ROZE JUTRO

(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci)​

ROZE JUTRO

Inače sam ranoranilac. Često mi se desi da se probudim pre zvona sata na mobilnom. Takva jutra obožavam...i što je najlepše od svega, dolaze bez razloga....prosto sama dodju bez obzira kakav mi je bio prethodni dan, lagan ili nervozan, stresan ili nasmejan, nema veze ni kad sam uveče legla, koliko sam umorna, da li sam sa bolovima legla ili ne....samo mi dodju u pogled zeleni. Tada, kad mi dodje takvo jutro, oko se otvori i nije sneno već bisto...jasno vidi i misao je odmah brza a ne troma. Volim jutra kada jasno vidim nebo i iscrtane borove na njemu....moja razlegdica, svaki put drugačija....kristalna slika odmah nakon budjenja daje neku unutrašnju snagu...prosto kao da me uhvati za ruku i povede. Takva jutra me odmah ubacuju u petu brzinu...nema bolnog ustajanja, razmrdavanja uz veliku pažnju pospanog uma da me ne pregazi kereća ljubav kojoj takodje ne treba sat....mama je njihov časovnik hahaha Kada napunim krznene stomake, skuvam kafu i na trem....kada je Maca tu, ovo je ritual početka dana.
Rana jutra, samotna jer nema ljudi okolo, zvukova....nisu usamljena već samo sama sebi dovoljna i tiha su....kada sve još spava ili se tek budi. Mir u rosi....vazduhu...pogled umotan u zelenu haljinu a duša.....ona tad najlakše ode u "nigde".....prosto samo odšeta....

Jutro juče....oko 5 ....prelepo roze jutro...vazduh je bio roze, fotografije su roze...mirisno jutro...roze boja ima miris

PS Dobro vam jutro​

jutro.jpg

Šta je sad ovo,tiho jutro,pa i "tihi" komentari....il je ovo mozda ono jedna slika -hiljadu riječi:)
Doduše,predivno izgleda ovo tvoje roze jutro....pa cu i ja samo da šutim:)i uzivam u pogledu na njeg:)

RiadaT.;bt157601:
Šta je sad ovo,tiho jutro,pa i "tihi" komentari....il je ovo mozda ono jedna slika -hiljadu riječi:)
Doduše,predivno izgleda ovo tvoje roze jutro....pa cu i ja samo da šutim:)i uzivam u pogledu na njeg:)

Pa svi uživaju hahahaha
A stvarno je bilo divno...neponovljiva lepota
Ajde kafa......:kafa:

zxy;bt157610:
Samo oni koji poznaju ovakva jutra
znaju koliko si dobro ovo napisala :klap::klap::klap:

Znam da ovde ima poznavalaca takvih jutara, medju čitaocima, zato i jeste postavljen blog....da se prepoznaju....znati videti i upiti tren koji ti je samo tako dat...umeće je znati živeti trenutak.
Z....za komentare, sliku roze jutra...i zato što razumeš o čemu pišem :heart:
A sad.....ajd :kafa: ako si još tu....pre nego odskakućeš sa priborom za pecanje :per:
iiiiiiiii umalo da zaboravim ....zar da kreneš bez ovoga:cvet:....turi u rever :manikir:

Jao, tako bi rado pisala o jutrima u kojekakvim bojama,ali ih
prosto ne vidim....ustanem ja rano, ali opet idem u krevet ...
tad se najlepše spava - iz drugog pokušaja.
Inače, Ljiljo možda bi me tvoja kafa malo rasanila.....Jer dok taca ustane biće podne, taki smo mi - nikakvi.;)
Evo ti:cvet: ( nije roze, al dobra ti je, ebg )

mari47;bt157630:
Jao, tako bi rado pisala o jutrima u kojekakvim bojama,ali ih
prosto ne vidim....ustanem ja rano, ali opet idem u krevet ...
tad se najlepše spava - iz drugog pokušaja.
Inače, Ljiljo možda bi me tvoja kafa malo rasanila.....Jer dok taca ustane biće podne, taki smo mi - nikakvi.;)
Evo ti:cvet: ( nije roze, al dobra ti je, ebg )

Pa piši.....kad možeš tamo na Romantici da šareniš u raznim bojama, što ne bi mogla i po jutrima ali samo ako vratiš jutro na mesto....:manikir:
šalim se.....ajde :kafa: a ja da doručkujem....
Iz drugog pokušaja..:eek:....pa ja to nikad ne radim...kad ustanem, ustala sam...ne vraćam se u ležeći položaj....osim u specijalnim uslovima :zper:..ajde evo i tebi :cvet: da zašarenimo dan a ti zamisli koje oćeš boje da su cvetići....meni sve rozle :manikir:

LJILJA MMM;bt157636:
Pa piši.....kad možeš tamo na Romantici da šareniš u raznim bojama, što ne bi mogla i po jutrima ali samo ako vratiš jutro na mesto....:manikir:
šalim se.....ajde :kafa: a ja da doručkujem....
Iz drugog pokušaja..:eek:....pa ja to nikad ne radim...kad ustanem, ustala sam...ne vraćam se u ležeći položaj....osim u specijalnim uslovima :zper:..ajde evo i tebi :cvet: da zašarenimo dan a ti zamisli koje oćeš boje da su cvetići....meni sve rozle :manikir:

A, nemoj tako draga, Romantika je postala moj dragi dom. Tako su svi meni slični.
Razumemo se slikom, rečju, mišlju...Svako etiketiranje izostavljeno, svako piše za svoj račun...Volim Romantiku, vrlo volim...ona je postala moja bolnica.....
Hvala za kafu, a i Taca evo ustaje, ej...taj je gori od mene, a bivši specijalac:manikir:

mari47;bt157640:
A, nemoj tako draga, Romantika je postala moj dragi dom. Tako su svi meni slični.
Razumemo se slikom, rečju, mišlju...Svako etiketiranje izostavljeno, svako piše za svoj račun...Volim Romantiku, vrlo volim...ona je postala moja bolnica.....
Hvala za kafu, a i Taca evo ustaje, ej...taj je gori od mene, a bivši specijalac:manikir:

Pa to i kažem....šarenite bre....danju i noću šareno, sve u bojama, svako svoje nijanse doda....ako more, svak se leči kako zna ;)
Pusti Tacu....šta bi ti ....da i sad bude specijalac ...m? :manikir:

LJILJA MMM;bt157645:
Pa to i kažem....šarenite bre....danju i noću šareno, sve u bojama, svako svoje nijanse doda....ako more, svak se leči kako zna ;)
Pusti Tacu....šta bi ti ....da i sad bude specijalac ...m? :manikir:

A bre, ceo život se vadi na svoj odgovoran i težak posao, kao nije ni imao detinjstvo od 15-godine, ustajao po komandi, te ovo, te ono....
Nek zaboravi, prošla su ta vremena....Ima da bude specijalac, jašta:manikir:

mari47;bt157648:
A bre, ceo život se vadi na svoj odgovoran i težak posao, kao nije ni imao detinjstvo od 15-godine, ustajao po komandi, te ovo, te ono....
Nek zaboravi, prošla su ta vremena....Ima da bude specijalac, jašta:manikir:

Ma šta si se natovrzla na čoveka? :rtfm:
E, stvarno nisi za jutro.....za treću smenu si bre :manikir:

Back