ROZE JUTRO

(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci)​

ROZE JUTRO

Inače sam ranoranilac. Često mi se desi da se probudim pre zvona sata na mobilnom. Takva jutra obožavam...i što je najlepše od svega, dolaze bez razloga....prosto sama dodju bez obzira kakav mi je bio prethodni dan, lagan ili nervozan, stresan ili nasmejan, nema veze ni kad sam uveče legla, koliko sam umorna, da li sam sa bolovima legla ili ne....samo mi dodju u pogled zeleni. Tada, kad mi dodje takvo jutro, oko se otvori i nije sneno već bisto...jasno vidi i misao je odmah brza a ne troma. Volim jutra kada jasno vidim nebo i iscrtane borove na njemu....moja razlegdica, svaki put drugačija....kristalna slika odmah nakon budjenja daje neku unutrašnju snagu...prosto kao da me uhvati za ruku i povede. Takva jutra me odmah ubacuju u petu brzinu...nema bolnog ustajanja, razmrdavanja uz veliku pažnju pospanog uma da me ne pregazi kereća ljubav kojoj takodje ne treba sat....mama je njihov časovnik hahaha Kada napunim krznene stomake, skuvam kafu i na trem....kada je Maca tu, ovo je ritual početka dana.
Rana jutra, samotna jer nema ljudi okolo, zvukova....nisu usamljena već samo sama sebi dovoljna i tiha su....kada sve još spava ili se tek budi. Mir u rosi....vazduhu...pogled umotan u zelenu haljinu a duša.....ona tad najlakše ode u "nigde".....prosto samo odšeta....

Jutro juče....oko 5 ....prelepo roze jutro...vazduh je bio roze, fotografije su roze...mirisno jutro...roze boja ima miris

PS Dobro vam jutro​

mari47;bt157706:
Razmišljam malopre, ima legnem večeras u neko kasvetno vreme
i probudim se jutrom u isto takvo - kasvetno...oko 6 ili ranije...Ne vidim li to
roze jutro, Ljiljo ništa ti više nema verujem, - I ono ti za borove nikad ne poverovah, no ko velim,
pesnikinja - svašta joj se predvidja....:manikir:

Čudo ti i borovi jutros nisu bili rozikavi:zcepanje::zcepanje:

Ama bre, mož ti da legneš kad oćeš.....rozle jutro dodje samo...doduše mora malko da se prespije pre nego li dodje..inače neče .:zcepanje:
Borovi su zeleni bre....i mašu....eno, kum zna, ako ti ne veruješ pitaj kuma a ne samo da ga poštuješ vazda i u ruku celivaš ;).....nesu rozle bili mada imadoše neku sasvim blago rozle auru.....al se ne vidi na foto aparat...zamisli pesnikinjo :zcepanje::manikir:

RiadaT.;bt157704:
evo ilustracije umjesto komentara....doduse razdvojene,al nema veze....zamisli da je sve jedna slika:zcepanje:
images
[/IMG][/IMG]

:eek::eek::eek:
gde nadje ovu moju sliku bog te.....:zcepanje:

mari47;bt157680:
Šta malo, šta bre malo?
Mene ima mnogo, ali mnogo da se....teši:manikir:
Smeo li bi da se uvatiš u tešenje samnom....:zper:
ima te razbucam ko beba zvečku ...Ustvari, osećaj
se razbucanim još sad.....:whistling:
Pa jutrom bi smeo
a posle bi video
kud bi se deo ;):hahaha:

zxy;bt157735:
Samo još kaži
jesi li ono na bicikli ti
ili Mari :D:per:

Majke ti,je l mislis da bi neko sam sebe mogao slikati u onakvoj voznji:zcepanje:
ja sam bolan slikala Ljilju:zcepanje:....a ko je na biciklu...ja 100% nisam,a je li Mari,e to ne znam....ne imadoh priliku sresti je uzivo....mozda i jeste....pitaj je:zcepanje:

vision7;bt157749:
Ne znam da li izuzetna fotografija prati izuzetnu reč, ili izuzetna reč prati izuzetnu fotografiju. I fotografija ide od ruke definitivno. :kpozdrav:

Hvala za sve pohvale......za sve postoji razlog, pa i za ovo moje budjenje pre sata i bistar pogled....da bih videla ovo, doživela tu lepotu i eto, pokušala da je dam dalje. :heart:

Back