:rotf:dok ja vozim bicikl....prođe život kraj mene:rotf:vidi šta rade ovi iskusni:rotf:

RiadaT.;bt157702:
hahaha,jest vala....bem ti onu kap na krajičku usne:rotf:i svu onu paščad:rotf:dok ja vozim bicikl....prođe život kraj mene:rotf:vidi šta rade ovi iskusni:rotf:

ma neka ih bre.....viš da su umorni...prva,druga,treća smena bog te..i onaj Z isto....samo se tek pojavi...preplanuo od pecanje...i on navatao...boju izgleda :cool:.:eek:
evo....ti vozi biciklu a ja ću da džogiram pored tebe s pašče.....al polako da voziš :rtfm::zcepanje:

Poslednja izmena:
LJILJA MMM;bt157703:
ma neka ih bre.....viš da su umorni...prva,druga,treća smena bog te..i onaj Z isto....samo se tek pojavi...preplanuo od pecanje...i on navatao...boju izgleda :cool:.:eek:
evo....ti vozi biciklu a ja ću da džogiram pored tebe s pašče.....al polako da voziš :rtfm::zcepanje:

evo ilustracije umjesto komentara....doduse razdvojene,al nema veze....zamisli da je sve jedna slika:zcepanje:
images
[/IMG][/IMG]

Razmišljam malopre, ima legnem večeras u neko kasvetno vreme
i probudim se jutrom u isto takvo - kasvetno...oko 6 ili ranije...Ne vidim li to
roze jutro, Ljiljo ništa ti više nema verujem, - I ono ti za borove nikad ne poverovah, no ko velim,
pesnikinja - svašta joj se predvidja....:manikir:

Čudo ti i borovi jutros nisu bili rozikavi:zcepanje::zcepanje:

Back